CHPli meclis üyesi Bakan Kurum’un Trabzon'a gelişini böyle yorumladı: Çömlekçi ağlarken  siz park açtınız!

Bakan Kurum'un Trabzon'a gelişi CHP tarafından eleştririldi.

CHPli meclis üyesi Bakan Kurum’un Trabzon'a gelişini böyle yorumladı: Çömlekçi ağlarken  siz park açtınız!

Ortahisar Belediyesi CHP Meclis Üyesi  Oktay Söğüt, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un dünkü Trabzon ziyaretini çarpıcı bir şekilde eleştirdi.

Söğüt, “Çömlekçi ağlarken, parkta gülmek” diye niteledi.

GECİKMEYLE BİTİREBİLDİ

Söğüt Şunları aktardı “Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Fatih (Aşıklar) Parkı, önceki güz hizmete açıldı. Çalgı - çengi, balonlar, bakan, milletvekilleri, mülkü ve idari amirler, baylar - bayanlar, konuşma platformu, konuşmalar, alkışlar ve kurdela kesilmesi… Sanırsınız Marmaray hizmete giriyor. Altı üstü; yüzyıllık parkta düzenleme yapılmış. Üstelik önce ki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı’nın başlattığı ve Zorluoğlu’nun gecikmeyle bitirebildiği küçük bir proje.

ÇÖMLEKÇİ AĞLIYORDU

Bir hektardan küçük bir parkta yapılan düzenleme, abartılıp böyle bir debdebeye açılıyorsa, Başkan Zorluoğlu’nun vizyonu bu kadar demektir. Seçimden önce vizyon dediği yeni havalimanı, demiryolu, güney çevre yolu, yatırım adası da hayal demektir. 
Geçtik vizyon projeleri, Fatih (Aşıklar) Parkı’nı çalgılı - çengili hizmete açarken, hemen altında, Çömlekçi ağlıyordu. Üç seçim önce başlanan Çömlekçi Mahallesi Kentsel Dönüşümü bir türlü bitmiyor, bitecekmiş gibi de görünmüyor. Zorluoğlu göreve gelir gelmez, burada ki dönüşüm alanı 9 hektara düşürüldü peşinden Cumhurbaşkanı tarafından -sekiz ay önce- burası için acele kamulaştırma kararı çıkartıldı. Ama yok. Yok oğlu yok. 
Temmuz’da bir temel atma töreni, 2023 seçimleri öncesi de küçük bir bölge için birinci etap açılış töreni yapılacak, Çömlekçi Mahallesi öylece kalacak. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Bir Çömlekçili olarak, mahalleye yaşattığınız bu mağduriyetten doğan haklarımızı elbette arayacağız. Fakat bilin ki; bunun yarını, her gecenin bir sabahı, en önemlisi sizi çarpacak bir yaradan var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber