Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır Trabzon’da

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, BBP’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasında 15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin izleri olduğunu söyledi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır Trabzon’da
Haber 61 / Haber Servisi

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde Trabzon Teşkilatıyla beraber basın toplantısı düzenleyen Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, 15 Temmuz darbe girişiminde ABD’nin izi olduğunu söyleyerek darbeyi ve darbecileri lanetledi. Darbecilerin insanlık suçu işlediğini belirten Çayır, “Kim olursa olsun darbeler neticesinde darbelerin oluşturduğu mahkemelerde idamlara karşıyız. Hiçbir darbecinin hukuku insan değeri taşımaz. Darbeciler yaptıkları itibariyle insanlık suçu işlemektedirler.” dedi. BBP’nin 15 Temmuz darbe girişimine karşı durduklarını kaydeden Çayır,15 Temuz gecesi BBP olarak ortaya net bir tavır koyduklarını ifade etti.
 
BBP’nin Kasım veya Aralık ayında kongre yapacağını hatırlatan Çayır, “Yeni bir ruhla yeni bir azimle yeni bir şevkle ortaya çakacağız. Bizler geri de çekilebiliriz. Burada bulunuş sebebim rahmetli genel başkan ile birlikte başlattığımız adalet davasının, insanı şerefli yaşatılma davasının peşindeyim” şeklinde belirtti.
 
DARBEYİ ABD YAPTIRDI
 
Çayır, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında ABD’nin olduğu söyleyerek şöyle konuştu: “Darbecileri hala saklamaya devam eden hala darbeden yana kafası karışmış gibi gözükmüş gerçekten ne yaptığını bilen Amerika’yı kınıyorum. 15 Temmuz gecenin arkasında Amerika’nın olduğunu görmek çok da büyük bir marifet gerektirmiyor. Sana sığınan darbecileri lütfen Türkiye’ye ver. Bize kendini farklı sunan Fetullahçı terör örgütünün liderine sesleniyorum. Bunu söylerken içimde hiç ufacık bir şüphe yok çok net söylüyorum. Bunu onun haberi olmadan burada kimse yapmaz. Amerika’nın kucağına oturmuş bir insanın Türkiye ile ilgili hayalleri de olamaz iyilikleri de olamaz düşünceleri de olamaz”. Çayır, konuşmasına şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanı keşke 17-25 Aralıkta önce kendi partisine sonra diğer partilere gerçekleri olduğu gibi bütün belgeleriyle birlikte açıklayabilseydi belki 15 Temmuz yaşanmazdı. Kendi partisine anlatamadı bizde bunu uzun süre beraber olmuş iki gurubu iki düşüncenin bir kavgası olarak anladık ve 15 Temmuz gecesi bir daha anladık ki ne yazık ki 40 yıllık bir emeğin sonucu darbecilikmiş. Ne yazık ki böyle bir sonuç çıktı. Buradan ABD’nin darbenin başı olan kişiyi Türkiye’ye teslim etmesi konusunda uyarıyoruz” dedi.
 
 
KAZADA FETÖ ŞÜPHESİ
 
BBP’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun helikopter kazasıyla ilgili 15 Temmuz darbe girişiminin izleri olduğunu belirten Çayır, “Helikopterden bir takım malzemeler söken insanlar sayın Cumhurbaşkanı'nı katletmek üzere giden ekibin içinde oldular. Biz daha önce mahkemelere dedik ki lütfen bu olayı bütün detaylarıyla araştırın. Ne yazık ki darbeden 10 gün önce dava kapatıldı. Kapatmayın ortada bir sürü soru işareti var bir süre elde edilmemiş bilgi var dedik duymadılar ve kapattılar. İtiraz ettik. İtirazdan sonra darbe oldu, darbeden sonra da bazı bulgulara varıldı. Orada bulunan isimler darbenin içinde yer aldılar. Şimdi yeniden açılıyor. Kapatılmış davanın yeniden açılması konusundaki dilekçemize halen bir cevap yani bir sonuca varılmadı onu bekliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı da bu konuda hassas olduğuna inanıyorum. Çünkü her sözünde bu benim kardeşimdi demişti. İnşallah bu konuda gerekli adımlar atılır diye beklemekteyiz” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber