Çocuk istismarlarına Karadenizli kadınlardan tepki

Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği Kurucu Üyesi Turan: “Sığınma evlerinde 13-14 yaşlarında hamile çocuklar oluyor” 

Çocuk istismarlarına Karadenizli kadınlardan tepki
Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği Kurucu Üyesi Nilgün Turan, sığınma evlerinde 13-14 yaşlarında hamile çocuklar olduğunu, amaçlarının çocuk koruma merkezlerinin yaygınlaştırılması olduğunu söyledi. 

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyen Karadeniz İlleri Kadın Platformu Derneği, çocuk hamileler ve çocuk sığınma evleri konusunda açıklamalarda bulundu. Derneğin kurucu üyesi Nilgün Turan, Türkiye genelinde çocuk annelerin sayısının fazla olduğunu ifade ederek, “Biz 2010 yılından itibaren çocuk anneler için kadın sığınma evlerinden ayrı bir modelin hayata geçmesi için mücadele veriyoruz. Kuruluş amaçlarımızın içerisinde çocuk koruma merkezlerinin yaygınlaştırılması var” dedi.

Sığınma evlerindeki çocukların bazen 13-14 yaşlarında olduğunu kaydeden Turan, “Kadın sığınma evlerinde eşlerinin ya da hayat arkadaşlarının ya da babalarının kolunu bacağını kırdığı, öldürmeye kalktığı, töreden kaçırdığı, madde bağımlısı olan ya da sokakta fuhuşta çalışan kadınlar kalıyor. Hayati risk taşıyan kadınlar kalıyor. Çocuklar ise bazen 13-14 yaşında olabiliyor. Ne yazık ki babalarının, amcalarının, dedelerinin, komşularının ya da ilk buluşmalarında sevgililerinin tecavüzüne uğrayan ve hamile kalan kız çocukları tam olarak cinselliği de, doğumu da bilmiyorlar. Bu çocukların psikolojik destek almaları ve rehabilite edilmeleri gerekiyor. Dolayısıyla kadınlarla bir arada kalmaları da onları bu süreçte olumsuz etkiliyor” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler