CHP Trabzon Başkan Yardımcısı adaylığını açıkladı

CHP Trabzon Başkan Yardımcısı yaptığı açıklama ile adaylığını açıkladı.

CHP Trabzon Başkan Yardımcısı adaylığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ortahisar İlçe Başkanı adayı Celal Akaç, “Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bugün yapıcı bir muhalefet, yarın ise Allah izin verirse, Türk milleti taktir eder ise, atacağımız bütün adımlar bu kent, bu ülke yararına olacaktır. İyi yapılanları öveceğiz, taktir edeceğiz. Olumsuz adımları da eleştirmeye, doğrusunu ifade etmeye devam edeceğiz. Açıkça söylüyorum, yapıcı bir muhalefet anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.



CHP Ortahisar ilçe Başkanlığı’nda, basın açıklamasıyla Ortahisar İlçe Başkanlığı’na adaylığını açılayan Örgütlerden Sorumlu CHP Trabzon İl Başkan Yardımcısı Celal Akaç iddialı konuştu.

ORTAHİSAR’A ADAYIM

Adaylık açıklamasından önce Hakkari’nin Şemdilli İlçesinde 8 güvenlik görevlisi için Allah’tan Rahmet dileyen ve yakınlarına ve Türk Milleti’nin başı sağolsun diyen Celal Akaç, katılımcılarla birlikte 1 dakikalık saygı duruşunda bulundular. Ortahisar ilçesi seçimlerinin kamuoyu tarafından dikkatle izlenmiş olmasından oldukça memnun olduğumuzu söylemek istiyorum. Bu durum partimizin bu kentte ne kadar önemsendiğinin bir göstergesidir diyen Celal Akaç, “Bu nedenle, halka karşı sorumluluğumuzun her geçen gün kat ve kat arttığını, halkın biz CHP yöneticilerinden çok daha dikkatli, toparlayıcı bir siyaset izlememizi beklediği, inancındayım. Bugün bu duyarlılığı gören biri olarak karşınızdayım. Evet, ilçe başkanlığına adayım. Aday olacak diğer kardeşlerime de bu yürekli uğraşıyı önlerine aldıkları için sizlerin önünde ayrıca teşekkür ediyorum. Çünkü bu adımların ne kadar zor, ne kadar sorunlu süreçleri bireylerin önüne getirdiğini bilenlerdenim. Her birinize ayrıca teşekkür ediyorum, bu mücadeleye omuz verdiğiniz için” dedi.
 
DAYANIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Mahalle delege seçimlerine ilişkin kentimizde oluşan gündem aslında CHP’nin ne kadar demokrat bir yöntem ile kurullarını seçmeye çalıştığının bir göstergesi değil mi? diyen Celal Akaç, “Yarış olan mahalleler, uzlaşı ile hazırlanan listeler. Bir de partinin geçmişi olan, eski yöneticilerimizin girişimleri. Hepsi taktire şayan adımlar, örgüt için. Umuyorum ki Sayın il başkanım, bu toplantılarda alınan tavsiye kararlarını aday arkadaşlarımız ile paylaşır ve bizlerde parti büyüklerimizin öne aldıkları düşünceleri, izleyeceğimiz yön ve yöntem de, dikkate alırız. Bizler, ülkemizin geleceğine tesir edecek politikaların halkımıza ifadesi için, bir aracı konumundayız.  Bütün aday ve partililer olarak, bugün de, yarın da dayanışma içerisinde olacağız. Bundan hiçbir partilimizin kuşkusu olmasın.  Bu nedenle, parti büyüklerimizin bu çabasını da olumlu bulduğumuzu ve hatta siyasi adımlarımızı bu durumu da değerlendirerek atacağımızı ayrıca, söylemek istiyorum.”

YAPILANLARI ÖVECEĞİZ, OLUMSUZLUKLARI ELEŞTİRECEĞİZ

Akaç, “Şunu özellikle vurgulamak istiyorum. Bugün yapıcı bir muhalefet, yarın ise Allah izin verirse, Türk milleti taktir eder ise, atacağımız bütün adımlar bu kent, bu ülke yararına olacaktır. İyi yapılanları öveceğiz, taktir edeceğiz. Olumsuz adımları da eleştirmeye, doğrusunu ifade etmeye devam edeceğiz. Açıkça söylüyorum, yapıcı bir muhalefet anlayışı ile çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 
MAHALLE TEMSİLCİLERİ İŞLERLİK KAZANMIŞ BİR ÖRGÜT YAPISI

Akaç, “85 mahallesinde işlerlik kazanmış bir örgüt yapısını hayata geçirmek için çalışacağım. Temsilci, mahalle muhtarı yardımcısı gibi fonksiyonel olacak. Mahallede bizim için kamu görevlisi nüfusu olacak. Bütün sorunlar onun aracılığı ile ilçe’ye gelecek. İl, ilçe koordinasyonu gereken konular, ilgili kamu görevlileri, basın mensupları ile irtibatlı çözülecek. Aktif işletilebilecek konumlarda mahalle temsilcilikleri açılmasına yönelik çalışmalar yapılacak. Mahalle temsilcimizden, mahallesinin resmini çekmesini isteyeceğiz. Yöre halkından yaşam zorluğu, eğitim alıp ekonomik yetersizlik içinde olanları tespit edeceğiz. Temsilcilik planlaması ile Periyodik kahve, ev ziyaretleri yapacağız.  Özellikle son yıllarda il-ilçe planlaması yaptığımız sosyal dayanışmaya ilişkin çalışmaları dini bayramlarda daha da artırmaya çalışacağız.  Temsilcilerimizin parti faaliyetlerine sıcak bir ilgi ile bakmalarını sağlayacak etkinlikler yapacağız.  Temsilcilerin partinin siyasi faaliyetlerine, eylemlerine daha kitlesel katılımını sağlayacak planlamalar yapacağız. Temsilcilerimiz, parti yönetim kurulu üyesi imiş gibi bir fonksiyonelliğe sahip olacak. Parti onlar ile işlevsellik kazanacak” diye konuştu.
 
BİZ BUNU BAŞARACAĞIZ

Akaç, “Bütün bu adımlarımızı hiç kimse “ideolojik aynileşme” olarak görmesin. Halkımızın, kültürel, geleneksel değer yargılarını öncelemeden, ona dokunmadan ideolojik irtibat kurmanın mümkün olamayacağını açıkça ifade etmek istiyorum. Bu millet ile kucaklaşmayı, sevgi, muhabbet bağı kurmayı başarabilir isek, onlara nasıl Türkiye hedefimiz var konusuna ilişkin görüş ve önerilerimizin aktarılması o kadar kolay olacaktır. Biz bunu başaracağız.”

CHP Trabzon Başkan Yardımcısı adaylığını açıkladı

SİYASETE YENİ YÜZLER KATMAK EN BÜYÜK HEDEFİM

Öncelikle belirtmek isterim ki, sorun çözme, üretime katkı koyacak,  irtibat kurma, organize olma kabiliyeti yanında mesleki yeterliliği olan isimler ile yola çıkacağız diyen Celal Akaç, “Siyasete yeni yüzler katmak en büyük hedefim. Yeni yüzleri tecrübeli siyasetçiler ile buluşturup, geleceğe yeni kadrolar oluşturmak zorundayız. Meslek guruplarının temsiliyeti, halkımızın sorunlarını takip açısından önemli bizim için. Sadece asıl liste değil, yedek listemizde böylesi isimlerden olacak. Belki karar defterine imza atmayacaklar ama bütün karar alma süreçlerinde katılımcılığı en üst seviyede tutacağız. Teknik, hukuki, idari, mali, kültürel faaliyetlerimize katkı koyacak güçlü isimler olacak. Bir de tabi ki şehir dengelerini de gözeteceğiz. Biliyorsunuz Ortahisar ilçemiz 17 ilçenin bileşkesi konumundadır. İmkanlar ölçüsünde eşit temsiliyet sağlamaya da çalışacağız” dedi.

İL YÖNETİMİ İLE UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ

Partimizi il’de güçlü kılacak en önemli istişare alanı Ortahisar ilçe ve il yönetiminin uyumlu çalışması olacaktır diyen Celal Akaç, “Biz bunu sağlayacak olgunlukta, duyarlılıktayız. Hiçbir sorun olmayacak, bu uyumlu çalışma ile de siyasi çıtamızı nasıl yükselteceğimizi bütün halkımıza göstereceğiz. Şunu da söylemek istiyorum. İl-ilçe barışık, uyumlu olmakta yetmez. Trabzon halkının bütünüyle uyumlu, kucaklayıcı, eleştiride bile seviyeli, sorunların çözümünü kavgada değil, çözüm yolu oluşturmada gören bir yönetim anlayışını kurgulayacağız” diye konuştu.
 
DEMOKRATİK DÜZEN VE HUKUK ASKIYA ALINDI

2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri üzülerek söylemek istiyorum, var olma yok olma aşamasıdır, ülke için. Demokrasi için. Bugün yaşadığımız hususlar dikkate alındığında Türkiye demokrasisini bekleyen tehlikenin ne kadar büyük olduğunun hepimiz farkındayız. Halkımızın da artık yaşanılanlardan dersler çıkardığını rahatlıkla söyleyebilirim diyen Celal Akaç, “Bugün demokratik düzenin, hukukun askıya alınmış olması, TBMM’nin işlevsiz kılınması, ülkenin KHK ile yönetiliyor olması ve buna gerekçe olarak sunulan koşulların ortadan kalkmış olmasına rağmen bu yönetim anlayışında ısrarcı olunması nasıl bir düzen kurgusu içerisinde olacaklarının göstergesidir. Türk milleti bu niyete “dur “ diyecek, ben buna inanıyorum.”

ÜLKE YENİDEN AYDINLIK GÜNLERİNE CHP İLE KAVUŞACAK

Akaç, “16 Nisan 2017 tarihinde yapılan referandum sonuçları göstermiştir ki, bu ülkenin yeniden aydınlık günlere kavuşmasında tek etkili adım, hiçbir ön yargı taşımadan toplumsal dayanışmayı örgütlemekten geçmektedir. Partili olarak yapılacak ideolojik siyaset yanında, toplumsal dayanışma şarttır. Biz bunu bu kentte başardık. Allah’ın izni ile 2019 ‘da çıtamızı daha da yükselterek bu arayışımızı, ülkemizin gidişatına olumlu tesir edecek, adımlar haline dönüştüreceğiz. En son Cumhuriyetimizin 94. Yıl kutlaması amaçlı yaptığımız alan eylemine her kesimden insanların katılmış olması, bu toplumsal duyarlılığın bu kentte artarak devam ettiğinin işaretini bize vermiştir. Çalışarak, konuşarak, irtibatlanarak bunu daha da üst seviyelere çıkaracağız. Hukukun üstünlüğünün egemen olduğu, temel hak özgürlüklerin çağdaş dünya ölçeğinde yaşandığı, adaletli paylaşımın, ortak yaşam kültürünün irade olduğu bir Türkiye özlemi ile hepinizi en içten duygularım ile selamlıyorum” diye konuştu.

HALKIMIZA DOKUNMAYI HEDEFLEYEN BİR ÖRGÜTLENME

Neden aday olduğunu söyleyen Celal Akaç, “Bu kentte siyasetin her kesim ile kardeşçe, tartışma, kavga yapmadan yapılabileceğini, topluma göstermek için aday oluyorum. Siyasetin iktidar, muhalefet, sivil toplum, demokratik kitle örgütleri, esnaf, üniversiteler ile birlikte barış ve huzur içinde yapılabileceğini, bu tutumun da bu ülkeye yaşanılan dönem de dikkate alındığında çok daha faydalı olacağına inandığım ve bunu gerçekleştirmek için aday oluyorum. Bu kentin sokaklarını yeniden demokratik geleneğin, anlayışın, hoşgörünün yaşanacağı yerler haline dönüştürebilmek için aday oluyorum. Ülkemin sorunları, bu kentin sorunlarından ayrı düşünülemez. Yerelde yapılacak siyaset ile ülkemin gidişatına ilişkin endişelerimizi halkımıza aktarabilmek için aday oluyorum. Siyasetin temel iletişim yolu, “ dokunmak”’tır. Halkımıza dokunmayı hedefleyen bir örgütlenme programını hayata geçirip, partimi yerelde iktidar yapmak için aday oluyorum.

ORTAHİSAR BURÇLARINA 6 OKU DALGALANDIRMAK İÇİN ADAY OLUYORUM

Akaç, “Uzun yıllardır muhalefette kalmasına rağmen, burçlarından bir taş söktürmeyen örgütümüzü daha dinamik bir yapıya kavuşturmaya, birlik beraberlik ve sevgi ortamını yeniden güçlendirmeye yönelik programlı bir çalışma yapmak için aday oluyorum. Ortahisar Belediyesi burçlarında ALTI OK’u dalgalandırmak için, aday oluyorum. Partimizin bayrağının Ortahisar burçlarından bir daha inmemek üzere dalgalanması için, ne yapılması gerekiyor ise yapmak üzere, aday oluyorum. Bütün partililerimizin yeniden gönül rahatlığıyla partisine gelip gitmesinin önünü açmak için ve en çokta partimize seçim kaybettiren nedenleri ortadan kaldırmak için aday oldum. Üyelerimizin günlük yaşamlarında karşılaştıkları sorunların çözümü için dayanışma kültürünü planlayacak bir yönetim anlayışını kurgulamak için, aday oluyorum. Daha yaşanabilir çevreci, temin solunabilir bir havası olan, denizi ve dağları ile barışık bir yaşamı tasarlayan yönetim anlayışını hayata geçirmek için, aday oluyorum.”

ŞEHRİN SORUNLARI İÇİN YEREL İDAREYİ SÜREKLİ UYARACAĞIZ

Akaç, “Bu kentin, trafik, içme suyu, imar, çevre kirliliği ile sorunların çözümüne ilişkin mevcut yerel idareyi sürekli uyarmak, ilk yerel seçimlerde de planlaması yapılacak olan çözüm önerisi projelerimiz ile sorunların giderilmesini sağlamak için, aday oluyorum. Bu parti merkezini, oluşturulacak bir kütüphane ile kültürel alışverişin merkezi yapmak, parti tartışmaları gidermek için, aday oluyorum. Hukuk dolayısıyla adalet, günlük yaşamımızın devamı için en önemli dayanaktır. Partinin hukuku tüzük ile işlerlik bulmaktadır. Tüzüğe dayalı adaletli bir yönetim anlayışını egemen kılmak, parti içinde saygıya, sevgiye dayalı bir yönetim anlayışı ile hareketi planlamak için aday oluyorum.

KADIN, GENÇ AĞIRLIKLI BİR TEMSİLCİLİK

Ortahisar’ın 85 mahallesinde aktif mahalle temsilcilikleri oluşturmak, taşra mahallelerde kadın ve genç ağırlıklı bir temsilcilik yönetimleri oluşturmak, mahalle temsilcisinin mahallesinin “muhtar yardımcısı” gibi çalışmasını, sorunların tespiti, örgüte aktarımı ve çözümü için girişimlerde bulunulacak bir örgüt yapısını hayata geçirmek için aday oluyorum. Partimizin en önemli eksikliği, kadın ve gençlik örgütlenmesini yeterince sağlayamamış olmasıdır. Her mahalle temsilciliği, temsilci yanında kadın, genç katılımı ile en az üç kişilik bir yürütme kurulu haline dönüştürülecektir. Bunu sağlamak için aday oluyorum. Siyaset yeni yüzler, farklı çevreler, yeni irtibat alanları yaratılarak zenginleşecektir. Gerek ideolojik paydaşlar gerekse sosyo ekonomik yaşamdan pay alamayan çevremizdeki aileler ile irtibatlanacak, onlar ile yaşamı, birlikte kurgulayacak projeler üzerinde çalışılacaktır. İmkanlar ölçüsünde aktif faaliyet içinde olacak mahalle temsilcilikleri açılmasına çalışılacağım. Basın bürosu oluşturulacak, mahallelerden gelecek her türlü sorun yerinde incelenerek, kamuoyu ve ilgililer ile paylaşılarak çözümü için adımlar atılacaktır. Bütün kamu görevlileri ile halkın sorunlarının çözümü noktasında uyumlu bir yönetim ilişkisi kurgulanacaktır.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber