Büyükşehir'de üretim 200 bin tonu aştı

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin asfalt üretimi 200 bin tonu aştı

Büyükşehir'de üretim 200 bin tonu aştı

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 2016 yılındaki asfalt üretimi 21 Eylül itibariyle 200 bin tonu aştı. Mayıs ayında asfalt üretimine başlayan Büyükşehir Belediyesi, 21 Eylül itibariyle 203 bin ton asfalt üreterek yollara serdi. 
 
Asfaltlama çalışmalarına devam etmekte olan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca il genelinde 50 milyon TL’lik yol betonlaması gerçekleştiriyor. Betonlamada olduğu gibi asfaltlamada da 2016 yılı içinde 50 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, menfez, istinat duvarı ve kanaval gibi sanat yapıları inşaatlarına ve stabilize yollardaki bakım-onarım çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.
 
Büyükşehir Belediyesi asfaltlama, betonlama ve sanat yapıları inşasının yanı sıra büz üretimine de aralıksız olarak devam ediyor. Büyükşehir Belediyesinin büz şantiyesinde 2016 yılında bugüne kadar çeşitli ebatlarda yaklaşık 4 bin büz üretimi gerçekleştirildi. Üretilen büzler Trabzon il genelindeki ihtiyaçların karşılanmasında kullanıldı.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bu şekilde her yıl daha da artan bütçelerle icra edecekleri çalışmalarla Trabzon il genelindeki yol sorunlarına son vermeyi planladıklarını kaydetti. Değerlendirmesinde Türkiye’nin en uzun yol ağına sahip ilinin Trabzon olduğunun altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu, “Hedefimiz 2019 sonuna kadar tüm mahalle yollarımızı muntazam hale getirmektir. Büyükşehir Belediyesi olarak bu yıl sadece asfaltlama ve betonlamaya 100 milyon TL ayırmış bulunmaktayız. Bu rakam Trabzon tarihinin rekorudur. Daha önce Trabzon’da yollara en fazla yatırım yapılan yıllarda bile bir yıl içinde ancak bu rakamın üçte biri kadar yatırım yapılabilmiştir” diye konuştu.
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber