Camiye gelene çorap hediye - Ordu haberleri

 Altınordu ilçesindeki bir camide başlatılan proje kapsamında, namaz kılacak vatandaşlara yeni çorap dağıtılıyor.  Yavuz Sultan Selim Cami'de, bazı işçilerin temiz çorapla namaz kılma talebiyle uygulamaya konulan proje sayesinde yeni çorap dağıtılmaya baş

Camiye gelene çorap hediye - Ordu haberleri

 Altınordu ilçesindeki bir camide başlatılan proje kapsamında, namaz kılacak vatandaşlara yeni çorap dağıtılıyor. 

Yavuz Sultan Selim Cami'de, bazı işçilerin temiz çorapla namaz kılma talebiyle uygulamaya konulan proje sayesinde yeni çorap dağıtılmaya başlandı. Namaz vakitlerinde iş arası ibadetini yerine getirmek isteyen çalışanlar, ayak terlemesi nedeniyle kirlenen ya da abdest aldıktan sonra ıslanan çoraplarının yerine camide temiz çorap kullanabiliyor.

İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, yaptığı açıklamada, İslam dininde temizliğin çok önemli olduğunu söyleyerek, "Dinimizde temizlik imanla irtibatlandırılıyor. Namazı kılarken ilk iş yine temizlik oluyor. Hacca ya da umreye gidildiğinde ihram giyilirken önce temizlik yapılıyor. Dolayısıyla camilerimiz Beytullah'ın birer şubesidir. Camiye de abdestli, temiz olarak giriyoruz" dedi.

Kolukısaoğlu, cami cemaatinden gelen talep üzerine çorap dağıtımı gerçekleştirdiklerini belirterek, şunları aktardı:

"Camimizde vatandaşımızdan gelen öneri doğrultusunda bir düşünce oluştu. 'Biz inşaatta çalışıyoruz. Ayaklarımız terliyor, çorabımız ıslanıyor ve o anda eve gidemiyoruz' diye çorap konusunda talepler oldu. Bu anlamda da buradaki görevlilerimiz bu konuya öncülük etti. Bu camide başlattığımız uygulamanın, tüm ile örnek olmasını istiyoruz. Asla 'Camiye gelen cemaatin ayağı kirlidir, onun için çorap dağıtıyoruz' diye bir fikir değil. Kendileri böyle bir ihtiyaç hissediyor. Gün içerisinde çarşıda gezen vatandaş da abdest aldığında çorabı ıslanabiliyor. O şekilde de halıya basmak istemiyor. Bu sefer bazı kardeşlerimiz çorapsız camiye gelmek istiyor. Bu durum da başkalarını rahatsız ediyor."

- "Tertemiz çorapla Allah'ın evine girilmesi için katkı sunuluyor"

Camideki çoraplardan giyen kişilerin, başkalarına katkı sunmak amacıyla çorap parası bıraktığını anlatan Kolukısaoğlu, "Başlattığımız uygulamada gördüğümüz kadarıyla bazı vatandaşlar çorabı giyiyor ve para bırakıyor. Bir başkasına da çorap alınması ve tertemiz çorapla Allah'ın evine girilmesi için katkı sunuluyor. Bu bir anlamda da hayır oluyor. Bu durum aynı zamanda farkındalık da oluşturuyor. Bizim dinimizde, bütün ibadetlerde temizlik var" diye konuştu. 

Kolukısaoğlu, hem din görevlilerinin hem de cami cemaatinin temiz olarak ibadetlerin yapılması için gayret etmesi gerektiğini dile getirdi.

- Çorapları cami cemaati alıyor

Cami imamı Mithat Karakaya, cami cemaatinin kendisinin çorap alımını yaptığını ve herkesin çorap ihtiyacının bu şekilde karşılandığını anlattı.

Temizlik işçisi Bilgehan Şeker de uygulamanın çalışanlar açısından güzel olduğunu vurgulayarak, "Bu uygulama her zaman ve her camide yapılmalı. Bayramda nasıl giyiniyorsak camiye de öyle gelmemiz lazım. Ne kadar abdest alınsa da ayaklar ayakkabı içinde terleyebiliyor, koku oluşabiliyor. Bazı kişilerin çorap alma parası da olamayabiliyor. Onların da utanmaması ve faydalanması açısından çok güzel" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler