CHP’li Kaya: “Haklı çıktığımız için çok üzgünüm! ‘AKP döneminde Trabzon’a demiryolu hayal’ demiştik!”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nda Erzincan-Trabzon Demiryolunun 2053 projesi olarak gösterilmesini eleştirdi.

CHP’li Kaya: “Haklı çıktığımız için çok üzgünüm! ‘AKP döneminde Trabzon’a demiryolu hayal’ demiştik!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nda Erzincan-Trabzon Demiryolunun 2053 projesi olarak gösterildiğini belirterek, “AKP iktidardan gitmeden Karadeniz’e demiryolu gelmeyecek demiştik. Sayın Bakan ne kadar haklı olduğumuzu herkese göstermiş oldu. Özellikle Trabzon’da her seçim öncesi vaatlerde bulundular. 2023 yılında bitecek demişlerdi, yıllardır tek bir çivi çakmadılar. Şimdi 2053 vizyon projesi diyerek adeta Karadeniz halkıyla dalga geçiyorlar.” dedi.

“AKP İKTİDARI 2023’TEN SONRASINI GÖRECEK Mİ Kİ, 2053’E PROJE VADEDİYOR?”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun önceki gün açıkladığı 2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nda Trabzon ve Karadeniz Bölgesiyle ilgili projeleri dikkatle incelediğini belirten Kaya, “Daha önce 2023’te bitecek dedikleri Erzincan-Trabzon Demiryolu projesini 2053 vizyon projesi olarak sunuyorlar. Bırakın 30 yıl sonrasına proje vadetmeyi, 2023’ten sonrasını görmeye AKP iktidarının ömrü yetecek mi ki? Bu akıl tutulmasından başka bir şey değildir.” dedi.

CHP’li Kaya: “Haklı çıktığımız için çok üzgünüm! ‘AKP döneminde Trabzon’a demiryolu hayal’ demiştik!”

“2023’E KADAR BİTİRECEĞİZ DEMİŞLERDİ, 2053’Ü VADETTİLER”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, geçmişte AKP’lilerin demiryolu ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak, “Eski Başbakan ve önceki Ulaştırma Bakanı Sayın Binali Yıldırım 2016 yılında yaptığı açıklamada ‘Trabzon-Erzincan Demiryolunu 2023’e kadar biz yapacağız demişti.’ Trabzon Milletvekilleri de bu açıklamanın arkasında durdular. 2018 seçimlerinden önce broşür bastırdılar. ‘Yaparsa AK Parti Yapar’ deyip, Trabzon-Erzincan Hızlı Tren projesini seçim vaadi olarak Trabzonlulara sundular. Hatta Muhammet Balta ağabey sosyal medyasında bu broşürü paylaştı. 2020 yılında Salih Cora kardeşim, ‘Demiryolu ne rafta ne de araftadır. Çalışmalar son sürat devam ediyor.’ diyerek gazetelere demeç verdi. Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan 2021 Şubat ayında, ‘Erzincan Trabzon hattının Etüt Projelerini tamamlıyoruz. 2022’de etüt tamamlanacak ve hemen ardından inşaata başlanacak’ dedi. Şimdi bir başka Trabzonlu hemşehrimiz Bakan Sayın Karaismailoğlu Erzincan-Trabzon Demiryolu projesi için 2053 yılını işaret ediyor. ‘Biz bu işi yapamayacağız’ın itirafıdır.” dedi.

“20 YILDA KARADENİZ BÖLGESİ’NE 1 METRE RAY DÖŞEMEDİLER”

Trabzon ve Rize kamuoyu başta olmak üzere Karadeniz Bölgesi’nin yıllardır projenin başlamasını, bir çivi çakılmasını beklediğini belirterek, “Konuyu Meclis’te defalarca gündeme getirdik. Basın toplantıları düzenledik. Yıllardır ‘bugün, yarın’, ‘başladık, başlıyoruz’ diyerek Trabzonlulardan, Karadenizlilerden oy istediler. 20 yıldır iktidardalar. Yıllardır vaatlerde bulunuyorlar ama Karadeniz Bölgesine 1 metre ray yapmadılar.” dedi.

CHP’li Kaya: “Haklı çıktığımız için çok üzgünüm! ‘AKP döneminde Trabzon’a demiryolu hayal’ demiştik!”

“TRABZON HAVALİMANI PROJESİ DE 2027’YE KALDI”

2053 Ulaştırma ve Lojistik Ana Planı’nda Trabzon Havalimanı projesi ile ilgili bilgilerin de yer aldığını belirten Kaya, “Yeni Trabzon Havalimanı projesini “Trabzon Havalimanı Genişletme Projesine çevirmişler. Ocak ayında yayımlanan 2022 yatırım programında Trabzon Yeni Havalimanı projesinin 2025’te tamamlanacağı belirtilmişti. Onu da 2027’ye kaydırmışlar. Trabzon’a vadettikleri hangi projeyi zamanında yaptılar ki?” dedi.

“KARADENİZ İNSANININ BU VEFASIZLIĞI AFFETME ŞANSI YOK”

Kaya, AKP’nin en çok oyu Karadeniz Bölgesinden almasına rağmen özellikle Doğu Karadeniz illerinin acil ihtiyacı olan projeleri sürekli ertelediğini söyleyerek, “Geçilmeyen köprülere, uçulmayan havalimanlarına, parayı o işlere ve yandaşlara verdiler. Ülkenin kaynaklarını ve hazinedeki parayı bitirdiler. Çareyi Karadeniz’e vadettikleri projeleri ertelemekte buldular. Beceriksizliklerinin bedelini Karadeniz halkı ödüyor. Üstelik Cumhurbaşkanı Rizeli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Trabzonlu. Karadeniz insanının bu vefasızlığı affetme şansı yok. Trabzonlulara, Rizelilere, Gümüşhanelilere, tüm Karadenizli hemşehrilerime sesleniyorum. Karadeniz’e demiryolu gelsin istiyorsak, Karadeniz hak ettiği yatırımları alsın, istihdam sağlansın, ekonomik olarak kalkınsın istiyorsak el ele vereceğiz ve hep birlikte AKP’yi iktidardan göndereceğiz.” dedi.

CHP’li Kaya: “Haklı çıktığımız için çok üzgünüm! ‘AKP döneminde Trabzon’a demiryolu hayal’ demiştik!”

CHP’li Kaya: “Haklı çıktığımız için çok üzgünüm! ‘AKP döneminde Trabzon’a demiryolu hayal’ demiştik!”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber