Çiftçiler fındıkta verimli tarımı öğreniyor

Akçaabat Ziraat Odası Başkanlığı ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlemiş olduğu “Fındıkta Örnek Uygulamalar Teknik Gezisi”  Giresun Fındık  Araştırma  Enstitüsü yerleşkesine yapıldı. 

Çiftçiler fındıkta verimli tarımı öğreniyor
Geziye Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi Tarım işleri şube Müdürü Yakup Seymen ve  Fındıkta verim ve kaliteyi artırmak için düzenlenen Budama, Gübreleme ve ilaçlama kursuna giden 80 çiftçi katıldı. 

14  Bayan Çiftçi  Katıldı

Seksen çiftçiden 14'ü bayan olan  çiftçilere  Giresun Fındık Araştırma Enstitüsünde Görevli Ziraat Mühendisi Selda Kayalabalık tarafından fındıkta yeni dikim sistemleri ,küllenme hastalığında   biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri anlatıldı. Kayalakbalık, küllenme mücadelesinde çiftçilerin en az 4 kez ilaçlama yapması gerektiğine dikkat çekti.

Çiftçilerimiz Bizden Talep Etsin

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu yapmış olduğu konuşmada,  "Düzenlemiş olduğumuz fındık budama kurslarına katılarak başarılı olan örnek çiftçilerimizi fındığın merkezi olan araştırma enstitülüsüne getirerek bizzat sahada bahçede örnek çalışmaları görmelerini istedik. Çiftçilerimiz bizlerden eğitimler telep etsinler. Birlikte Akçaabatı fındık üretiminde yapacak olduğumuz çalışmalar ile Trabzon'da birinci sıraya getirelim. Bu geziyi düzenlemede bizlerle işbirliği yapan Trabzon Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Dairesi başkanı Fatih Erol'a ve ekibine desteklerinden ötürü teşekkür ederim." dedi. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber