CHP’den Tonya Belediye başkanına büyük tepki

Panele verilen salon iptal edildi.

CHP’den Tonya Belediye başkanına büyük tepki

Haber 61 / Haber Merkezi

Cumhuriyet Halk Partisi Tonya İlçe Örgütü tarafından düzenlenen “Hukuk Sistemi ve Ceza Adaleti” konulu panele salon verilmedi. salon krizi CHP'de büyük rahatsızlık yarattı, Tonya Belediye Başkanı Haber61'e konuştu. 


Tonya Belediyesi Ali Koç Kültürevi’nde 27 Eylül 2017 Çarşamba günü saat 14.00’te düzenlenecek panel için tahsis edilen salonun verilmesi son anda iptal edildi. Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen’in yöneticiliğinde, Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu ve CHP Balıkesir milletvekili Namık Havutçu’nun konuşmacı olarak katılacağı panel için başka salon belirlendi.

KARADENİZ: "BELEDİYE SADECE İKTİDARIN BELEDİYESİ DEĞİLDİR"

CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz, “Günler öncesinde Tonya Belediye Başkanlığına başvurarak Ali Koç Kültürevi’nin panel için tahsis edilmesini istedik. İsteğimize olumlu yanıt verildi. Panelin düzenlenmesine iki gün kala Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel telefonla arayarak salonu veremeyeceğini ifade etti. Biz bütün koşullar altında paneli düzenleyeceğiz. Tonya’nın geçmişine bakıldığında pek çok kültürel ve sanatsal etkinliği görürüsünüz. Düzenleyeceğimiz panel de bir kültürel etkinliktir. Sadece CHP’lileri ilgilendirmiyor. Tonya’nın tamamına hitap edecek bir konu belirledik. Ali Koç Kültürevi de Tonyalılara hizmet için yapılmıştır. Başka etkinliklere verilirken CHP’nin paneline verilmeyişi bizi üzmüştür. Belediye, sadece iktidarın belediyesi değildir. Yerel yönetim, herkese eşit ve adaletli davranmalıydı.” dedi. Karadeniz, “Hukuk Sistemi ve Ceza Adaleti” konulu panelin, aynı tarih ve saatte Tonya Düğün Salonu’nda düzenleneceğini söyledi.

TONYA BELEDİYE BAŞKANI BEŞEL: YANILTIYORLAR

Konuyla ilgili Haber61'e açıklama yapan Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, vatandaşların Pekşen tarafından yanıltıldığını söyledi. Osman Beşel yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "Bu tamamen CHP'lileri vatandaşı yanıltmasından kaynaklanıyor. Bize ilk olarak Haluk Pekşen'in konuşmacı olduğu bir panelin olacağı şeklinde talep geldi ve buyrun dedim, kabul etim. Sonrasında ise daha fazla konuşmacı olacağını söylediler. Kim gelecek kaç kişi gelecek kimdir bunlar? Önceden bilgi verselerdi tamam ama biz salonu 1 kişi için verdik. Ne olacak, bu olayın mahiyeti nedir ne değildir bilemeyiz. Önceden bilgimiz olacak ki biz de araştırmamızı yapalım ona göre güvenliği sağlayalım." 

"SİYASİ MALZEME YAPMAK İÇİN ÇARPITIYORLAR"

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel, yazılı açıklama yaparak şunları belirtti: "CHP Tonya İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz’in 27.09.2017 tarihinde düzenlenecek olan panel için Tonya Belediyemizin tasarrufundaki Ali Koç Kültür Evi’nin tahsis edilmesi yönündeki beyanı konuyu tam ve doğru olarak izah etmekten yoksundur. Halkı yanıltıcı mahiyettedir. Konu siyasi malzeme yapılmak üzere çarpıtılmıştır.

Şöyle ki; CHP İlçe Başkanı Muhammet Karadeniz, 11.09.2017 tarihli dilekçe ile Belediyemize müracaat ederek ‘’CHP Milletvekili Av. Haluk Pekşen’in konuşmacı olarak katılacağı 27.09.2017 Tarihli panel için Ali Koç Kültür Evinin tahsis edilmesi’’ talebinde bulunmuştur.  Belediye Başkanı olarak bu talebi uygun gördüm ve uygun görüşle dilekçeyi kayıta aldım.  

Aynı ilçe başkanı 25.09.2017 Tarihinde Belediyemize müracaatla 27 Eylül 2017 Çarşamba günü Ali Koç Kültür Evinde yapılacak olan panele Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, Balıkesir Mv. Namık Havutça ve Mv. Av. Haluk Pekşen’in katılacağı yönünde ilan verilmesi istenmiştir. 

Kendisi ile yapılan telefon görüşmesinde salon tahsis talebi dilekçesinde olmayan isimlerin konuşmacı olarak katılması söz konusu ise salon tahsis talebinin bu isimlerin de yazılarak yeniden yapılması halinde konunun yeniden değerlendirileceği söyledim.

Akabinde kendisine  26.09.2017 tarih ve 984 sayılı yazı ile “salon tahsis talebi dilekçesinde belirtilmeyen isimlerin de konuşmacı olarak panele katılması durumunda bu isimlerin de belirtilerek Belediyemize yeniden müracaat edilmesi durumunda konunun yeniden değerlendirileceğini, bir konuşmacının adı geçen dilekçe üzerine verilen iznin iptal edildiğini ” belirttim.

Bu gelişme üzerine CHP  İlçe Başkanı Muhammet Karadeni, belediyemize müracaatla paneli Tonya Düğün Salonunda yapacağını ve duyurunun bu şekilde yapılmasını talep etti. sonra da alel acele bir yerel gazeteye intikalle ‘’TONYA BELEDİYE BAŞKANI SALON İÇİN ÖNCE İZİN VERDİ SONRA İPTAL ETTİ, BELEDİYE SADECE İKTİDARIN BELEDİYESİ DEĞİLDİR. YEREL YÖNETİMLER HERKESE EŞİT VE ADALETLİ DAVRANMALI’’ şeklinde beyanda bulundu. İlgili yerel gazetede ‘’ SALON VERMEM DEDİ!’’  şeklinde başlık atarak CHP İlçe Başkanının konuşmalarını haber yaptı.  

CHP Tonya İlçe Başkanı dahil herkes bilir ki CHP Tonya İlçe Kongresi bu  salonda yapılmış ve Muhammet Karadeniz, bu salonda CHP ilçe Başkanı seçilmiştir. Ayrıca bugüne kadar bu salon CHP’nin ve diğer partilerin siyasi amaçlı  bütün panel, toplantı, konferans ve sosyal-kültürel amaçlı etkinliklerine tahsis edilmiştir. Salon halkın salonudur . Takibi  ve tasarrufu Belediyemize aittir. Elbette ki Belediyemiz yapacağı salon tahsislerinin kime ve ne amaçla olduğunu bilmek, takip etmek, ve resmiyetini tekamül  ettirmekle mükelleftir. Bu aynı zamanda asayiş ve emniyetle de ilgili bir husustur. Müracaat sahiplerinin de samimi olmaları, bir konuşmacı ismi belirterek üç konuşmacı getirmek gibi bir yolu tercih etmemeleri gerekir. 

Yiğidi öldürsen de hakkını yemeden dürüstçe doğruları söylemek  sanıyorum her Tonyalıya yakışan olsa gerek. Toplumun önündeki insanların halkı yanıltarak bir sonuca varmaya çalışmaları ne kendilerine ve ne de Tonyamıza hiçbir şey kazandırmayacağı gibi çok şey kaybettireceği açıktır.

CHP’den Tonya Belediye başkanına büyük tepki
CHP’den Tonya Belediye başkanına büyük tepki
CHP’den Tonya Belediye başkanına büyük tepki

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber