Canalioğlu'ndan Maraş Caddesi için raylı sistem önerisi

Trabzon eski Belediye Başkanı ve eski milletvekili Volkan Canalioğlu, Kahramanmaraş Caddesi ile ilgili gündemi değerlendirdi

Canalioğlu'ndan Maraş Caddesi için raylı sistem önerisi

Trabzon eski Belediye Başkanı ve eski milletvekili Volkan Canalioğlu, Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılıp kapatılmaması gündemi üzerine açıklamalarda bulundu.

Canalioğlu şunları söyledi: “Uzunsokak’ı trafiğe kapatarak bir devrimi gerçekleştirmiştik. O dönemde eleştiriler oldu ama sonrasında herkes takdir etti. Biz o kararı alırken hem şehri düşündük, hem de dolmuşçu esnafımızı. Bütün engellemelere rağmen aldığımız karar şehrin hayrınaydı.”

RAFA KALDIRDILAR
“Görevde olduğumuz dönem Ulaşım Master Planı hazırladık ve şehir trafiğinin nasıl olması gerektiğini belirledik, bu yönde de çalışmalar yaptık. Ama ne yazık ki çalışmalarımız bizden sonraki dönemde rafa kaldırıldı ve trafik alt üst edildi. Şuanda Kahramanmaraş Caddesi’nde karmaşa var. Orası için olması gereken hafif raylı sistemin gelmesi ve araç trafiğine kapatılmasıdır.”

AVRUPA’DA DA BÖYLE
“Kahramanmaraş Caddesi’nin yayaların hizmetine sunulması en isabetli karardır. Çünkü Avrupa’da da bu böyle. Tabi ki bunu yaparken dolmuşçu esnafımız mağdur edilmemeli. Bir şirket kurularak, hafif raylı sistemin geliri ile dolmuşçular desteklenebilir.”

SİYASİ KAYGI İLE OLMAZ!
“Kahramanmaraş Caddesi’nde hafif raylı sistem kullanılması hem görselliğe katkı sunar, hem de caddedeki trafik sorunu ortadan kalkar. İkinci dönem görev yapmış olsaydım bunu hayata geçirecektim. Aklın yolu birdir ve yapılması gereken budur. Bu konuda karar verecek olan yönetim siyasi kaygı ile karar vermemeli, halkın istediğini yapmalıdır.”

Son Nokta

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber