CHP’den Çukurçayır Mahallesi’ne çıkarma

CHP Trabzon'da Çukurçayır mahallesine çıkarma yaptı.

CHP’den Çukurçayır Mahallesi’ne çıkarma

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Gülizar Biçer Karaca, Parti Meclisi Üyesi Av. Sevgi Kılıç ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Doğuşcan Aydın Aygün, Merhum Öğretmen Metin Lokumcu’nun davası için Trabzon’a geldi. Davanın ardından CHP, kalabalık bir heyetle Çukurçayır’a çıkarma yaptı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Gülizar Biçer Karaca, Parti Meclisi Üyesi Av. Sevgi Kılıç ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Av. Doğuşcan Aydın Aygün, beraberindeki Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Fındıklı İlçe Başkanı Kadirhan Kadıoğlu, Trabzon İl Başkan Yardımcıları, Ortahisar İlçe Başkan Yardımcıları, Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Nil Bektaş, Ortahisar Gençlik Kolları, Çukurçayır Mahalle sorumluları ve partililerden oluşan kalabalık bir heyetle birlikte Çukurçayır Mahalle Muhtarı Hüseyin Erkut’u ve mahalle esnafına ziyarette bulundu. 

CHP’den Çukurçayır Mahallesi’ne çıkarma

HER ZAMAN YANINIZDAYIZ 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Av. Gülizar Biçer Karaca, muhtarlık ziyaretinde mahalle hakkında kısa bir bilgi edindikten sonra Muhtar Erkut’a “Ortahisar’ın en kalabalık mahallesinde zor bir görev yürütüyorsunuz. Bizler de il ve ilçe örgütümüz ile birlikte her zaman yanınızdayız.” ifadelerini kullandı. 

HAYALLERİMİZİ AŞAĞI ÇEKİYORLAR 

Ekonomik kriz ve sonrasında pandemi sürecinin de eklenmesi ile taleplerine cevap alamayan esnaf, mağduriyetlerini anlattı. Kredi kullanmak zorunda kaldığını ancak borcunun yüksek faiziyle birlikte ertelediğini ifade eden bir esnaf, “İş yapmamıza rağmen hiçbir şeyden geri kalmadılar, elektrik faturası da geldi, çek-senetlerin zamanı da geldi, zamlar devam etti. Büyük şirketler arasında hayatımızı devam ettirmeye çalışıyoruz, hayallerimiz ve hedeflerimiz vardı ama basamakları çıkalım derken hayallerimizi aşağı çekiyorlar. Şimdi faiziyle ertelenen kredileri nasıl ödeyeceğimizi kara kara düşünüyoruz” diyerek sitem etti. 

CHP’den Çukurçayır Mahallesi’ne çıkarma

ALIM GÜCÜ ÇOK DÜŞTÜ

Müşterilerinin alışverişlerde yoğunlukla kredi kartına yani borçlanmaya başvurduklarını dile getiren esnaf, “Alım gücü çok düştü. Müşteriler aldıkları ürüne göre gramajını düşürdü. Fiyatlar sürekli artıyor, bazı ürünleri rafa koymak için peşin parayla almak zorundayız ancak günlük ciromuzla karşılayamıyoruz” diyerek günlük yaşamın gerçeklerini dile getirdi.  

CHP’den Çukurçayır Mahallesi’ne çıkarma

MEMLEKETİN HER KÖŞESİNDE ESNAFIN DERDİ ORTAK

Ziyaretlerin ardından değerlendirme yapan CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, “Genel Başkan Yardımcımıza, Parti Meclisi üyemize, YDK Üyemize, İl Başkanlarımıza ve katılan tüm arkadaşlarımıza bu önemli temaslar için teşekkür ediyoruz. 17 aydır salgın koşullarına rağmen bir fiil mahallelerimizde ziyaretler gerçekleştiriyoruz, memleketin her köşesinde esnafın derdi ortak. Ürün alım fiyatlarının sürekli artması, alım fiyatlarını satış fiyatlarına yansıtma tedirginliği, ciro kayıpları ve gelirlerin düşmesi ancak giderlerin zamlanarak devam etmesi gibi koşullar altında hayat mücadelesi vermek zorlaşıyor. Emlak olsun, manav olsun, şarküteri olsun, iş alanı fark etmeksizin her esnaf sıkıntı yaşıyor. 1-2 hafta arayla ürünlerin fiyatlarına gelen %15-20 gibi zamlara karşı esnafın dayanacak gücü, vatandaşın da alım gücü artık kalmadı” dedi.

CHP’den Çukurçayır Mahallesi’ne çıkarma

HAYALLERE VE HEDEFLERE ULAŞMAK İÇİN MÜCADELEYE DEVAM 

Aslında esnafın büyük beklentilerinin olmadığını belirten Oyman, hükümetin esnafın gününü kurtaracak pansuman kararlar değil, uzun vadede rahatlatacak destekler sağlaması gerektiğini ifade ederek “Esnafın günümüz şartlarında beklentisi; gününü kurtarmak. Unutulan esnaf, artık kalıcı çözümler bekliyor. Her geçen gün daha çok moral kaybeden esnafımızın ve vatandaşlarımızın yanında olmaya gayret gösteriyoruz. Türkiye’nin dört bir yanında partimizin önerileriyle, çalışmalarıyla hep birlikte halkın hayallerine ve hedeflerine ulaşması için mücadele vermeye devam edeceğiz” dedi. 

CHP’den Çukurçayır Mahallesi’ne çıkarma

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler