CHP Trabzon'da yeni gelişme! İstifa etti, geri döndü, kapılar kapandı!

Milletvekili adayı olarak gösterilen Ferda Kudunoğlu açıklama yaptı, parti yalanladı

CHP Trabzon'da yeni gelişme! İstifa etti, geri döndü, kapılar kapandı!

Haber61 / Selay Saykal

CHP Trabzon'da açıklanan milletvekili listesinde 4. sırada yer alan Ferda Kudunoğlu, partiden istifa ettiğini söyleyerek adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. Bu gelişmenin üzerinden iki gün geçmesinin ardından Kudunoğlu bir açıklama daha yaparak "İstifa mı geri çektim, 6. sıraya da razıyım" dedi. Bu açıklamaya ise cevap İl başkanlığından geldi. Kudunoğlu'na kapılar kapanırken yerine gelecek isim Sunay Kurtoğlu oldu

PARTİMDEN VE ADAYLIKTAN İSTİFA ETMİYORUM

Sosyal medyadan açıklama yapan Kudunoğlu, istifa gerekçesinin 4. sırada yer almasının olmadığını söyleyerek örgütün kendisini 6. sırada gösterdiğini ancak genel merkezin 4. sıradan yer verdiğini kaydederek sorunun kontenjan olduğunu kaydetti.  2. sıranın Saadet Partisi'ne ayrıldığı listedeki durumla ilgili il başkanı Güzide Uzun ile görüştüğünü belirten Kudunoğlu  " Başka il yok mu da Trabzon kontenjan verilecek il olarak seçilmiştir. Bunu kabul etmek mümkün değildir.  Bu konuda başta İl başkanım Güzide Hanım, il yönetimim ve ilçe başkanlarımız ile kadın kollarımız ve gençlik kollarımızın gerekeni yapmış olmalarından dolayı benim de istifa gerekçem ortadan kalkmıştır. Koşulsuz olarak partimin emrindeyim , partimden ve adaylıktan istifa etmiyorum. Büyük önder Atatürk'ün askerlikten istifa ettiği gibi, ben de istifa etsem bile bir gönüllü olarak, sade bir seçmen olarak partimde çalıştığı gibi çalışmaya devam edecektim. Hatta 6. sıradaki Mertcan Fero gencimiz 4. sırada ben ise 6. sırada olayım razıyım. " ifadelerini kullandı.

PARTİ KABUL ETMEDİ

Ancak Haber61'e konuşan CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, Kudunoğlu'nun "partiye ve adaylığa geri döneceğim" açıklamalarına  " Bunlar sansasyonel açıklamalar. Böyle bir şeyin olması söz konusu değil. Ferda Kudunoğlu'nun yerine gelecek isim belirlenmiş durumda."  ifadelerini kullanarak yanıt verdi. Partide Kudunoğlu'na kapılar böylelikle kapılar kapanırken Kudunoğlu'nun yerine Sunay Kurtuoğlu'nun aday olarak gösterildiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber