Cevdet Erdöl'e insanlık ödülü

"İnsanlığın Gerçek Dostları” ödül töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirildi.

Cevdet Erdöl'e insanlık ödülü
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği (TSSD) tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen ve yıl içerisinde derneğin sigarayla savaş konusundaki mücadelesine destek veren kişi ile kurumlara verilen "İnsanlığın Gerçek Dostları” ödül töreni, Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleştirildi.

Gecede konuşan Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Genel Başkanı Mustafa Aydın, bu sene 18.sini düzenledikleri ödül töreninin, yıl içerisinde derneğin sigarayla savaş konusundaki mücadelesinde destek veren kişi ve kurumlara bir teşekkür mahiyeti taşıdığını ifade ederek, her yıl Türkiye'nin sigaraya 25 milyar dolar para harcadığını söyledi.

Başkan Mustafa Aydın, Türkiye'deki tüketimin yüzde 15'inin kaçak sigara olduğunu da aktararak, "Bunun ne anlama geldiğini sizin takdirine bırakıyorum. Sigara içen insanlarımızın yüzde 80'i, kalp ve damar hastalığından dolayı çok erken yaşlarda hayatını kaybediyor. Türkiye'de 27 milyon olan sigara içicisini 21 milyona düşürmüş olsak da maalesef çok kötü oyunlarla sigara içme yaşını 12'ye indirmiş durumdadırlar. Uyanık olmak zorundayız. Okul ve evlerimizin yanındaki büfeler, tek sigara olarak, o gençlere sigara satarak, gençlerin beyinlerini zehirliyor. Bir de nargile kafeleri ortaya çıkardılar; oysa ki, nargile sigaradan çok daha tehlikeli ve zararlı. Kendimizi düşünmüyorsak arkadan gelecek olan pırıl pırıl gençleri düşünmek zorundayız." Şeklinde konuştu.

Gecede, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, gazeteci Tayyar Işıksaçan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Prof. Dr. Erman Tuncer ve Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay "İnsanlığın Gerçek Dostları" ödülünü aldı.

Ödülünü eski Sağlık Bakanı Bülent Akarcalı’nın elinden alan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl yaptığı konuşmada, “Tütünle mücadelede Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğine ve sahiplenmesine özellikle vurgu yapmak istiyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız olmasaydı 2008 yılında yasalaştırdığımız Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanun’u ne yapabilirdik nede uygulayabilirdik. Bunu açıklıkla ifade etmek istiyorum.” İfadelerini kullandı.

Gecede, İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarım Programı öğrencilerince defile gerçekleştirildi. "Ege'ye Bir Dokunuş" adlı defileye, moda dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Ayrıca törende, aynı okulun Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Programı 2. sınıf öğrencileri de mezuniyet projesi olarak geliştirdikleri "Illusion Make-up" adlı çalışmalarını sergiledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber