CHP’nin Beşikdüzü raporu

CHP Trabzon İl Başkanlığında toplantı düzenlendi.

CHP’nin Beşikdüzü raporu
Haber61/Haber Servisi - CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Beşikdüzü’ne yaşanan sel afetiyle ilgili yaptıkları incelemeler sonrası hazırladıkları  afet raporunu kamuoyu ile paylaştı.

Basın mensuplarına video sunumu yapan İl Başkanı Güngör, “Kimseyi suçlamak için bunu hazırlamadık. Olanı ortaya koymak istiyoruz” dedi.

Sunumda Beşikdüzü’nden afet sonrası görüntüler ile ilçedeki kurtarma operasyonlarından görüntülere yer verildi. 

Sunumun için seçilen fotoğraflarda tıkanan dehlizler, botlarla taşınan anne ve çocuklar, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen ile CHP kurmaylarının ziyaret sırasında yaşadıkları görüntülerde yer aldı.

Sunulan raporda en dikkat çekici maddeler şunlar oldu;

“İlçede 3 dereden ikisinin güzergahı boyunca ilerleyen şehir için yol nedeniyle kesitin dar tuttulduğu gözlendi.” “Konutların bulunduğu sahalarda drenaj sistemi yok”

Kontrolsüz kazılar, dağınık yerleşkeler ve yol inşaatlarının tekniğine uygun yapılmayışı sorunun oluşmasında etkendir.

CHP’nin 4 maddelik çözüm önerilerinde ise şunlar var;

Esnafın borçları ertelensin zararları karşılansın İlçede yollar araziler zarar gördü. Acilen planlama yapılmalıdır Çözüm yıkıp yeniden yapmakta değil, teknik bir planlama ile sorunu çözmeye çalışmaktan geçmektedir.

O SORUYA CEVAP VERDİ

Gazetecilerin, “Daha önce de Beşikdüzü’nü yöneten CHPli belediye başkanı vardı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?” sorusuna İl Başkanı Güngör, “Biz sadece başkanı onu bunu suçlamıyoruz. Biz şunu diyoruz. Buradaki sorunlar hatalar eksiklikler devletin tüm kurumlarının sorunu. Bir daha bu felaket yaşanmasın diyoruz. Yoksa birini suçlama niyetin o yanlış yaptı bu bunu yaptı deme peşinde değiliz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber