"Çarpık yapılaşmanın önüne geçilememiştir"

AK Parti Trabzon başkan Yardımcısından Şehircilik günü açıklaması.

"Çarpık yapılaşmanın önüne geçilememiştir"

AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı ve Şehir, Çevre ve Kültür Başkanı Ahmet Karadeniz Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla açıklama yaptı.


Türkiye’nin sanayileşme ile birlikte büyük bir şehirleşme olgusuyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Karadeniz “Sanayileşme ile birlikte gelişen düzensiz şehirleşmeye önlemler alınsa da çarpık yapılaşmanın önüne geçilememiştir.”dedi.

Türkiye’nin Çağdaş Uygarlık seviyesine ulaşmak için başlattığı kalkınma çabalarını başarıyla yürüttüğünü belirten Karadeniz şunları söyledi: “Türkiye Kalkınma olarak dünyanın önce gelen ülkelerinden birisidir. Ancak kalkınma ve sanayileşme sonucunda artış gösteren düzensiz şehirleşme insanların hayatını olumsuz etkilemektedir. Vatandaşlarımızın çağdaş koşullarda yaşaması, şehirlerimizin çevreyle birlikte bir eğitim, kültür ve insanca yaşam merkezi haline gelmesi çok önemlidir. Bu nedenle insanların sosyal gelişim süreçlerini olumsuz etkileyen çarpık şehirleşmenin önüne geçmek şehircilik ve yerleşim konusunda yaşadığımız sorunları acilen çözmek gerekmektedir."

Sorunların çözümü için alınacak karar ve tedbirlerin yanı sıra vatandaşların da yaşadıkları şehirlere sahip çıkmaları gerektiğini vurgulayan Karadeniz "Tüm şehirlerimizin sorunlarının çözülmesi, herkesin çağdaş ve düzenli bir ortamda yaşaması dileğiyle herkesin 8 Kasım Dünya Şehircilik Gününü kutluyor, vatandaşlarımızı en içten dileklerimle selamlıyorum.”şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yatay yönlü şehirleşmeye önem verdiğini ifade eden Karadeniz bu çerçevede önemli çalışmaların yapıldığını belirterek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenecek olan Şehircilik Şurası Genel Kuruluna AK Parti İl Başkanlığını temsilen Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı olarak katılacağını söyledi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber