CHP'li Ahmet Kaya'dan Bakan Kasapoğlu'na 8 soru! Boks Federasyonu seçimleri...

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Boks Federasyonu'nun tartışmalı seçimini meclise taşıdı.

CHP'li Ahmet Kaya'dan Bakan Kasapoğlu'na 8 soru! Boks Federasyonu seçimleri...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Türkiye Boks Federasyonu Genel Kurulu tartışmalarını Meclis gündemine taşıyarak, seçimle ilgili iddiaları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na sordu.

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, ihtiyati tedbir kararı nedeniyle 3 Kasım’da gerçekleştirilemeyen ve tahkim kurulunun acele kararıyla 4 Kasım’da tartışmaların gölgesinde yapılan Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu seçimi ile ilgili TBMM Genel Kurulu’nda konuştu.

Kaya, mevcut yönetimin seçim sürecini mevzuata uygun bir şekilde yürütmediği ve diğer adayların seçime girmesinin engellendiği iddialarını dile getirerek, haksızlığın düzeltilmesi çağrısında bulundu.

CHP’li Kaya konuşmasında şunları söyledi:

“SPORA SİYASETİ BULAŞTIRDINIZ; LİYAKATİ VE ADALETİ YOK ETTİNİZ”

“AKP iktidarında Türkiye'nin her yerine siyaseti bulaştırdınız. Camiye, kışlaya, okula, adliyeye siyaseti soktunuz. Eğitimden sağlığa, yargıdan spora her alanda liyakati ve adaleti yok ettiniz. Bu yanlış tutumunuzun son örneğine Türkiye Boks Federasyonu seçimlerinde şahit olduk.”

“ADAYLARIN SEÇİME GİRMESİ ENGELLENDİ”

“Bakanlığın da desteğini arkasına alan mevcut yönetim ‘Bizim dediğimiz olur.’ anlayışıyla Federasyon seçimlerine müdahale etti. Seçim tarihi ve delege listeleri konusunda usulsüzlükler yapıldı ve süreç mevzuata uygun bir şekilde yürütülmeyerek diğer adayların seçime girmeleri engellendi.”

“HAKSIZLIĞA ‘DUR’ DEYİN, SPORCULARIMIZI SPORDAN SOĞUTMAYIN!”

“Yetkililere sesleniyorum: Bu haksızlığa ‘Dur’ deyin, buna izin vermeyin ve bunu düzeltin diye rica ediyorum. Sporcularımızı spordan soğutmayın.”

İDDİALARI GENÇLİK VE SPOR BAKANINA SORDU

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya TBMM’de verdiği önerge ile seçimle ilgili iddiaları Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’na sordu.

Kaya’nın soru önergesinde Bakan Kasapoğlu’na yönelttiği sorular şu şekilde:

1- Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu seçim sürecinin kanun, yönetmelik ve ana statünün amacına uygun şekilde yürütülmediği konusunda ciddi iddialar vardır. Bu iddialar doğru mudur?

2- Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu geçici delege listesinin zamanında açıklanmadığı, listeye yapılan itirazlarla ilgili tahkim kurulu kararı beklenilmeden kesin delege listesinin ilan edildiği iddiaları doğru mudur?

3- Genel Kurulda başkan adayı olmak için çalışma yürütenlerin adaylıklarının mevcut yönetim tarafından engellendiği, delegelere baskı yapıldığı, diğer adaya destek veren milli sporcuların ve antrenörlerin tehdit edildiği yönünde ciddi iddialar vardır. Bu iddialar doğru mudur? Bu iddialarla ilgili olarak Bakanlığınızca herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

4- Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu seçiminin tek adayla gerçekleştirilmesi ve mevcut yönetimin desteklenmesi yönünde Bakanlığınızın seçimlere müdahalesi olduğu iddiaları doğru mudur?

5- Ankara 11. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin ihtiyati tedbir kararı nedeniyle 3 Kasım’da yapılmayan Türkiye Boks Federasyonu Olağan Genel Kurulu neden alelacele 4 Kasım’da ve 300 delegeden sadece 161'inin katılımıyla gerçekleştirilmiştir?

6- Seçime katılan 161 delegenin tamamına yakınının Gençlik ve Spor Bakanlığı delegeleri olduğu, bakanlık talimatıyla oy kullandıkları ve diğer delegelerin "adaletsizlik" gerekçesiyle seçimlere katılmadığı yönündeki iddialar doğru mudur?

7- 4 Kasım’da gerçekleştirilen Genel Kurulun kanuna aykırı olduğu, salonda 100 delege dahi olmamasına rağmen katılan delege sayısının 161 olarak açıklandığı iddiaları doğru mudur?

8- Federasyon seçimlerinin daha adil, şeffaf, geniş katılımlı ve çok adaylı gerçekleştirilmesi için Bakanlığınızın herhangi bir çalışması olacak mıdır?

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber