Cephanelik tartışmalarına bakanlık el koydu

Bakanlığın belediyeden inşaatın durdurulmasını talep ettiği öne sürüldü.

Cephanelik tartışmalarına bakanlık el koydu
Trabzon'un Ortahisar ilçesi Boztepe Mahallesi’nde birinci derece SİT alanı olarak bilinen alandaki yapılaşmaya yönelik tepkiler Kültür ve Turizm Bakanlığına ulaştı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Trabzon Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu sekreterliğini arayarak yapılaşmanın durdurulması için ilgili belediyesine yazı yazılması talimatı verdi. Buna göre dün Ortahisar Belediyesine inşaatın durdurulması için yazı yazıldığı öğrenildi.

Süreci 3 Kurum Böyle İşletti

BİLİNDİĞİ gibi Büyükşehir Belediyesi 23.09.2016 gün ve 571 sayılı kararıyla 1/5000 ölçekli nazım imar planı düzenleyerek tarihi Cephaneliğin bulunduğu alanı SİT alanı olmaktan çıkardı. Trabzon Kültür Varlıklarını Korumu Bölge Kurulu da bu karardan bir ay sonra 26.10.2016 tarih ve 3135 sayılı kararla inşaata izin verdi. İnşaat ruhsatı için harekete geçen Ortahisar Belediyesi de projeyi 1/1000’lik plana işleyerek 24.08.2017 tarihinde inşaat ruhsatı verdi. 

Öte yandan Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini duyurdu. Konuyu daha önceden Kamu Denetçiliği Kurumuna taşıyarak şikâyet eden Yılmaz şikâyet dilekçesinin bir nüshasını paylaştı. Yılmaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığını şikâyet edilen kurum olarak ifade ettiği dilekçesinde şu ifadeler yer aldı: “Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı olarak Trabzon Yenicuma mevkisinde tarihî öneme sahip olan turizm değerlerimizden cephaneliğe zarar verilmeye çalışılmaktadır. Geçen zaman zarfında amacının dışında restoran olarak kullanılan mekânın şimdiyse daha farklı bir boyutta yanına yapılacak yeni bir inşaatla imar kanununa muhalefet, tescilli tarihî esere zarar vermek ve tabiata verilen ciddi zararla karşı karşıyayız. Bizler amacı bu şehir ekonomik anlamda turizme baş aktör olduğunu bildiğimiz bu sektöre ciddi zararlar verecek her çalışmadan şikâyetçiyiz. Bu çalışmanın iptal edilmesi arz ederiz.”

Günebakış
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber