Büyükşehir’in 2018 yılı ücret tarifesi kabul edildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2018 mali yılı ücret tarifesi mecliste kabul edildi.

Büyükşehir’in 2018 yılı ücret tarifesi kabul edildi

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantıları devam ediyor.


22.11.2017 Çarşamba günü Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu başkanlığında toplanan mecliste Plan ve Bütçe komisyonundan gelen 2018 Mali yılı Gelir tarifesi ile ilgili müzakeresi ve İmar be bayındırlık komisyonundan gelen 3 madde görüşüldü.

İlk olarak yapılan 2018 Malı yılı Gelir Tarifesi görüşmelerinde bazı üyelerin soruları oldu. Meclis Üyesi Ali Sağır, müzelerin girişlerinde alınan ücretlerin ne kadar olduğunu sorarken kendisine Atatürk köşkü ve diğer müzelere giriş ücretinin, Çal Mağarası 8 TL, Şehir Müzesi giriş ücreti 7,5 TL. Mezarlık ücretlerinde Kişi başı 5 bin TL değil 3 bin TL olduğu bilgisi verildi.

Ali Sağır’dan sonra söz alan Meclis Üyesi Musa Öztürk Çal mağarasında çocuklar için özel bir uygulama ve öğrenciler için bir düzenleme var mı diye sordu. Çal mağarasında öğrenciler 3 TL idi şimdi 6 TL olarak öngörüldüğü belirtildi. 0-6 yaş çocuklar için ise ücretsiz olması konusunda bir düzenleme yapılmasına meclis kararı ile karar verildi. Bu uygulama diğer müzeler içinde gerekli olacak.  

Öztürk ayrıca Çal mağarasına giriş ücreti olarak öngörülen 8 TL’nin fazla olduğunu belirtti. Başkan Gümrükçüoğlu Çal mağarasına eş değer alanlarda ne kadar olduğuna bakıldığını ve 6 TL üzerine 2 TL’nin buranın ihtiyaçlarına ve bu alanlara yapılacak yatırımların karşılanabileceği için düşünüldüğünü bildirdi.

KAMU BİZE DERS VERDİ

Meydan parkında bulunan çay bahçelerinde oluşan fiyat farkı üzerine açıklamalarda bulunan Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Park içinde bulunan çay bahçelerinin olduğu kısmı dönüşüm çalışması kapsamında 2 bölüme ayırdık ve kiraya verdik. Çayı kahvenin ücretini biz tespit etme hakkına sahip değiliz. Kendisi esnaf odasına müracaat ediyor. Burada belirlenen tarifeyi biz kabul edersek geçerli oluyor. Burada çay 2 TL olarak belirlendi. Bu yazıldı çizildi. Buna belediye müsaade ediliyor dendi ancak bizimle alakalı bir şey yok. Geçtiğimiz süreç içinde bir taraf kirasını veremedi. Biz tahliye davası açtık. Tahliye oldu. Baştan beri 2TL çay fiyatı uygulayan kuruluşlardan bir tarafı kaldı. Daha sonra huzursuz olan konuşmalar oldu. Sonra biz boş olan tarafı biz kendimiz yaptık. Kiracı taraf 2 TL alırken Belediye tarafı 1 TL alıyor. Çayın 1 TL olmasına rağmen bizim taraf daha boş diğer taraf daha dolu. Aslında kamu bize ders verdi” dedi.

2018 Mali Yılı ücret tarifeleri ile ilgili olarak söz alan Meclis Üyesi Burhan Cahit Erdem “Belediyeye ait olan yollardaki elektrik direklerine asılan reklamların tarifeleri nelerdir diye sordu. Başkan Gümrükçüoğlu konu ile ilgili olarak “Ne belediyeyi ne müteşebbisi mağdur etmeyecek şekilde bir tarife belirleyin dedik. Seçim dönemlerinde devletin Cumhurbaşkanı geliyor. Başbakan geldi. Seçim zamanı oluyor. Bir partinin bayrakları var diğerlerinin bayrakları vardır yoktur düzenleyin dedim. İl ve ilçe seçim kurulu yasaya bağlı olarak nasıl paylaştıracaksa öyle olsun dedik. Biz belediye seçim dönemi de ilan vergisi alamıyor. Şehri de bu konuda tartışma çıkmasın dedik” dedi.

Cahit Erdem ikinci olarak “Verici istasyonlarına tahakkuk ettirdiğimiz ücretlerin tahsilatını yapabiliyor muyuz?” diye sordu. Bu soru üzerine ise Başkan Gümrükçüoğlu “Tahakkuk ettiriyoruz hukuka müracaat ediyoruz ama alamıyoruz.” İfadelerini kullandı.

Akçaabat ilçesinin önemli bir mezarlık sıkıntısı yaşadığını belirten Burhan Cahit Erdem, konu ile ilgili bir çalışma yapılıp yapılmadığını sordu.
Başkan Gümrükçüoğlu soru üzerine “Başkanımız burada burası olur desin kamulaştırma cihetine gidelim” dedi.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen bir hazine arazisi var. Burası Büyükşehir’de devredilip gerekli çalışmalar yapılıp sıkıntı giderilebilir” dedi.

Başkan Türkmen’in bu sözleri üzerine Başkan Gümrükçüoğlu buranın bir önce çalışmalarının yapılıp halkın hizmetine sunalım ifadelerini kullandı.

Mezarlıklarla iligli gelen soru üzerine söz alan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ise Araklı’nın da böyle bir isteği var. Bizim de belirlediğimiz alanlar var ve buranın da işleme alınmasını istiyoruz” dedi.

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Çebi’nin bu isteğine burası ile ilgili de gerekli çalışmaların yapılacağını bildirdi.

Sonrasında meclisin oylarına sunulan 2018 Malı yılı Gelir Tarifesi oy çokluğu ile kabul edildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler