Büyükşehir Meclisinde tartışmalı gündem: Tünel şehri böler!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Meclisinde tartışmalar yaşandı.

Büyükşehir Meclisinde tartışmalı gündem: Tünel şehri böler!

Haber61/Haber Servisi

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bugün tartışmalı bir oturum oldu. Başkan vekili Atilla Ataman2ın yönettiği mecliste ilk Akyazı Dolgu sahasının girişi yani Beşirli kısmına barınak yapılması ve çıkışı yani Yıldızlı tarafına barınak yapılması tartışması yaşandı.

Ayrıca  Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir ilginç çıkış daha oldu.  Arsin Yeşilyalı eski belediye binasının Sağlık il müdürlüğüne devredilmesine Şaban Bülbül karşı çıktı. 

Kemerkaya Mahallesi’ndeki tünel projesi ise Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’e takıldı. 


BARINAK YERİNE SAHİL YAPIN DENİZE GİRİLECEK YER YOK 


Akyazı Dolgu sahasının girişinde yer alan balıkçılar için barınak talebi ile Akyazı’nın çıkışındaki noktaya da bir barınak talebi Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme geldi.

Akçaabat Belediyesi’ne başvuran Yıldızlı Balıkçılarının barınak istekleri olduğu ifade edildi. Büyükşehir belediye Meclisi’nde Akçaabat Belediye Meclis Üyesi Murat Üçüncü, söz alarak buraya barınak yapılmaması gerektiğini savundu.

Nedenini ise şöyle açıkladı;

“Zaten kent merkezinde sahil yok. İnsanların denize gireceği alan yok. Barınakların Akyazı girişinde olacağı gündemdeyken bir de çıkışına yapılmasını doğru bulmam. Akyazı girişinde barınak sayısını artırıp Akyazı çıkışına barınak yerine sahil olarak düşünülmesinden yanayım “ dedi.

Oylamada Yıldızlı’ya barınak yapılması oy çokluğu ile kabul edildi. 

Şehir Hastanesi’nin tam bittiği noktada barınak yapılması için kararın meclisten çıkması tartışmaları beraberinde getirmiş oldu.

ŞABAN BÜLBÜL İLE ATİLLA ATAMAN ATIŞTI 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nde bir ilginç çıkış daha oldu.  Arsin Yeşilyalı eski belediye binasının Sağlık il müdürlüğüne devredilmesine Şaban Bülbül karşı çıktı.
Arsin belediye başkanı Sait Gürsoy ise meclis toplantısına katılmadığından dolayı açıklama yapamadı.
Devir kararı Şaban Bülbül ün red oyu vermesine karşın oy çokluğu ile kabul edildi.

Trabzon’un Ortahisar İlçesi Akyazı Mahallesi’nde yeni balıkçı barınaklarının yapılmak istenmesi Arsin Belediye Meclisi Üyesi Şaban Bülbül’ün itirazına neden oldu.  Bülbül, Arsin Balıkçı Barınaklarının yaklaşık 1 ay önce Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin araçlarıyla hukuksuz bir şekilde yıkıldığını söylemesi meclisi karıştırdı.

Başkan Vekili Ataman, “Yani Trabzon Büyükşehir Belediyesi hukuksuzluk yaparak vatandaşın ruhsatlı imarlı yerini yıktı mı?” diye sorarak araya girdi. 
Bunun üzerine Bülbül, “Bana göre öyle. Şu anda hukuk süreci devam etiğinden dolayı fazla yorum yapmıyorum o konuda. Şahsi düşüncem bu öyledir” diye cevap verdi. Bülbül, “Burası yapılıp, Arsin yıkılırsa, Arsinliler olarak buranın yıkılması için gereken neyse yapacağımızı bilinmesini istiyorum” dedi.  Bunun üzerine Ataman “Şaban bey belki öfkelisiniz. Devlette hukuksuz iş yapmaz. Yani, hukukun size göre bana göresi  olmaz. Bu konuyu araştıralım. Ortada da bırakmamak için, mecliste ortada bırakmamak için meclise bilgi verelim.  Yani belediye, kalkıp, valilik ve belediye hukuksuz olarak gidip ruhsatlı olan yerleri mi yıktı?” diye yine soru yöneltti. 

Bülbül ise, “Belediye, Valiliğin baskısı ile beraber Arsin’de inşaat ruhsatı almış binalarda, vatandaş kendi binasını yaparken belediye - valilik kararıyla beraber yıkıldı. Mahkemede yürütmeyi durdurma kararı almasına rağmen yıkılmıştır. Bir aydır Trabzon ve ülke gündemini meşgul eden konudur. Şu an hukuki süreç devam ettiğinden dolayı yorum yapmıyorum. Ben bir Arsinli olarak orada ki vatandaşların haklarını koruma noktasında eğer Arsin’de ki yıkılıp burada yapılmaya kalkılırsa bu farklı bir görüş olur ve biz Arsinliler olarak bunun karşısında olacağını ifade ediyorum” dedi.  


Ataman, “Arsinlilerin sorununu bir başına size yıkmak gibi anlayışımız yok. Burada ki bütün meclis üyeleri Arsinlilerin sorunlarının arkasında dururlar, önünde dururlar. Büyükşehir Belediyesi - valilik dahil olmak üzere ki mümkün değil. Hiç kimsenin baskısı ile vatandaşın hukukuna halel getirmez” diye konuştu.
 
 TÜNEL PROJESİ GENÇ’E TAKILDI 

Kemerkaya mahallesinden girilecek tünel projesi de meclis gündemine geldi. Çömlekçi tünelinden Değirmendere’ye kadar uzanan tünel projesinin görüşülmesi gündeme geldi. Karayolları mecliste plana işlenmesi için gönderdiği öneriye Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç karşı çıkıp tekrar görüşülmesi için reddetti. “Şehri böler” diyen Başkan Genç,” Bu doğru bir şey değil. Şehri bölecektir.” dedi.

Mecliste oylamada evet denseydi plana işlenecek olan tünel projesi imar komisyonundan meclis oturumuna göndermesine rağmen Başkan Genç’i reddiyle ileriki bir meclis toplantısına ertelenmesine oy çokluğuyla karar verildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber