Büyükşehir Vefa Destek Grubu görev başında

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını sürecinde Vefa Sosyal Destek Grubu ile vatandaşın yanında olmaya devam ediyor. 

Büyükşehir Vefa Destek Grubu görev başında

Koronavirüsün Türkiye’de görüldüğü mart ayından itibaren etkin bir mücadele programını devreye alan Trabzon Büyükşehir Belediyesi, sokağa çıkma kısıtlaması getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşların mağdur olmaması adına kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu ile de gece gündüz demeden Trabzon halkına hizmet veriyor. 

7/24 ESASIYLA ÇALIŞIYORLAR
Zabıta Dairesi Başkanlığı bünyesinde kurulan Vefa Sosyal Destek Grubu, 2’si idareci olmak üzere 32 kişilik ekiple ihtiyaç sahiplerinin taleplerini 7/24 esasıyla karşılıyor. İkişer kişiden oluşan ekiplerin 7’si Kaymakamlık bünyesinde Vefa Maaş Destek Grubu olarak görev yaparken, 8 ekip ise vatandaşlardan gelen gıda, ilaç, hastane, maske gibi talepleri karşılamaktadır. 8 ekip, 24 saat esasına göre hizmet vermekte olup, Maaş Destek Grubu ise akşam 17.00’ye kadar çalışmaktadır. 

1582 TALEP KARŞILANDI 
Büyükşehir Belediyesi Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yapılan açıklamaya göre; şu ana kadar vatandaşların çeşitli konulardaki 1582 talebi yerine getirildi. Öte yandan Bakanlık genelgelerine istinaden 327 markette denetim yapıldı. Denetimler neticesinde cezai işlem uygulanması için Trabzon Valiliğine gönderilmek üzere 61 tutanak tutuldu. Denetimler sonucunda 2 adet idari yaptırım, 63 adet de cezai işlem uygulandı.

EKİPLERİMİZ HİZMET VERMEYE DEVAM EDECEK 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada “İçerisinde bulunduğumuz zor süreçte gerek hükümetimiz gerekse yerel yönetimler olarak bizler etkin bir mücadele ortaya koyduk. Belirtilen kuralla uyan, sosyal mesafeye dikkat eden vatandaşlarımızın desteği ile de bugün normalleşme adımları atmaya başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah tedbirleri elden bırakmayarak en az hasarla bu süreci atlatacağımıza inanıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak her alanda etkin bir mücadele ortaya koyarken, bünyemizde oluşturduğumuz Vefa Sosyal Destek Grubu ekibimiz de gece gündüz demeden vatandaşımıza hizmet veriyor. Ekiplerimiz sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle evlerinden çıkamayan 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın tüm taleplerini yerine getirmeye devam edecek” ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler