Büyükşehir Belediye meclisi mart ayı ilk toplantısı yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye meclisi mart ayı ilk toplantısı yapıldı

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mart ayı toplantıları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını yaptı.
 
YEŞİLAY SUNUM YAPTI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantının açılışında salonda bulunan Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı, Bölge Koordinatörü ve yönetim kurulu üyelerini misafir etmekten memnuniyet duyduğunu belirtti.  Yeşilay’ın kamuya yararlı bir dernek olarak uzun yıllardan itibaren özellikle çocuklar, gençler ve tüm insanların kötü alışkınlıklardan uzak kalması için çok mühim çalışmalar yaptığını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Son zamanlarda da kurumsallaşma anlamında ciddi adımlar atan bir teşkilat. Bu anlamda Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) olarak güzel çalışmalar yapıyorlar” dedi. Av. Işıl Demir Güner, 115 numaralı hattan ulaşılabilecek Yeşilay Danışmanlık Merkezi çalışmaları hakkında Meclis üyelerine sunum yaptı.   


 
SALONDA BULUNAN KADINLARA ÇİÇEK TAKDİM ETTİ 
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik eden Başkan Zorluoğlu, “Hayatımıza anlam katan tüm kadınlarımızın, kıymetli hanımefendilerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gönülden tebrik ediyorum” dedi. Başkan Zorluoğlu, daha sonra salonda bulunan meclis üyelerine, kadın görevlilere, basın mensuplarına çiçek takdiminde bulundu ve günün anısına hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETTİ
Başkan Zorluoğlu, daha sonra Volkan Canalioğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletti. Zorluoğlu, “Geçirdiği kalp rahatsızlığı dolayısıyla eski belediye başkanlarımızdan Sayın Volkan Canalioğlu’na geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Allah şifasını versin” ifadelerini kullandı.


 
BAKAN KİRİŞÇİ’Yİ TEBRİK ETTİ
Kabinede geçtiğimiz günlerde yaşanan revizyonu da değerlendiren Başkan Zorluoğlu, “Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli beyefendinin yerine göreve Sayın Vahit Kirişçi atandı. Önceki Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni Bakanımız Vahit Kirişçi’ye başarılı çalışmalar diliyorum” diye konuştu.
 
GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANDI
Büyükşehir Belediyesinde görev değişikliği yaşandığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanımız Sayın Selahattin Aydınlı görevinden istifa etti. Onun yerine uzun yıllardır kurumumuzda çalışan Metin Şahin Bey’i vekaleten görevlendirdik. 2 seneden fazla süredir belediyemizde hizmet veren, başarılı çalışmalar yapan Selahattin Bey’e teşekkür ediyoruz, Metin Şahin Bey’e başarılar diliyoruz” dedi.   


 
YENİ BAŞKANLARI KUTLADI
Oda seçimlerini de değerlendiren Başkan Zorluoğlu “Bu sene oda seçimleri senesiydi. Birçok meslek ve esnaf odasında seçimler yapıldı. Seçilen tüm oda başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diliyoruz. Trabzon Barosu’nda da bir değişiklik oldu. Sibel Suiçmez, Türkiye Barolar Birliği görevinden dolayı Baro Başkanlığından istifa etti. Trabzon Baro Başkanlığı görevini Duygu Keleş Aydın hanımefendi devralmıştır. Sibel Hanım’a Baro Başkanı olarak şehrimize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyor, Duygu Keleş Aydın Hanıma’ başarılar diliyoruz” şeklinde konuştu.
 
 OF’A AYRI BİR DEĞER KATACAK
Geçtiğimiz ay yürütülen faaliyetlerle ilgili de kısa bilgilendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; “Of belediyemizle geçtiğimiz günlerde iş birliği protokolü imzaladık. Bu çerçevede Atatürk Bulvarı’nda bir önemli projeyi faaliyete geçiriyoruz.  Proje kapsamında toplam 51 binada dış cephe yenileme yapılacak. Yine Of’un en önemli caddesi sayılabilecek bu caddede çok çeşitli düzenlemeler gerçekleştirilecek. Büyükşehir ve Of belediyesi olarak birlikte çalışıyoruz. Proje tamamlandığında Of’a ayrı bir değer katacak.”
 
MARATON İLGİ GÖRDÜ
“Geçtiğimiz ay 24 Şubat Trabzon’un Kurtuluşu kutlamaları kapsamında önemli bir organizasyon olarak 42. Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu’nu gerçekleştirdik. Maratonu uzun zamandır kesintisiz sürdüren nadir iller arasındayız. Katılımı yüksek, ulusal ve uluslararası alanda elit sporcuların iştirakiyle çok coşkulu bir yarış olduğunu ifade edebilirim. ‘Dünya’nın Sana İhtiyacı Var’ mottosuyla iklim değişikliği ve içme suyu kaynaklarının azalmasına vurgu yaptığımız maratonumuz ülke genelinde çok etkili oldu.”


 
KURTULUŞ GÜNLERİNİ KUTLADI
“Trabzon’un düşman işgalinden kurtuluşunu çeşitli programlarla kutladık. Diğer ilçelerimiz de düşman işgalinden kurtuluşlarını kutladılar. Yine kardeş şehrimiz Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılıydı. Oradaki kahramanlık destanını bir kere daha hatırlıyoruz ve kahraman şehrin güzel insanlarına en kalbi duygularla selam, sevgi ve muhabbetlerimizi gönderiyoruz. Komşu şehrimiz Rize’nin de düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yılını tebrik ediyoruz.”
 
KÜLTÜREL FAALİYETLERİMİZ ARTARAK SÜRÜYOR
“Kültürel ve sanatsal etkinliklere önem vermeye devam ediyoruz. Trabzon 6. Fotoğraf Yarışması neticelendi çok güzel fotoğraflar vardı. Dereceye giren sanatçılara ödüllerini takdim ettik. 12 adet tiyatro (8 çocuk – 4 yetişkin), 2 adet söyleşi, 4 adet konser ve 1 adet seminer düzenledik. Bunlar artarak sürüyor. Bu sene şehir tarihinde ilk kez sanatsal ve kültürel etkinliklerin bir takvimini oluşturduk ve aylık olarak hem basılı bülten hem de internet mecralarında yayınlıyoruz. Önümüzdeki aylarda herkes bu tür etkinliklere katılma noktasında çok önceden bilgilenmiş ve programını ona göre yapmış olacak.”
 
ŞEHRİMİZİ ŞAMPİYONLUĞA HAZIRLIYORUZ
“Trabzonspor’un Süper Lig’de emin adımlarla şampiyonluğa yürüyüşü nedeniyle caddelerdeki trafik ışıklarına ‘o sene, bu sene’ sloganı yazılarak büyük bir farkındalık oluşturuldu. Şehrimizi Trabzonspor’un bayraklarıyla süsleme noktasında Büyükşehir, Ortahisar ve diğer tüm ilçe belediyelerimiz imkanlar neticesinde inisiyatif aldık. Uzun yıllar sonra yaşayacağımız çok muhtemel şampiyonluğa şehrimizi hazır hale getirmek istiyoruz.”

 
ŞOFÖR EĞİTİMLERİ DEVAM EDECEK
“Şoför eğitimlerimiz ülke genelinde gündem oldu. Geçtiğimiz günlerde eğitimler öncesinde biz şoför odalarını davet ettik. Basına bir bilgilendirme yaptık, fikirleri alacakken bir heyecan oldu, bazı odalarımız öfkelerine yenik düştüler. Ulusal basında ‘öfke seminerinde öfkeli anlar’ diye yer aldı. Önem verdiğimiz bir konudur. Trabzon Üniversitemizle beraber şoför kardeşlerimize müşteri ile ilişkiler, öfke kontrolü ve birçok alanda keyifli bir eğitim veriyoruz. Bu faaliyetler devam edecek. Belli bir süreç dahilinde tüm ilçelerimiz, Büyükşehir’in kendi şoförleri de dahil bu eğitimden geçecek.”
 
VERDİĞİMİZ KARARIN ARKASINDA DURACAĞIZ
“Kahramanmaraş Caddesi düzenlemesine de değinmek istiyorum. Bugün orada Postane önünde bazı dolmuş şoförleri kontak kapatarak trafiği kesmişler. Kahramanmaraş’ın trafiğe kapatılması meselesinde çok kapsamlı istişareler yürütüldü. Siyasi partiler, meslek odaları ve toplumsal dinamiklerin ittifakıyla, yani çok geniş bir konsensüsle buranın kapatılmasının Trabzon’un menfaatine olacağı şeklinde bir kanat ortaya çıktı. Yalnızca Şoförler Cemiyeti karşı oy kullandı. Şimdi bu caddeyi kapattık. Yeni yüzüyle, üstyapısı bütünüyle tamamlanarak 15 Haziran’da hizmete açmak istiyoruz. Buranın cephe sağlıklaştırma işini ise turizm sezonunda esnafımızın mağdur olmaması için sonbahara erteliyoruz. Trafiğe kapatabilmek için çok farklı noktalarda farklı dokunuşlarımız oldu. Gazipaşa’yı çift yön açtık. Dolmuşlarla ilgili düzenlemeler yaptık. İki noktada dolmuşlarımız olsun istiyoruz. Biri Meydan’da köprünün altındaki yer, diğeri ise Postane önü. Batıya güneye giden duraklar Postane önü, doğuya giden duraklar köprünün altında olacak şekilde karar aldık. Adil bir uygulamaya yaptığımıza inanıyoruz. Her yeniliğe alışma süreleri var. Herkesin de yapılan bazı yeniliklerden zarar göreceğini düşünerek birtakım girişimlerde bulunma gibi hakkı hukuk var. 22 duraktan sadece Kuran Kursu durağı bu uygulamanın kendilerine zarar vereceğini ifade ettiler. Durak başkanı ile de görüştüm, konunun mahiyetini anlattım. Bu şekliyle uygulayalım bir otursun ondan sonra ortaya çıkacak mağduriyetler varsa yeniden oturur düzenleriz dedim. Zaten batıya giden duraklar Meydan bölgesinde yer belirlenmesini istiyor. O zaman işin anlamı kalmıyor. Neticede kararımızı verdik ve kararlılıkla uyguluyoruz. Taleplerini aldık bundan sonraki süreçte varsa bir mağduriyetleri ortadan kaldırmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şoförler Cemiyeti de yeni uygulama için yoğun gayret gösterdi. Başkanı ve yönetimimize teşekkür ediyoruz ama kararımız budur. Verdiğimiz kararın arkasında sonuna kadar duracağız. Maraş Caddesi ile ilgili verdiğimiz söz neticesinde gereğini yapacağız.”
 
16 BİNANIN DIŞ CEPHESİ YENİLENECEK
“Ortahisar Millet Bahçesinin kuzey tarafındaki binaları yıktık. Batı tarafındaki binaların cephe sağlıklaştırma ihalesini yaptık. Yer teslimi de yapıldı. Orada 16 adet bina, 4.500 m² cephe yüzeyinde cephe sağlıklaştırması yapıyoruz. Orayı estetik anlamda güzel bir hale getiriyoruz.”  
 
İHALESİ VE YER TESLİMİ YAPILDI
“Şehir geneli aydınlatmalarla ilgili 15 Şubat 2022 tarihinde yer teslimi yapılmıştır. Beşirli bölgesi dekoratif direk aydınlatma çalışması yapılıyor. Ortahisar ilçemizde Farabi, İskele, Ayasofya, Milli Egemenlik, Bedesten caddeleri ile Hayrat ilçesi aydınlatmalarını daha ekonomik olması adına tek bir ihaleye koyduk. Çaykara’yı, kısmen Dernekpazarı’nı ve başka ilçelerimizi de projeye katmak için çalışıyoruz.”
 
SUNİ GÜNDEM OLUŞTURULDU
“Trabzon İçmesuyu ve Kanalizasyon İdaremiz, büyük altyapı projesini devam ettiriyor. Bu manada şu ana kadar 5 bin 261 adet binanın canlı bağlantısı yapılarak 30 bin 553 aboneye yeni hattan su verilmeye başlanmıştır. Bir zaman hatırlarsınız hidrofor meselesi vardı. Artık şehrin gündeminde böyle bir konu yok. Suni bir gündem oluşturuldu. Sıkıntı oluşturacak hidrofor ihtiyacı ortaya çıkmadı. Kanalizasyon, yağmur suyu, doğal gaz çalışması sürüyor. İnşallah bu altyapı ile birlikte üstyapı çalışmalarını da devam ettiriyoruz.”
 
18,5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK
“Sürmene ilçemizde güzel bir çalışma başlıyor. Sürmene Belediye Başkanımızla seçim döneminden itibaren takip ettik. Projeleri hazırlandı, şimdi ihaleye çıktı. Balıklı-Çamburnu ve Yeniay kanalizasyon inşaatı yapım işi ihalesi ve sözleşmesi yapıldı. İş kapsamında; 3 adet terfi merkezi, 4 kilometreye yakın terfi merkezi hattı, 17 kilometreden fazla kanalizasyon inşaatı, 612 adet muayene bacası, 381 adet parsel bacası ve 2.286 m parsel bağlantı hattı yapılacaktır. Proje tamamlandığında Çamburnu, Yeniay, Balıklı, Soğuksu, Çamlıca ve Orta Mahalle’de yaklaşık 10.000 nüfusa kanalizasyon hizmeti verilmiş olacak. Yaklaşık 18,5 milyona mal olacak. Uzun zamandır konuşulan ve adım atılmayan bir işti. Vaziyet aldık ve faaliyet geçirdik. İlçe Belediye Başkanımıza İLBANK ve TİSKİ Genel Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. İnşallah açılışını da hep beraber gerçekleştirmek nasip olur.”
 
 ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALIYORUZ
“Muhtelif ilçelerde yağmur suyu ve kanalizasyon çalışmaları devam ediyor. Ortahisar ilçesi Moloz derin deniz deşarj tesisi rehabilitasyonu yapıyoruz. Orada bir büyük çalışma var. Ortahisar Belediyemiz de son dokunuşları yapıyor. Orası tamamlanınca derin deşarjın etrafa koku yaymasını önleyecek tedbirleri alıyoruz. Bu da projenin bir parçası. Hemen arkasında gasilhane, itfaiye, Avrasya Pazarı var. Kuyumcukent’in dün lansmanını yaptık. Derin deniz deşarjını rehabilite edecek bir çalışma yürütüyoruz.”  
 
KANALİZASYON PROBLEMİ KALMAYACAK
“Akçaabat ilçesi Kayalar Mahallesi kollektör hattı yapım işinin ihalesi 4 Mart’ta yapıldı. Orada yapılan büyük et kombinasının kanalizasyon meselesini çözecek bir adımdır. Akçaabat Belediyesinin yapacağı imar uygulaması ve DSİ’nin yapacağı tahkimatla biz de hattı tamamlayacağız. Et kombinası hizmete açıldığında kanalizasyon problemi kalmayacak. Yine muhtelif mahallelerde de içme suyu hatları gerçekleştirdik.”
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından gündem maddelerinin müzakeresine geçildi. Meclis toplantısı, 48 gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber