Cem Tarım ve Erdal Erzincan’dan Trabzon'da müthiş gece

Haber61 - Haber Servisi/Levent Ustabaşı Trabzon’da Cem Tarım ve Erdal Erzincan gecesi muhteşem oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen türkü gecesinde renkli anlar yaşandı. 3 saat süren konser arasında ünlü bağlama virtü

Cem Tarım ve Erdal Erzincan’dan Trabzon'da müthiş gece
Haber61 - Haber Servisi/Levent Ustabaşı Trabzon’da Cem Tarım ve Erdal Erzincan gecesi muhteşem oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen türkü gecesinde renkli anlar yaşandı. 3 saat süren konser arasında ünlü bağlama virtüözü Erdal Erzincan, tarihi dersler verdi.
 
POPÜLER KÜLTÜR VURGUSU
 
Cem Tarım’ın devleştiği sahnede davetlilere seslenen Erdal Erzincan şunları söyledi; 
Cem hoca köy köy mahalle mahalle gezerek bu bölgenin kültürünü müziğine yansıtmaya çalıştı. Karadeniz müziği son yıllarda amacı dışında kullanılmaya başladı. Bölgenin duygularını yansıtmaz hale geldi. Bunun sebebi de popüler kültür. 
 
DETAYLARI YAKALAYIN
 
Cem Tarım gibi değerler de popüler kültürden etkilenmeyerek bölgenin değerlerini doğru bir şekilde yansıtmaya çalışıyor. Bazen tarihin atladığı detayları bu tür sanatsal çalışmalar içerisinde yakalayabilirisiniz. 
 
YANLIŞIMIZI ALKIŞLAMAYIN 
 
Onun için Cem Tarım ve benzer sanatçılara sahip çıkın. Bizler yaptığımız işlerin doğruluğunu sizin alkışlarınızla ölçüyoruz. Siz bizim yanlışımızı da alkışlarsanız biz o yanlışı daha da büyütürüz. 
 
SORUMLUSUNUZ
 
Onun için doğru şeyleri yapmamızda en az bizim kadar sorumlusunuz. Siz sadece doğruları alkışlarsanız doğru eserlerin ve doğru kişilerin büyümesine vesile olursunuz.”
 
Konserin son bölümünde Cem Tarım ve Erzincan birlikte sahneye çıkarak Karadeniz müziği seslendirdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler