CHP'li Ahmet Kaya: Trabzon'a açılışa değil, hakaret etmeye gelmişler

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Trabzon mitinginde yaşananları eleştirdi.

CHP'li Ahmet Kaya: Trabzon'a açılışa değil, hakaret etmeye gelmişler

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önceki gün Trabzon'da gerçekleştirdiği açılış töreninde 10 yaşında bir çocuğun eline mikrofon vererek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret ettirmesi olayını değerlendirerek, "Trabzon'a toplu açılış için değil adeta Genel Başkanımıza ve partimize hakaret için gelmişler. O çocuğumuzun o yavrumuzun hiçbir kabahati yok. Ama onu oraya çıkarıp eline o mikrofonu verip, söylediklerini gülerek dinleyen Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın bakanların ve Sayın Milletvekillerinin utanması lazım." dedi.

Ahmet Kaya, "AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yanında bakanları ve milletvekilleriyle birlikte toplu açılış töreni yaptı. Yaptığı konuşmayı söylediklerini dinledim. Bütün belediyecilik hizmetlerini çok büyük bir işmiş gibi oradaki kalabalığa anlatıp Sayın Genel Başkanımıza ve partimize hakaret dolu sözler söyledi. Bir siyasetçi olarak, bugünün Türk siyaseti adına büyük bir utanç günü olduğunu ifade etmek istiyorum.  Sayın Cumhurbaşkanı oraya açılış yapmaya değil adeta Sayın Genel Başkanımıza partimize hakaret etmeye iftira atmaya gitmiş buna tanık olduk." dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya açıklamasında şunları söyledi:

"TRABZON'UN SORUNLARI VE VERİLEN SÖZLERLE İLGİLİ TEK BİR CÜMLE DUYMADIK!"

Sayın Cumhurbaşkanının söylediklerine baktığımız zaman Trabzon'un acil çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin tek bir cümle duyamadık. Trabzon, bütün Karadeniz gibi yıllardır demiryolu bekliyor. Demiryolu müjdesiyle ilgili bugüne kadar Trabzon'a çok şey söylendi, ama maalesef yerine getirilmedi. Trabzon Güney Çevre Yolu bekliyor. Bütün çevre illerin çevre yolları tamamlanmışken, Trabzon'un Güney Çevre Yolu maalesef yapılmadı. Trabzon'da adeta içinden çıkılmaz bir trafik var. Bunun yanında Trabzon'a Yatırım Adası sözü verilmişti. Buna ilişkin beklentiler vardı, yine bu konuda tek söz duyamadık. Ne duyduk? Korkuluk boyama işlerinden, alt geçide, dikilen ceviz ağaçlarına kadar bütün belediyecilik faaliyetleri büyük bir marifetmiş gibi orada anlatıldı.

"TRABZONLU BİR SİYASETÇİ OLARAK BU MANZARAYI KAHROLARAK İZLEDİM"

Beni kahreden beni üzen asıl mesele Türk siyaseti adına orada utanç yaşandı. 10 yaşında bir çocuk kürsüye çıkarıldı ve eline mikrofon verilerek Sayın Genel Başkanımıza hakaret ettirildi. Gerçekten bu manzarayı kahrolarak izledim. Bir siyasetçi olarak, bir Trabzonlu olarak büyük bir utanç duyarak izledim. Sadece ben değil, Trabzon'dan birçok vatandaşımız beni aradı. Arayanların içinde uzun yıllardır tanıdığım AK Parti'ye oy veren bir arkadaşım da vardı. 'Vekilim gerçekten o manzara beni de çok üzdü, utanarak izledim. İlk seçimde yemin ediyorum size oy vereceğim' dedi."

"SİYASETİN SEVİYESİ HİÇBİR ZAMAN BU KADAR DÜŞMEMİŞTİ"

"Siyasetin seviyesi hiçbir zaman bu kadar düşmemişti. Önceki siyasetçileri hatırlayalım. Televizyon kanallarına çıkıp birbirleriyle sohbet edip konuşabilen siyasetçilerden işte geldiğimiz nokta burası. AKP iktidarı bütün değerlerimizi siyasete alet etti. Hatırlayın, Kur'an-ı Kerim ellerinde miting meydanlarına çıkıp kutsal kitabımızı salladılar. Yetmedi mikrofon ellerinde caminin içinde sanatçılarımızı tehdit ettiler. Yetmedi şimdi de küçücük bir çocuğun eline mikrofon verip orada kürsüde yanında bulunan bakanların ve milletvekillerinin gülüşleri altında Sayın Genel Başkanımıza hakaret ettirdiler. Yazıklar olsun. Bu manzarayı Türk siyaseti adına büyük bir utanç olarak değerlendiriyorum."

"BU KADAR MI ACZE DÜŞTÜNÜZ? BU KADAR MI ZAVALLISINIZ?"

"Her şey bir yana o çocuğumuzun o yavrumuzun hiçbir kabahati yok. Ama onu oraya çıkarıp eline o mikrofonu verip, söylediklerini gülerek dinleyen Sayın Cumhurbaşkanının, Sayın Bakanların ve Sayın Milletvekillerinin utanması lazım. Bu kadar mı acze düştünüz? Bu kadar mı zavallısınız? Memleketi ve milleti öyle bir hale getirdiniz ki, küçücük bir çocuğun söylediklerinden medet umar haldesiniz. Yazık gerçekten çok yazık. Bir siyasetçiye, bir devlet adamına, bir Cumhurbaşkanına asla yakışmayacak bir manzarayı Trabzon'da yaşadık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber