CHP Trabzon'da adaylar Haber61'e konuştu

CHP Trabzon'da seçim heyecanı yaşandı. Adaylar son değerlendirmeleri Haber61'e yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Kongresi bugün gerçekleştirilirken 3 adaylı seçim heyecanı yaşandı.

Adaylar Güzide Uzun, İbrahim Akbulut ve Ömer Hacısalihoğlu, sonuçlar belli olmadan hemen önce son açıklamalarını Haber61’e yaptılar.

15 YILDIR BÜYÜK EMEĞİM VAR
Adaylardan mevcut başkan Güzide Uzun “ Sevgiyle yaklaşmak herieyin çözümü. Kavgacı üslübu halkımız istemiyor. CHP örgütlerinde hiçbir aday öyle değildi. Çok güzel bir kongre oldu. Trabzon’un kök hafızalarını geri getirmek istiyoruz. Hiçkimseyi ötekileştirmeden hangi partili olursa olsun. Türkiye’nin gidişatına dur demek için, işsizliğin had safhada olduğu ekonominin berbat durumda gençler hedefimiz. Onların partiye gelip imdat dediklerine ben şahit oluyorum. Gelecek onların ellerinde olacak. Biz onları yok sayamayız . Türkiye’nin kurtuluşu onlara bağlı. Atatürk neden cumhuriyeti gençlere neden emanet etti, onları yok sayalım diye mi. AK Parti’de vatanını sevmeyen isnanlar mı var, hayır. Ancak yönetim şekillerini sevmiyoruz, yanlış yönetiyorlar. Hep beraber halkla yönetme amacımız bizim. Delegenin de bugün aklıselim davranacağını düşünüyorum. Yaklaşık 15 yıldır büyük bir emeğim var onlara güveniyorum” ifadelerini kullandı

güzide uzun

PARTİLİLER DEĞİŞİM İSTİYOR
Adaylardan İbrahim Akbulut “Delegemiz karar verecek. Onların kararı başımızın gözümüzün üzerine olacak. Hazırlığımız iyi geçti. Demokratik bir süreç oldu. İnşallah diğerlerine de örnek olur. Kıskananlar çatlasın diyorum. Sahada bizim partililer bir değişim istiyor. Bu değişimin bizim temsil ettiğimizi düşünüyorum. “ dedi.

ibrahim akbulut

PARTİ GÜÇLÜ ÇIKACAK
Son olarak adaylardan Ömer Hacısalihoğlu da değerlendirmelerde bulunarak “ Bizim gördüğümüz örgütte bir değişim isteği var. Umuyorum ipi bugün göğüsleyeceğiz. Özellikle İnönü’nün karşısına Ecevit’in çıkmasından itibaren parti içi demokrasinin içselleştiği bir partiyiz. Dolayısıyla 3lü güzel bir yarış oldu. Bu yarıştan partinin güçlü çıkacağını düşünüyorum. Sandıktan çıkan sonuca itirazımız olmaz. Ülkenin geldiği durum CHP’yi daha fazla güçlendiriyor. Umarım biz de iktidar yolunda Trabzon’dan bir meşale yakarak ilerleriz. Örgütlerde dağınıklığı yok edip, birlikteliği sağlamalıyız. Dört duvar arasına sıkışmaktan kurtulmalıyız. Sokak bizi çağırıyor artık. Delegeye güveniyorum.” Şeklinde konuştu.

ömer hacısalihoğlu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber