CHP Ortahisar adayı Hacısalihoğlu: Ortahisar'ı kazanmak istiyoruz

CHP Ortahisar İlçe Başkan Adayı Ömer Hacısalihoğlu, mevcut bakış açısının hem siyasetin hem de şehrin önünü tıkadığını söyleyerek daha yaşanılabilir bir Trabzon için yola çıktıklarını söyledi.

CHP Ortahisar adayı Hacısalihoğlu: Ortahisar'ı kazanmak istiyoruz
Haber61 / Haber Servisi / Selay Saykal

Basın toplantısı düzenleyen Ömer Hacısalihoğlu, Trabzon'un çözüm bulmayı bekleyen sorunları bulunduğunu ve mevcut yönetim şekliyle Trabzon'un en fazla 15 yıl ömrü olduğunu savundu. 

Hacısalihoğlu'nun açıklamaları şu şekilde: 

ORTAHİSAR'I KAZANMAK İSTİYORUZ

Yerel seçimlerde Ortahisar Belediyesi'ni CHP'ye kazandırmak için yola çıkıyoruz. Amacımız, sorunları yerinde tespit edip çözüm üreten bir anlayışı sunmak. Yerel seçimlerde sadece örgütün değil şehrinde desteğini alacak, farklı siyasi partilerin tabanından oy alabilecek bir adayla gitmeyi düşünüyoruz. Hem Trabzon hem siyasenin önünü açacak hamleler yapacağız. Yerel seçimlerin ardından da örgütsel bir bütünlük içinde hiçbir bireyi dışlamadan genel seçimlere hazırlanacağız. Orada da partiyi hakettiği yere getirmeyi düşünüyoruz hem Trabzon'a ve partiye önemli kazanımları olacağını düşünüyorum. 

ÇÖZÜM KOMİSYONLARI KURACAĞIZ

Kazandıktan sonra örgütsel bütünlük sağlamayı hedefliyorum. Halkla iç içe olmamız ve halka dokunmamız gerekiyor. İnsana dokunmadan başarı yakalanmaz. Projelerimiz mutlaka olacak. Bu şehrin trafikten kaldırıma imardan sosyal alanlara kadar çok sorunu var ve bu sorunlarla ilgili komisyon oluşturup çözüm önerileri sunacağız. İnsanlara umut olmak lazım. Ekibimizde genç arkadaşlar, iş adamları, esnaflar, kadınlar da olacak ama hepsinin ortak paydası teknik kabiliyeti yüksek, donanımlı ve halka dokunulacak isimler olacak. 

İL BAŞKANI DESTEKLİYOR MU?

Rakibiniz her yerden çıkabilir. Bunu dezavantaj yada avantaj olarak görmüyorum. Siyasette gruplar mutlaka olur. Celal beyi destekleyenler de olacak, beni destekleyenler de olacak. Başkanın tavrı Celal beyden yana olabilir ama kendisine sormadım, bilmiyorum. Ancak Celal bey başkan yardımcısı olduğu için doğal olarak beklenti bu şekilde. Haluk bey ile görüştüm, kendisi bu konuda tarafsız duruyor. Doğru olan da budur. Birlik ve beraberlik diyerek yola çıktık. Celal bey 4 Aralık'tan sonra eminim sözünde duracaktır. Çünkü ben kazanacağım. 

CHP Ortahisar adayı Hacısalihoğlu: Ortahisar'ı kazanmak istiyoruz

TRABZON'UN 15 SENELİK ÖMRÜ VAR

Ortahisar'ın, Trabzon'un çözülmesi gereken elbette çok sorunu var. Buna başkan nezdinde değil hizmet olarak bakıyorum. Ulaşım çok büyük bir sorun ve şu ana kadar çözülmesi gerekirdi. Yine kamuya ait yeşil alanların artırılması gerekirdi. Bir Beşirli'ye, Çukurçayır'a bakın, bunlar aklıma gelen ilk örnekler daha niceleri var. Trabzon'un 10 yıllık AKP belediyeciliğinde kazandığını değil kaybettiğini düşünüyorum. Bu gidişle Trabzon'un en fazla 10-15 yıl ömrü var. Trabzon nüfus kaybediyor. Nüfus kaybını şehirden veriyor ve dışardan göç alıyoruz. Trabzon tarihiyle, kültürüyle, mirasıyla bunu hak eden bir şehir değil. Sosyal projeler, turizm faaliyetleri ve kültürel faliyetlerin artırılması lazım. 

ORDU'YA BAKIN, TRABZON'UN BİTMİŞLİĞİNİ GÖRÜN

İktidarla olmanın belediyecilik anlamında birkaç artısı elbette vardır ancak bunun her zaman böyle olmadığı Trabzon'dan belli. İktidar belediyeleri daha iyi yatırım alıyor diye düşünülüyor ancak öyle olsaydı Eskişehir, İzmir belediyeleri kime ait? Önemli olan kişiler değil iş yapabilmektir. Hepimiz zaman zaman Trabzon dışına çıkıyoruz. Yakınımızdaki şehirlerden Ordu’ya bakarsanız ne dediğimi anlarsınız. Yapılanı elbette alkışlayacağız. Trabzon’un ve Türkiye’nin önü mantalite olarak tıkalı ve şehir bu nedenle büyümüyor. Göreve gelecek kişiler şehre hizmet etmek için gelmeli.
Trabzon'daki bu zihniyet devam ettikçe bu mümkün olamaz. Trabzon'daki zihniyet 'küçük olsun benim olsun, hükmedeyim' zihniyetidir. Bunu kırmamız gerek. Bu şekilde büyüme olamaz. CHP'nin mutlaka eksiklileri vardır ancak belediyecilik anlamında CHP'nin Volkan abi gibi bir pratiği var. CHP bunu yeniden başarabilir. 2004'teki strateji uygulanarak hem örgüt ve şehrin bütünleşeceği bir aday ile şehir kazanabilir. 

ORTAHİSAR BÖLÜNMELİ Mİ?

Ortahisar ilçesinin bölünmesinin çok faydalı olacağını düşünmüyorum. Tek belediye olarak kalmalı düşüncesindeyim. 

ŞEHİR HASTANESİ'NİN YERİ DOĞRU MU?

Şehir hastanesi bence doğru yere yapılmıyor. Orası daha farklı bir şekilde kullanılabilirdi. Şehri daha yaşanabilir kılacak sosyal donatılar kazandırılabilirdi. Şehir hastanesi yapılmasın demiyorum, yapılmalı ancak yeri doğru değil. 



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber