Büyükşehir Meclisi'nden Mustafa Bıyık'a saldırıya kınama

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin bugünkü oturumunda Yomra Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan saldırı kınandı.

Büyükşehir Meclisi'nden Mustafa Bıyık'a saldırıya kınama

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantıları devam ediyor. Toplantının bugünkü oturumuna Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlık etti.

Toplantının açılış gündemine Yomra Belediye başkanı Mustafa Bıyık’a yapılan saldırı damga vurdu. 

Yomra belediye başkanı Mustafa Bıyık’ın katılmadığı Toplantı öncesi söz alan Büyükşehir Belediye başkanı Murat Zorluoğlu saldırıyı kınadı.

Zorluoğlu konuşmasında “Bugün Yomra’da bir hadise yaşandı: Sabah 8:35 sıralarında Yomra belediye başkanımız arabasından indikten sonra silahlı saldırıya uğradı. Çok şükür belediye başkanımız yara almadı. Emniyetimiz ve jandarmamız savcılığımızın koordinesinde yapılıyor. Olayın failinin açığa çıkarılacağını düşünüyorum. Olayı duyar duyar duymaz Yomra Belediye başkanımızı ziyaret ettim. Hem şahsım adına hem de büyükşehir belediyesi adına bu saldırıyı kınıyoruz. Umarız en kısa zamanda fail bukunup adalete teslim edilecektir. Umarız bir daha böyle bir hadise yaşanmaz. Buradan Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık’a tekrar geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. “ ifadelerini kullandı. 

İYİ Parti grup başkan Vekili Arslan Güner “İki gündür İYİ Parti ailesi olarak kötü haberler alıyoruz. Dün milletvekilimiz Hüseyin Örs'ün sağlık sıkıntısı oldu şuan durumu iyi. Bügun de Yomra Belediye Başkanımız Mustafa Bıyık'a saldırı oldu. İYİ Parti grubu olarak olayı kınıyoruz. Arayan soranlara teşekkür ediyorum. Ülkemizde siyaset dilinin yumuşatılması gerektiğini düşünüyorum” “ ifadelerini kullandı.

MHP grubu adına konuşan Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız “Mustafa Bıyık bugün şiddetle kınadığımız kendime yapılmış hissettiğim saldırıya mağruz kaldı. Geçmiş olsun. Partisi ne olursa olsun seçilmişlere yapılmış bu tip saldırıları kınıyorum. Meclisimizin bir üyesine yapılan saldırıyı meclis olarak kınanmasını istiyorum.” Dedi.

Ortahisar Belediye başkanı Ahmet Metin Genç “Aynı hissiyatı paylaşıyorum. Tekrar olacak ama olsun ne kadar tekrar olursa olsun konuşmak gerek. Kendisini aradım yanında olduğumuzu söyledik. Bu saldırıyı da şiddetle kınıyorum. İyi parti grubuna da geçmiş olsun diyorum. Hüseyin Örs hocamıza da acil şifalar diliyorum. “ dedi

Ak Parti Grup Başkan vekili Erhan Nadir “Meclis olarak siz temennimizi söylediniz. Biz de AK Parti grubu olarak Yomra’daki saldırıyı kınıyoruz. Bu insanlığa yapılmış bir saldırı partinin önemi yok. Trabzon’un isminin bu şekilde anılmasını kabul etmiyoruz. Yomra Belediye başkanımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.” dedi

CHP grup Başkan Vekili Turgay Şahin “Mesai arkadaşımız dediğimiz mesai arkadaşımıza işine giderken saldırıya uğradı. Kendisi yara almadı şükürler olsun. Bu saldırı kimden nereden gelirse gelsin cezalandırması gerektiğini düşünüyorum. Bu saldırı bütün meclis üyelerine yapılmış bir saldırıdır. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler