CHP'den Trabzon'da 23 Nisan Yürüyüşü

CHP Trabzon İl Başkanlığı 23 Nisan yürüyüşü gerçekleştirdi.

CHP'den Trabzon'da 23 Nisan Yürüyüşü

Haber61 - Haber Servisi - CHP Trabzon İl başkanlığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yürüyüş düzenledi.

Trabzon Uzunsokak girişinden başlayan yürüyüş Atatürk Alanında bulunan Atatürk Anıtına kadar devam etti. Ellerinde Türk Bayrakları ve pankartlarla yürüyen grup adına CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun basın açıklaması gerçekleştirdi.

Güzide Uzun yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Bugün burada toplanmamızın nedeni dünyada tek olan, eşi olmayan bir bayramı kutlamak, yaşatmaktır.

Çocuklarımız burada olmasalar da sık sık onlara sesleneceğim. Bugünlerde itibarsızlaştırılmaya, yetkileri kısmaya çalışılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gündür bugün. Yarınlarımızı kuracak siz çocuklara, geleceğimizin emaneti siz çocuklara,  Ulu Önder Atatürk’ün ne kadar değer verdiğinin bir kanıtıdır 23 Nisan. 

Sevgili çocuklar, Osmanlı’dan devraldığı okuma yazma bilmeyen, hırpalanmış bir halkla Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştiren Yüce Atatürk, ülkeyi kurtardıktan sonra yine o hırpalanmış halkla dünyada eşi benzeri görünmemiş yenilikleri, devrimleri gerçekleştirerek dünyaya adeta parmak ısırtmıştır.

Sevgili çocuklar, Sayın Trabzonlular; Atatürk’ün Anadolu halkıyla ve Anadolu’da gerçekleştirdiği büyük devrim, birçok dünya ulusuna örnek olmuştur. İşte bu devrimlerin en büyüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışıdır. Tüm Türk ve Dünya çocuklarına kutlu olsun. 

Ulusal Egemenlik Bayramı, sizin de bildiğiniz gibi uluslararası bayram olarak kutlanmaktadır. Bu bayramı engelleme, yok sayma çabaları nafile çıkmıştır. Yüce Ata’mızın ‘Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözüyle simgeleştirdiği en kutsal emanet olan halk iradesidir. Türk halkının ve çocuklarının sonsuza kadar yaşatacağı bayramımız kutlu olsun. 

Saygıdeğer Trabzonlular; bu bayram, 1929’da ulusal düzeyde kutlanmış, 1919’da uluslararası bayrama dönüştürülmüş dünyada hiçbir ulusa nasip olmamış bir çocuk şölenidir. Atatürk’ün ‘Milli Egemenlik’ adını verdiği bu bayram, Türk çocuklarının, Türk halkının en büyük bayramlarındandır, kutlu olsun. 

Bu bayram, milletin namusudur, şerefidir, onurudur. Bu bayram saltanatın, hilafetin sona erdiği bayramdır. Milletin Türkiye yönetimine el koyduğu bayramdır, kutlu olsun. Halka kayıtsız şartsız yönetime el koyma yetkisi bu bayramla verilmiştir, kutlu olsun. 

Yaşasın Cumhuriyet,
Yaşasın Demokrasi, 
Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi

CHP'den Trabzon'da 23 Nisan Yürüyüşü

CHP'den Trabzon'da 23 Nisan Yürüyüşü

CHP'den Trabzon'da 23 Nisan Yürüyüşü
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber