CHP'li Ahmet Kaya "Fındığın zahmetini üretici çekiyor, kârını TMO alıyor"

CHP'li Ahmet Kaya fındık üreticisinin sorunlarını meclise taşıdı.

CHP'li Ahmet Kaya "Fındığın zahmetini üretici çekiyor, kârını TMO alıyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin kuruluş amacının üreticiyi korumak olduğunu hatırlatarak, “TMO, binbir zorluk çıkararak üreticiden 24-25 liraya aldığı fındığı 39 liradan piyasaya satıyor. Fındığın zahmetini üretici çekiyor, kârını TMO alıyor. Bu Allah’tan reva mıdır? Fındık üreticilerimize fark ödemeleri yaparak, ücretsiz gübre vererek bu haksızlığı düzeltin.” dedi.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“TMO FINDIĞI 24-25 LİRADAN ALIYOR, 39 LİRAYA SATIYOR”

“Kuruluş amacı üreticiyi korumak ve fındık piyasasını üretici lehine dengelemek olan Toprak Mahsulleri Ofisi dün yayınladığı bir duyuruyla 20 bin ton fındığı kilosu 39 liradan satacağını duyurdu. Peki, bu Toprak Mahsulleri Ofisi kilosu 39 liradan satacağını duyurduğu bu fındıkları üreticilerimizden kaç liraya almıştı? 24-25 liradan yani maliyet fiyatından hem de bin bir zorluk çıkararak.” 

“FINDIĞIN ZAHMETİNİ ÜRETİCİ ÇEKİYOR, KÂRINI TMO ALIYOR”

“Üretici fındığından 1 lira kâr alamadı ama kuruluş amacı üreticiyi korumak olan Toprak Mahsulleri Ofisi 1 kilo fındıktan 13-14 lira kâr alacak; böyle bir vicdansızlık olamaz. Fındığın zahmetini üretici çekecek, kârını Toprak Mahsulleri Ofisi alacak; bu, Allah'tan reva mıdır?” 

“FINDIK ÜRETİCİLERİMİZE FARK ÖDEMESİ YAPILSIN”

“Hükûmete ve Toprak Mahsulleri Ofisi yetkililerine sesleniyorum: Bu haksızlığa "Dur!" deyin. Fındık üreticilerimize fark ödemeleri yaparak, ücretsiz gübre vererek bu haksızlığı düzeltin.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber