CHP'den Trabzon Havalimanı açıklaması: Gerekiyorsa yenisi yapılsın

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Trabzon Havalimanı hakkında konuştu

CHP'den Trabzon Havalimanı açıklaması: Gerekiyorsa yenisi yapılsın

Haber61 Haber Servisi

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Oyman, gündemdeki Trabzon Havalimanı'nda yaşanan sorunları ve yetersizliklere de değinerek, şehrin potansiyeli olduğunu zamanında Kıbrıs dahil bir çok ile direkt uçuşlar yapıldığını vurguladı. Oyman geçtiğimiz günlerde havalimanı pistinde meydana gelen sorunun kalitesiz madde kullanımından kaynaklandığını da dile getirdi.

İşte Oyman'ın ilgili açıklaması;

Havalimanındaki çökme tavrımız net. Burada bir malzemede kullanılan sıkıntı var. Burada bir çökme yaşanıyorsa 1 yılda bu çöküyorsa bir sıkıntı olduğunu söyledik. İhaleler alışılmış; madde 21 B’ye dayandır, ver birisine ihaleyi, yapsın 58 Milyon TL harcasın, bir yıl içerisinde pistin bir tarafında çökme olsun. Çatlak dediler, çökme dediler. Ardından Hava Meydanları açıklama yaptı, ondülasyon var dendi. Yani beton üzerinde, asfalt üzerinde dalgalanma var. Bu kullanılan kalitesiz malzemeden kaynaklanır. Bunu inşaat mühendisleri de bilir, bu işle uğraşan herkes bilir. Burada kullanılan malzemede bir sıkıntı var. Bunun 1 yılda ortaya çıkması gelecek dönemde de yine ortaya çıkacağı anlamına gelir. Biz istiyoruz ki yapılan bir iş varsa bu doğru düzgün yapılsın, bizleri uzun soluklu götürsün. Burada bir altyapı çalışması lazımsa bir an önce planlansın. Eğer buraya yeni bir havalimanı gerekiyorsa bunun bir an önce değerlendirmeye alınması gerekir. Buradan Kıbrıs’a ve birçok ile direkt uçuşlar da vardı. Trabzon’un potansiyeli mevcut fakat havalimanının belli sıkıntıları var. Bunlar net olarak değerlendirilerek işleme alınmalı. Biz bunları dile getirdiğimizde bunu siyasi malzeme olarak kullandı denildi. Ne zaman sıkışsalar aynısını diyorlar. Biz orada kullanılan kötü malzemeye bakıyoruz. Dikkat edilmesi gerektiğini ifade ediyoruz.

kktc

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber