CHP konferansında provokatör tartışması

Trabzon CHP İl Teşkilatı'nın düzenlediği konferansta çıkan olay nedeniyle CHP İl Başkanlığı açıklama yaptı.

CHP konferansında provokatör tartışması
Dün gerçekleşen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke ile CHP PM Üyesi İdris Akyüz'ün konuşmacı olduğu "Türkiye Nereye Gidiyor? - Ekonomi - Politik" konferansında bir katılımcının çıkışması nedeniyle CHP İl Teşkilatı'ndan açıklama yapıldı. 

Konferansta konuşma yapan kişinin amacının provokasyon yapmak olduğu belirtilen açıklama şu şekildedir: 
 
"​27.10.2016 Perşembe günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde  CHP  Genel Başkan Yardımcımız Doç. Dr. Sayın Selin Sayek BÖKE ile Parti Meclisi Üyemiz Gazeteci Yazar İdris Akyüz'ün konuşmacı olarak katıldığı ve moderatörlüğünü de Gazeteci Yazar Ahmet Şefik Mollamehmetoğlu’nun yaptığı “TÜRKİYE NEREYE GİDİYOR/EKONOMİ POLİTİK”  konulu panelimizi halkın geniş katılımı ve ilgisi ile gerçekleştirdik.

​Bugün, medyada, “CHP PANELİNDE HALA BAŞÖRTÜ KRİZİ” başlığı ile yer alan konu bizleri ve örgütümüzü son derece rahatsız etmiştir. Bilindiği üzere panelimiz, halka açık bir toplantıdır. Bu panelde bir izleyici “Ben, babadan kalma bir Halk Parti’liyim. Atatürk de benim liderimdir. Bacılarımın başörtüsüne el uzatmasaydınız AKP bu hale gelmeyecekti” şeklinde bağırarak toplantıyı provoke etmeye çalışmıştır. Partimiz ile ilişiği bulunmayan ve partililerimizce de tanınmayan bu kişinin bir provokatör olduğunu açıktır.

​Cumhuriyet Halk Partisi olarak giyim, kuşam ve başörtüsü ile herhangi bir sorunumuz yoktur. Bu tartışmalar çok gerilerde kalmıştır.

Ülkenin içinde bulunduğu bu zor koşullarda, ekonomi ve politika ile ilgili çok ciddi ve önemli konuların konuşulduğu bir panelin haber edilmesi yerine, bir provokatörün bir cümlesinin ön plana çıkarılmasını üzüntü ile karşılıyoruz.

Kamuoyuna saygı ile sunulur."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber