CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: "AK Parti’nin söyleyecek sözü kalmadı"

CHP Trabzon İl başkanı Ömer Hacısalihoğlu Haber61’in sorularını yanıtladı.

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu: "AK Parti’nin söyleyecek sözü kalmadı"

Haber61 - Haber servisi / Trabzon ve ülkenin en büyük sorununun ekonomi olduğunu belirten CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu Haber61'e yaptığı açıklamalarda “Vatandaşlar gıda fiyatları altında eziliyor” ifadelerini kullandı.

Sokaktan aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu Belirten Hacısalihoğlu, hedeflerinin sadece Trabzon değil Türkiye’de de birinci parti olmak olduğunu söyledi.

Hacısalihoğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“HEDEFİMİZ BİRİNCİ PARTİ OLMAK”

Bugün bu mahalledeydik. Buradayken de sizlere uğramak istedik. Aslında yaptığımız seçim çalışması değil. Pandemi döneminde bile mahalle esnaf gezilerimizi sürdürdük. Sokakta gördüğümüz durumun anketlere yansıması da bizi memnun ediyor. Çalışacağız, partimizi hem Trabzon’da hem Türkiye’de partimizi birinci parti yapmak için elimizden gelen tüm gayreti tüm örgütlerimizle birlikte göstereceğiz.

“ESNAF CAN ÇEKİŞİYOR”

Bu kapsamda yarın seçim olacakmış gibi biz örgütlerimizle her gün çalışıyoruz. Esnaf ziyareti de bu işin bir kolu. Çünkü esnaf gerçekten zor durumda. Önceden ay sonu geldiğinde kirayı nasıl ödeyeceğim diye düşünürdü. Şimdi elektriğinden suyuna doğalgazına kadar her bir kalemi düşünmek zorunda. Trabzon esnafın kazandığı esnafın harcadığı bir yer bu sebeple esnafımızın kazanması lazım. Esnafın satış yapması lazım sattığını da bir şekilde rafa koyması lazım. Alım gücü o kadar düşmüş ki artık esnaf da can çekişiyor. Turizm sezonundaki hareketlilik meydan civarındaki esnafımızı da mutlu ediyor dolayısıyla bizler de mutlu oluyoruz. Ama meydan dışına çıktığımız zaman buradaki esnafın daha zor durumda olduğunu görüyoruz. Ama umutsuz ve ümitsiz değiliz sorunları birlikte çözeceğiz. 20 yıllık esaret bitecek ve yerine biz geleceğiz. Dolayısıyla hem işçimiz hem öğrencimiz hem esnafımız ve hem emeklimiz için aydınlık güzel günler gelecek.

“VATANDAŞ GIDA FİYATLARI ALTINDA EZİLİYOR”

Vatandaşlarımızın bize ilettiği konular şu anda ekonomi çünkü yetmiyor. Vatandaşlar artık gıda fiyatlarının artışı altında ezilir hale geldi. Çünkü yirmi yılda üretmeden tüketen toplum haline getirdiler ülkeyi. Bizim çocukluğumuzda bütün siyasiler GAP’a yatırım yapardı. Türkiye kendi kendine yetebilen beş ülkeden biriydi. Dünyanın tahıl ambarı olmayı hedefliyorduk. 20 yıldır kimse ne GAP’ı konuşuyor ne de yatırım yapıyor. Biz ekmek yiyebilmek için buğdayı savaşan iki ülkeye yalvararak ya da limanlarını açtırarak güvenlik koridoru oluşturarak ülkemize getirmeye çalışıyoruz. Türkiye’de tarımın geldiği nokta acı bir durum. Çiftçisini korumayan bir hükümet var. Başka ülkelerin hükümetini zengin etmek için oralara milyonlar milyarlar harcayan bir hükümet var. Şu mantıkla baktığımız zaman kabul edilebilecek fiyatlar ve kabul edilemeyecek fiyatlar var. Mazotun litresi 20 küsür lira. Geçen sene bu 7 liraydı. Tüm dünyada %60-65 artmıştı petrol fiyatları, Türkiye’de 3 katı artmış durumda. Vatandaş bunu belki bir şekilde kabul edebiliyor. Ama bir kilo domatese 15 lira vermeyi kimse kabul edemez. Bir koli yumurta 60 lira olmuş. Avuç içi kadar ekmek 4 lira az daha büyüğünü alsanız 8 lira. Bu maliyetlerle beraber 5500 verseniz 6 ay sonra 7500 verseniz yine yetmeyecek. Çünkü dövizdeki yukarı yönlü artık enflasyon rakamları ki bunlar bastırılmış rakamlardır. Dolayısıyla tüm bunları toplamak gerekirse vatandaşın en büyük sıkıntısı ekonomi. Temel gıda maddelerine ulaşmakta zorluk çekiyorlar. İnşallah hepsinin üstesinden geleceğiz.

“AK PARTİNİN SÖYLEYECEK SÖZÜ KALMADI”

Bizim hedefimiz sadece Trabzon’da değil tüm Türkiye’de birinci parti olmaktır. Bunun için de tüm gücümüzle çalışıyoruz. Sahada gördüğümüz CHP’ye olan ilginin anketlere yansımasını da görüyoruz. Bunu ulusal kanallarda da yansıyan anketlerde görebiliyoruz. Artık kar erimeye başladı 20 yılın sonunda AK Parti serüveni yine aynı şekilde bitiyor. Bundan sonra yazılacak hikâye millet ittifakının yazacağı hikâye olacak. Dolayısıyla AK Partinin söyleyecek sözü kalmadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler