CHP Trabzon kongresinde Gürsel Tekin'den FETÖ göndermesi

Gürsel Tekin AK Parti’ye böyle seslendi; Trabzon’da 18 arsayı FETÖ’ya kim tahsis etti? Haluk Pekşen mi yaptı?

CHP Trabzon kongresinde Gürsel Tekin'den FETÖ göndermesi

Haber61/Haber Servisi Levent USTABAŞI

CHP Trabzon İl Kongresi’nde divan başkanlığına seçilen CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin konuşmasında AK Parti’ye Trabzon’dan FETÖ göndermesi yaptı.


“18 arsayı Trabzon’da FETÖ’ye kimler tahsis etti?” diye soran Tekin şunları söyledi: "Trabzon’da 18 arsayı FETÖ’ya kim tahsis etti? 18 arsa tahsis edildi sadece Trabzon’da.. Bütün Trabzonlulara soruyorum; ‘Bu tahsisleri Haluk Pekşen mi yaptı?’ Bu tahsislerin tamamında geçmiş dönemlerde ve bugünkü siyasetçilerin hepsinin dahilinin olduğunu altını çiziyorum. Sadece tahsis mi edildi tahsis edilenlerin üstüne okullar yurtlar çeşitli şirketler yapıldı. Kimindi bu mallar? Trabzon halkının ortak mallarıydı. O okullarla ilgili ödenen teşvik primleriyle ilgili hangi boyutlarda biliyor musunuz? Tavuk su içer Allah’a bakar derler ya.. Akşamları ekranlara baktığımızda FETÖyle CHP’yi ilişkilendirmek istiyorlar. Olmaz kardeşim olmaz. Bunlarla bizim fıtratımızın uymaz. Bunu bilmeklerini bilmenizi istiyorum. Sizinle ilişkileri suçluyu tespit etmenin tek yolu paradır. Para hareketlerine bakınca FETÖyle bir tavuk yumurta ilişkisi içinde olduğunuzu net görebilirsiniz. Hiçbir yalanın size de ülkemize de faydası yok! Dünyanın heryerinde iktidar vardır ama demokrasilerdede muhalefet vardır. Dün İktidar muhalefeti ciddiye alsaydı meseleler kolay çözülürdü. Geçmişte uyarılarımızı ciddiye almayan hükümet aynı pozisyonda şimdi. Yine ayrımcılık içine girdiler. KHK kararları ile ilgili bizler dışımızdakiler aman ha yapmayın yanlış yapıyorsunuz beraber çözelim dememize rağmen başta sayın başbakan geldiğinde çok mülayim başbakan düşmanları azaltacağım diyen başbakan herkesi terörize etti. Bizim gibi düşünmüyorsanız ya bizimsiniz ya kara toprağın diyor sayın başbakan ne sizin ne kara toprağın olacağız! Bu bir KHK karar değil bunlar karun kararlarıdır. Bu hükümet döneminde kendi çevre bakanları 1241 vatan toprağına el koyduk dedi. El koyduğunuz bu arsaların hangi illerde hangi kurumlara ait olduğunu tarafımıza bilgi verin dedik. Hala aylardır bilgi veremediler. Bu sorunları çözmek için gelin onun. Bunun kapısına gitmeyin CHP’nin kapısına gelin. O sorunlar çözülür.”

AK PARTİLİLER TERK ETTİ

Gürsel Tekin’in konuşması sırasında protokolde oturan AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ileberaberindeki yöneticileri Uğur Aydın ve Hasan Dilekoğlu, kongre salonunu terk ettiği görüldü. 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber