Bütün riski KTÜ aldı Kanbay hayatta kaldı

Aort damarı yırtılan Samsunlu hasta beş hastane gezdi. Riskli ameliyatı sadee KTÜ Farabi Hastanesi yapabildi. Ambulans helikopterle ulaştırıldığı hastanede hayat bulan Kanbay, KTÜ doktorlarına teşekkür etti

Bütün riski KTÜ aldı Kanbay hayatta kaldı

Aort damarı yırtılan Samsunlu hasta beş hastane gezdi. Riskli ameliyatı sadee KTÜ Farabi Hastanesi yapabildi. Ambulans helikopterle ulaştırıldığı hastanede hayat bulan Kanbay, KTÜ doktorlarına teşekkür etti

Samsun'da yaşayan 46 yaşındaki Hamza Kanbay 29 Mart'ta aniden rahatsızlandı. Yüksek tansiyon rahatsızlığı nedeniyle aort damarı yırtıldığı tespit edilen Kanbay, Samsun ve bölgede birçok hastane dolaştı. Tüm hastanelerde kendisine, "Acil ameliyat edilmeli" teşhisi konuldu. Ancak risk düzeyi oldukça yüksek olan aort damarı yırtılması ameliyat Samsun bölgesinde yapılamayınca Kanbay, Sağlık Bakanlığı'na bağlı ambulans helikopter ile KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesine getirildi. Kanbay, burada Kalp Damar cerrahisi servisinde bulunan Op.Dr. Kibar Yaşar Güven, Doç. Dr. Ahmet Coşkun Özdemir ve araştırma görevlisi Dr. Hasan Mutlu'dan oluşan ekip tarafından hemen ameliyata alındı. 8 saat süren başarılı ameliyat sonrasın da yoğun bakım servisine alınan Hamza Kanbay, burada 6 gün kaldıktan sonra servise alınacak.

AMELİYAT 8 SAAT SÜRDÜ

Ameliyatı gerçekleştiren ekip de bulunan Doç. Dr. Ahmet Coşkun Özdemir, aort damarı yırtılması ameliyatının oldukça riskli olduğunu ifade ederek, "Hastamız bize Samsun'dan aort damarı yırtılması teşhisi ile hava ambulansı ile geldi. Geldiğinde oldukça tehlikeli bir durumda idi. Hemen hazırlıklarımızı yaptık ve ameliyata aldık. Ameliyatımız 8 saat sürdü. Başarılı bir ameliyat oldu. Hastamızın genel sağlık durumu şu an itibariyle çok iyi kendisini servise alacağız" dedi.

'BENİ HAYATA DÖNDÜRDÜLER'

Evli ve dört çocuk sahibi olan Kanbay, başarılı geçen ameliyat sonrasında sağlığına kavuştuğunu söyledi. Kanbay, kendisini sağlığına kavuşturan doktorlara ve ambulans helikopteri sağlayan devlet yetkililerine teşekkür ederek, "Hocalarıma çok teşekkür ediyorum ben hayata döndüm. Samsunda beş tane hastane gezdim, ambulansla en sonunda trabzon'a acil olarak gönderilip hemen ameliyata alındım. Geldiğim de baygın bir halde idim. Tüm emeği geçen hocalarımıza cesaretlerinden ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Şuan kendimi çok iyi hissediyorum. Çok riskli bir ameliyat olduğunu bana söylediler. O riski Samsun'da alamadılar ama burası o cesareti gösterdi. Ben buraya bir nevi ölmüş gibi geldim beni burada hayata döndürdüler. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Özgür ÖZDEMİR / SABAH


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber