CHP'li Kaya, Bakan Kurum'a Yavuz Selim Sahası'nın önemini anlattı

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Millet Bahçesi'nde yapılacak Yavuz Selim Sahası ile ilgili olarak destek istedi.

CHP'li Kaya, Bakan Kurum'a Yavuz Selim Sahası'nın önemini anlattı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 2020 bütçe görüşmelerinde konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Millet Bahçesi'nde yapılacak Yavuz Selim Sahası ile ilgili olarak ASKF ve taban birliklerinin taleplerini bakan Kurum'a ve bürokratlara anlatarak destek istedi.

Yavuz Selim Sahası'nın Trabzon'da futbolun yeşerdiği yer olduğunu da hatırlatan Kaya, "İş işten geçmeden, proje henüz kazı aşamasındayken bazı değişiklikler yapılarak, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Trabzon'un diğer spor bileşenlerinin ortak talepleri karşılanabilir" dedi.

FUTBOLUN DOĞDUĞU YER

Kaya, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da katıldığı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda şu konuşmayı yaptı:

"Trabzon Avni Aker stadyumumuzun ve Yavuz Selim Sahasının bulunduğu alanda Millet Bahçesi yapılması çalışmaları başlamıştır.

Millet Bahçesi yapım çalışması başlayan Yavuz Selim Sahamız, Trabzon'da futbolun doğduğu, nice yıldız futbolcuların yetiştiği, spor tarihinin yazıldığı ve halen günümüzde 153 spor kulübümüzün 320 futbol takımına, 5 bin amatör sporcuya, antrenör, hakem, gözlemci, temsilci ve diğer görevliler olmak üzere toplam 8 bin sporcu ve spor adamına hizmet veren bir futbol sahamızdır.

CHP'li Kaya, Bakan Kurum'a Yavuz Selim Sahası'nın önemini anlattı

ALTERNATİFSİZ SPOR TESİSİ

Bir diğer önemli özelliği de, şehir merkezine yakın olması, Trabzon Lisesi, Ticaret, Fatih, Endüstri Meslek Lisesi, Kanuni Anadolu Lisesi ve ilköğretim okullarına en fazla 500 metre mesafede oluşu, okuldan çıkan öğrencilerin spor yaparak evlerine ulaştığı bir konum da olması, burayı Trabzon'un alternatifsiz bir spor tesisi haline getirmektedir.

BURASI FUTBOLUN TARİHİDİR

Yavuz Selim Futbol Sahası'nın Trabzon spor tarihinde önemli bir yeri vardır. Trabzon'da atletizmden futbola kadar bütün branşlar bu sahada başlamış, yeşermiş ve hayat bulmuştur. Türk futboluna kazandırılan Faruk Özak, Ali Kemal Denizci, Kadir Özcan, Turgay Semercioğlu, Serdar Balı ve Şenol Güneş gibi efsaneler bu sahadan yetişmiştir.

Tarihimizin ilk sayfalarında yer alan ve tel örgüsüz, güvenlik görevlisiz, kadınların bile ön saflarda maç izlediği ve Trabzon futbolu adına övündüğümüz fotoğraflar burada çekilmiştir. Kısacası burası futbolun tarihidir.

TALEPLERİMİZ MALİYETİ ARTTIRMAYACAK

Cumhurbaşkanın Trabzon ziyaretinde yaptığı, (Bu bölgeyi futbol sahası ve Millet Parkı olarak düzenleyeceğiz) ifadeleri ve siyasetçilerin (Bu bölgenin tarihi konumuna uygun olarak bir saha inşa edileceğini) açıklaması spor camiamızda sevinçle karşılanmıştır.

Şu an yapılmak istenen projede tüm bu söylediklerimiz göz ardı edilmektedir. İş işten geçmeden, proje henüz kazı aşamasındayken bazı değişiklikler yapılarak, Trabzon Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Trabzon'un diğer spor bileşenlerinin ortak talepleri karşılanabilir.  Bunlar maliyeti arttıracak talepler değildir. Sadece projede zaten mevcut olan sahanın ölçülerinin nizami olması, zeminin sentetik çim ve etrafının tel örgüyle çevrilmesi bile ihtiyacı görecektir. Bu yapılacaklar ayrıca proje bütünlüğünü değiştirmeyecektir.

TRABZON'UN TALEPLERİ DİKKATE ALINMALIDIR

Trabzon'daki 153 spor kulübünün temsilcisi olan Amatör Spor Kulübü Federasyonu'nun ifadesiyle, ilimizdeki futbolun yaşatılması için bu saha hayati önem taşımaktadır. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 3 farklı yerde bu projeye ilişkin Trabzonluların talepleri doğrultusunda çalışmaların yürütüleceği müjdesini vermişti. Halen kazı aşamasındaki bu alanda çok geç olmadan, Trabzonluların ısrarlı talebi olan düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Trabzon'da spor tarihinin yeşerdiği bu yer yok olmasın istiyoruz.

Projeye hiçbir ek yük getirmeyecek bu isteklerimizi size şöyle aktarayım;

-Yavuz Selim Futbol Sahasının nizami ölçülere göre yapılması,

-Projede saha çizgisinin dışına 3 metrelik boşluk bırakılması,

-Saha zemininin sentetik çim yapılması,

-Bölgedeki okullardan çıkacak gençlerin ilerleyen saatlerde de müsabakalar yapabilmesi için sahaya aydınlatma altyapısının eklenmesi,

-Saha dışının tel örgüyle çevrilmesi,

-Müsabakaları izlemeye gelenler için erkek ve bayan tuvaletleri yapılması,

-Bodrum katta yapılacak otoparkın içerisinde sporcu ve idman malzemelerinin konulabileceği uygun bir oda yapılması.

Gaziantep ve Samsun gibi illerimizde yapılan Millet Bahçelerinde projeye bu tür sosyal donatılar ve alanlar konulmuştur. Bu imkanın Trabzon'da futbolun doğduğu ve yeşerdiği Yavuz Selim Sahamızdan da esirgenmemesini tüm Trabzonlular adına istiyoruz"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler