Çağlayan’ın yol özlemi sona erdi

Ortahisar Belediyesi'nin Çağlayan Mahallesi'nde asfaltladığı Yanyamaç Yolu'nun açılışı yapıldı.

Çağlayan’ın  yol özlemi sona erdi
Ortahisar Belediyesi'nin Çağlayan Mahallesi'nde asfaltladığı Yanyamaç Yolu'nun açılışı yapıldı.  Yolun açılış törenine Başkan Ahmet Metin Genç’in yanı sıra Başkan Yardımcıları Firar Bayrak, Kemal Çoban, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Ortahisar Belediyesi Meclis Üyesi Galip Hacıoğlu, Çağlayan Mahallesi Muhtarı Ömer Ergenç ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Karayolları tarafından yol çizgilerinin çizilmesinin ardından açılan yol, Çağlayan Mahallesi'nde büyük sevinç yaşattı. Açılış törenine katılan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Yollarımızı standartlara kavuşturmak için bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Söz verdiğimiz gibi görev süremiz sona ermeden bütün yol sorunlarını ortadan kaldırarak, asfaltıyla betonuyla yollarımızı standartlara uygun hale getireceğiz.” dedi. 

“KARNEMİZİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye başkanlığına seçildiğimiz andan itibaren kendimize bir hedef koyduk. Dedik ki bizim sınırlarımız içindeki bütün yolları, görev süremiz sona ermeden bitireceğiz. Bu büyük bir hedefti gerçekten. Çünkü epeyce yol ağımız var. Bu konuda kararlıydık, azimliydik. Sizden aldığımız bu gücü, sizden aldığımız desteği arkamızda hissediyoruz. Daha doğrusu sizin verdiğiniz vergilerle beraber bize emanet ettiğiniz bütçeyi sizlere hizmet etmek için kullanıyoruz. Bu uğurda samimiyetle ifade ediyorum ki; bütün mesai arkadaşlarımızla birlikte gece-gündüz demeden çalışıyoruz. Ve görev süremizin sonunda Ortahisar ilçemizin bütün yollarını asfaltıyla betonuyla yapmayı bitirmeyi Cenab-ı Allah bize nasip edecektir. Tekrar huzurunuza geldiğimiz zaman diyeceğiz ki; işte karnemiz ortada. Yapabildiğimiz bu, yapamadığımız bu. Onu da samimiyetle ifade edeceğiz. Ama şu an itibariyle bu hedefi görev süremiz bitmeden tutturacağımızı düşünüyorum. Bu hizmetler çok ciddi kaynak gerektiriyor. Bir kamyon asfaltın maliyeti 5 milyar civarında. Ama bunun kamyonu 5 milyar değil 55 milyar da olsa sizler bu hizmete fazlasıyla lâyıksınız. Burada çok cevval bir muhtarımız var. Her zaman koordinasyon içinde birlikte çalışıyoruz. Şu anda Çağlayan'da Yanlıca, Yanyamaç, Aşağı Mahalle, Yanlıca-Kiraz yolumuz, Tozluca grup yolumuzda asfalt çalışmaları yaptık. Bir yandan da beton çalışmalarımız devam ediyor. Öncelikle Belediye Başkanınız olarak şahsıma ve ekibime verdiğiniz destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Yolunuz hayırlı, uğurlu olsun.”  

“SİZLERİ MAHCUP ETMEYECEĞİZ”

AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş, Çağlayan Mahallesi’nin uzun yıllar ihmal edildiğini belirterek şöyle konuştu: "Bu mahallemiz uzun yıllar ihmal edilmişti. Başkanımız sağolsun, bu sözümüzü yarıda bırakmadı. Biz ne demiştik. 2019 yılına kadar Ortahisar ilçemiz sınırları içinde yapılmadık yol bırakmayacağız. En azından yollarımızın %95'ini bitirmiş olacağız diye söz vermiştik. İnşallah! 2019'un sonuna geldiğimizde yollarını bitirmediğimiz, yol problemini ortadan kaldırmadığımız mahalle ve köy bırakmayacağız. En büyük destekçimiz sizsiniz."

“SABIR GÖSTERECEĞİZ”

Çağlayan Mahallesi Muhtarı Ömer Ergenç ise 40 yıldır Yanyamaç yolunun asfaltlanmasını beklediklerini belirterek Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür etti. Çağlayan Mahallesi'ne 2016 yılında 20 km asfalt ve beton yol döküldüğünü belirten Ömer Ergenç, 2017 yılında da Belediyenin aynı miktarda beton ve asfalt yol hedefi ortaya koyduğunu ifade ederek, “Her mahallede 2-3 km asfalt ve betonlama yapılırken, Çağlayanımızda 20 km asfalt ve beton yol dökülmüştür. Bu yol 5 bin 400 m'dir. Devamında 700 m'lik bir yolumuz daha var. Başkanımızın bir sloganını söylüyorum ve Başkanımıza teşekkür ediyorum."

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber