CHP'li Ahmet Kaya: Beldeleri yeniden kuracağız

CHP Maçka'da Atasu Mahalle Temsilciliği'nin açılışını yaptı.

CHP'li Ahmet Kaya: Beldeleri yeniden kuracağız

CHP Maçka İlçe Başkanlığı’nın katkılarıyla CHP Maçka Atasu Mahallesi temsilciliği, düzenlenen törenle açıldı. 

CHP Maçka İlçe Başkanı Av. Nihan Göktürk ve yönetiminin katkılarıyla hazırlanan Atasu mahalle temsilciliğinin açılışına CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, İl Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu, Maçka Belediyesi meclis üyesi Mehmet Köse, millet ittifakının paydaşları İYİ Parti İlçe Başkanı Turan Bektaş, Saadet Partisi İlçe Başkanı Hikmet Aydın, mahalle örgütü, partililer ve vatandaşlar katılım sağladı.  

Atasu Mahallesi Temsilciliği’nin açılışında konuşan CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya; Atasu Mahallesi’nin sorunlarının çözülmediğini ulaşım, sağlık, eğitim gibi birçok hizmetten mahrum kaldığını ifade etti. Kaya, beldelerin açılması gerekliliğini ve Atasu’nun önceki tüzel kişiliğine kavuşturulması gerektiğini vurguladı”. Trabzon’un büyükşehir olmasının ardından ilçelere ve mahallelere eşit hizmet götürülemediğine dikkat çeken Kaya, “Uzunsokak’ta alınan hizmet ile Atasu’da alınan hizmet neden aynı değil. Merkez mahallelerde alınan verginin aynısını Atasu halkı da ödüyor, ancak, halen yolları standartlara uygun değil, su sorunu devam ediyor, eğitim için çocuklarımızın internete ulaşamadı. En etkin ve en erken çözüm; Atasu Mahallesi’nin eski günlerdeki gibi belde olarak açılmasıdır. Muhtarlarımız için bütçe oluşturulması ve demokrasilerin olmazsa olmazı muhtarlarımızı güçlendirmektir” ifadelerini kullandı. 

FINDIK TEHLİKEDE
 Esiroğlu Mahallesi’nden ortaya çıkan ve vadideki tüm fındık bahçeleri için tehdit oluşturan “drakula” adlı turunçgil uzun antenli böceğinin verdiği zararı meclise taşıyarak ulusal medyada gündem yaptıklarını ifade eden CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, “Vatandaşın fındık ağaçları söküldü, yerine tekrar dikilmek üzere alternatif bir ürün sunulmadı. Bu anlamda hiçbir teşvik olmadı. Dağıtımı devam eden destekler yetersiz. Bu sorun bölge birleşenlerinin inisiyatifine bırakılmayacak kadar önemli… Tarımın ve hayvancılık bu topraklarda para vererek değil, toprak işlenecek şekilde desteklenmeli. Özellikle mahalle de bulunan Galyan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından piyasaya sürülmekte olan fındık, fasulye ve mavi yemiş ürünlerinin satışı için ortam sağlanmalı, gübre girdilerinin analiz destekleri sağlanmalı, ayrıca fiyat olarak desteklenmesi gerekmektedir” dedi. 

BÖLGENİN SORUNLARINI BİLİYORUZ

Muhtarların Esiroğlu’nun sorunlarını kendisine ilettiğini ifade eden CHP’li vekil Kaya, “CHP olarak ilk işimiz; Esiroğlu mahallemizden Çataltepe Şehitliği’ne giden yol ağımızın Karayollarına bağlanmasını sağlayarak mevcut durumda çukur dolu, aydınlatması olmayan yolumuz için hizmet alımını kolaylaştıracağız. Bölge muhtarları mahallenin sorunlarını bize iletti. CHP olarak bölgenin sorunlarını biliyoruz, çözümlerini de sunuyoruz. Atasu mahallemize katkı sağlayacak CHP ailesini büyüten temsilciliğimizi açıyoruz, şimdiden hayırlı olmasını diliyorum ve başta İlçe Başkanım Nihan Göktürk olmak üzere emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” şeklinde konuştu. 

BELDELERİ YENİDEN KURACAĞIZ

CHP’li vekil Kaya’nın ardından konuşma yapan CHP İlçe Başkanı Av. Nihan Göktürk, “Atasu Mahallemiz tüm mahallelerimiz gibi Büyükşehir olmanın zorluğunu yaşıyor. Bölgenin sorunlarını çok iyi biliyoruz ve dersimize çalışıyoruz. Bölgede ailelerimizin maddiyatsızlık veya internetsizlik nedeniyle çocuklarına yeterince destek olamadığını biliyoruz. Büyükşehir yasası kapsamında mahalle olunması ile hizmete ulaşmanın nasıl zorlaştığını biliyoruz. Trabzon’u su ile besleyen barajın bölgemizde olmasına rağmen halen mahallelerimizin su sorunu yaşadığını biliyoruz. Kendi gayretinizle getirdiğiniz sularınıza hizmet vermeden sayaç takıldığını biliyoruz. Saymış olduğumuz sorunlar sadece acilen giderilmesi gereken sorunlar. Ve iktidarımızın ilk 6 ayında derhal çözeceğimiz sorunlardır. Belde Teşkilatları Açılacak, Muhtarlıklara Bütçe Verilecek… İktidara geldiğimizde öncelikle mahallemizi eski haline getireceğiz ve Beldeleri yeniden kuracağız” dedi. 

MUHTARLARIMIZI GÜÇLENDİRECEĞİZ

“Köyler eski tüzel kişiliklerine kavuşacak, tabi mevcut durumda tüm yetkileri alınmış olan muhtarlarımızın yetkilerini geri vereceğiz ve muhtarlara bütçe oluşturma sözümüz var, her muhtarlığa bir resmi birim oluşturma sözümüz var. Muhtarlarımızı güçlendirmek durumundayız, halkla ilk temas kuran muhtarlarımızın eli de güçlü olmak durumundadır. Belediyenin kapısında bekletilmeden kendi yetkileri ile anlık çözümler üretecekler. Hiçbir muhtarlık bölgesini diğerinden ayırmayacağız.  Kırsal Mahalle yasasında faydalanılmalı, başvurular yapılmalıdır… Ve muhtarlarımızdan faydanıza olacak bölge halkının da maddi olarak rahatlamasını sağlayacak, hiçbir külfeti olmayan yine belediye hizmetlerinden yararlanacağı kırsal mahalle yasasından faydalanmak üzere başvurularını halk ile birlikte yapmalarını bekliyoruz” 

EĞİTİMDE EŞİTLİK OLMALI
“Galyan vadisinde maddi durumu olsa bile baz istasyonu dahi olmadığından internete ulaşamayan eğitim hakkı engellenen çocuğumuz derdimizdir. Çözeceğiz. Annelerimizi üzmeyeceğiz. Eğitimde eşitliği getireceğiz. 
Gelecek nesillere maddi manevi nefes alacakları alanlar vaad ediyoruz…
Atasu mahallemizde Atasu’nun kıymetli Gençlerine bir çalışma alanı sağlanmadığını hiçbir yatırım yapılmadığını biliyoruz. Neden Atasu da bir fabrikamız olmasın! Gençlerimiz istihdam edilmesin! Gençlerimizin spordan sosyal ve kültürel alanlara kadar kendilerine katkı sağlayacak alanları olmasın!” 


YÖNETİMDE ADALET VE EŞİT TEMSİL SAĞLANMAK ZORUNDA

“Maçka’mıza Atasu mahallemiz için kişi başına düşen ödenek Atasu mahallemize harcanacak. Hiçbir mahallenin hakkı başka mahalleye verilmeyecek. Her mahalleye eşit mesafedeyiz. Belediye Başkanlığı seçimlerinde çalışırken adını vermek istemiyorum bir mahallemizde asfalt dökümü yapıldığına rastladık. Kantara yaklaştığımızda bulunduğumuz mahallenin değil başka bir mahalle adına ayrılan asfaltın döküldüğünü gördük.  Neden bu mahallenin adı değil de başka mahalle adının kantarda yazıldığını sorduğumuzda aldığımız cevap utanç vericiydi. “Siz bunu nasıl öğrendiniz” denildi ve gözümüzle gördük dedik. Hali hazırda yönetenleringörevlerini yaparken adil olmadıklarını biliyoruz. Sen CHP’lisinsen şucusun, sen bucusun sana hizmet vermeyeceğiz davranışı içinde oldular. Mahalle halkı ile muhtarları karşı karşıya getirdiler. Daha mutlu, daha huzurlu bir Atasu’yu mahalle halkıyla birlikte oluşturacağız. Atasu hak ettiği hizmeti ekonomi, eğitim, sağlık ve kültürel her alanda alacak. İliklerimize kadar Sosyal Belediyeciliği en üst perdede hissettireceğiz. Her şeyin çok güzel olduğu günlere aynı azim ve kararlılıkla ulaşmaya devam etmekteyiz. Temsilciliğimiz Atasu mahallesine ışık olsun” ifadelerine yer verdi. 

Açılış töreninin ardından CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, CHP Maçka İlçe Başkanı Nihan Göktürk ve CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu Maçka’da esnaf ziyaretlerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler