Büyükşehir gazı olmayan yere ‘rica ediyoruz doğalgaza geçin’ yazdı

Trabzon'da ilginç bir durum. Gazı olmayan yere doğalgaza geçin uyarısı yapıldı

Büyükşehir gazı olmayan yere ‘rica ediyoruz doğalgaza geçin’ yazdı

Haber61/Haber Servisi
Levent Ustabaşı

Trabzon’un Boztepe Mahallesi’nde yaşayanlar ile Çukurçayır Mahallesi’nde yaşayanlar ulaşım ve alt yapı sorunları yaşarken bir de buna doğalgaz eklenmesine tepki gösteriyorlar. Kendilerine yıllar önce, “Doğalgaz gelecek evlerinize doğalgaz tesisatı yaptırın” dediklerini o günden sonra evlerindeki tesisatı bile değiştiklerini ifade eden Boztepeliler, “Şimdide diyorlarki Kanuni Bulvarı bitsin tünelleri hizmete girsin ondan sonra gelecek. Bu eziyeti bize neden yapıyorlar?” diye soruyorlar.
Bu tepkiler yaşanırken Boztepelileri kızdıran bir gelişmede geçtiğimiz günlerde yaşandı. 75 bin civarında noktaya doğalgaz hattı getiren büyükşehir belediyesi, 35 bin civarında abone eksiği olunca vatandaşlardan ‘rica’ etmeye başladı. Kentin değişik noktalarına astıkları dövizlerle, “Rica ederiz doğalgaz’a geçin” yazıldı. Bu davet panolarından biri de doğalgaz hattı çekilmeyen Boztepe’ye asılınca buradaki vatandaşlar,”Getirmediğiniz doğalgaz hattına mı abone olalım?” diyerek tepki gösteriyorlar.

Mahalle sakinlerinden Rıfat Gürsoy, “İlanı gördükçe sinirleniyorum. Gaz olmayan yere bu asılır mı? Ben 4 senedir doğalgaz bekliyorum. Tam 4 yıl oldu. O zaman dendiki yapın önümüzdeki aylarda doğalgaz gelecek. Yaptık bekliyoruz hala.. Oldu 4 yıl yahu.. Kazanımı komşuma verdim. Bir de bu nedenle uğraştım. Hala daha evimi ısıtmaya çalışıyorum. Taşımayla gaz çeksek ateş pahası” dedi.


Gürhan Kuşçu, “Boztepe mahallesinde bir alt yapı. Ben 40 yaşındayım bu mahallede doğdum büyüdüm. Bu mahalleye bir çivi çakılmıyor! Büyükşehir’e geçtik düzelir dedik o da olmadı. Yol sıkıntısı yaşarken şimdide gelmeyen doğalgazın eziyetini yaşıyoruz” dedi.

Gürdeniz Yazıcı, “50 yıldır burada yaşıyorum. 4-5 yıl önce yakında gelecek dendi. Şimdide bize diyorlarki Kanuni Bulvarı’nın tünelleri açılsın o zaman gelecek. Şu anda Yenicuma Gözaçan caminin oraya kadar geldiğini biliyorum. Ama buraya ancak 1-2 yıla gelir. Bu gidişle belkide 5 yılı da bulur!” diye konuştu. 

Hüseyin Paslı da, “Umudum yok artık. Ben bir şey beklemiyorum. Gözümüze sokar gibi bir de pano astılar! Yazıklar olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber