Dünya Şampiyonu Busenaz Sürmeneli Trabzon’da: Şovumu yaptım!

Trabzonlu dünya şampiyonu Busenaz Sürmeneli Trabzon’a geldi.

Dünya Şampiyonu Busenaz Sürmeneli Trabzon’da: Şovumu yaptım!

Haber61 - Haber Servisi / Türkiye’de düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonasında, Dünya şampiyonu alıp altın madalyayı Türkiye’ye getiren Trabzonlu ve Trabzonsporlu Busenaz Sürmeneli Trabzon’a geldi.

Busenaz havalimanında haber61’in sorularını yanıtladı.

Busenaz Sürmeneli’nin açıklamalarından satır başları şu şekilde;

Yaklaşık 8 aydır buraya hazırlanıyoruz. Güzel bir sonuç elde ettik. Ülkemizde yapılması güzel bir duygu. Aynı Zamanda turnuvanın en iyi sporcusu seçildi. Şampiyon bir kulübe şampiyon bir sporcu yakışırdı.

Ben her zaman diyorum bir maça çıkarken ekranda izleyenlere gerçek buseyi izletmek istiyorsun. Bayrağını eh iyi şekilde temsil etmen gerekir. Bir şampiyon olarak çıkmıştım, şampiyon olarak inmem gerekiyordu.

Tam yüzde yüzle bile oynamadım. Hocam yüklen dedi yüklendim. Hakem saydı ve şampiyon oldum. Yeni bir sıklette mücadele ediyorum. Yeni sıklet yeni umutlar var.

Yatıyoruz kalkıyoruz olimpiyat için çalışıyoruz. Kilomun düşmesi yeni bir mücadele izlettirdim Umarım beğenmişsinizdir. Şovumu da yaptım orada. İnşallah dediğim gibi Trabzonspor’un şampiyonluğu ile umarım güzel olmuştur. Teşekkür ediyorum buraya gelenlere.

Normalde 69 kiloda mücadele ediyorum. Olimpik sıklette 66 yaptılar. Ben en son 66 kiloyu 5. Sınıfta gördüm. Çok aç kaldım. Önemliydi benim için. Sadece Türk halkı değil dünya bizi izliyor. Burada da iyi performans sergilediğime göre 2024 ün kapısından altına bakıyorum diyebilirim.

Ben her zaman hayallerimin peşinden koşan bir kız oldum. Trabzon’un öz evladıyım. Buradan giderken inşallah bu kapıdan çıkarım madalya ile demiştim. Yaklaşık 2 aydır yokum Trabzon’da. Bir altın madalya uğruna gidiyorum ve bir de en iyi boksör olmanın gururu ile dönüyorum memleketime çok mutluyum. Ülke olarak da çok iyi bir başarı elde ettik. Bunu başarabilmek de önemli. Çok yorumlar yazılıyor, olimpiyat şampiyonu oldu havalandı mı çalışıyor mu diye. Görüyorsunuz ki biz işimiz başındayız. Hırçınlığımı o ringde gösterebildiğim sürece her zaman o ringden şampiyon olarak ineceğimi düşünüyorum.

Antrenör Cahit Süme ise iddialı konuşarak “Dünyada erkeklerde Muhammet Ali ne ise kadınlarda da Busenaz Sürmeneli o dur” ifadeleri kullandı.

Süme şu ifadeleri kullandı;

Trabzonspor’un şampiyonluğunu çok fazla yaşayamadık ama o duyguları içimizde yaşadık. Bütün dünya bizim üzerimize çalışıyor. Her türlü zorlukları çıkarıyorlar. Buse kilo düştü zorlandı ama büyük fedakârlıklar gösterdi. Madalyadan daha büyük bir çaba veriyorsun. Biz kariyerimizi dünya şampiyonluğumuzu korumak için mücadele verdik. Sadece dünya şampiyonluğu değil Muhammet Ali gibi kadınlarda dünyaya zevk veren bir boks izlettirmeye çalışıyoruz. Profesyonel olarak dünyanın çeşitli ülkelerinden teklifler var. Erkeklerde Muhammet ali kadınlarda Busenaz Sürmeneli diyebiliriz.

İnşallah çok daha büyük başarılar elde edeceğiz. Umarız profesyonel anlamda bir çok başarı elde edeceğiz.

Trabzon gençlik ve Spor il Müdürü Ozan Çetiner ise;

Trabzon bir spor şehri. Bunda da ne kadar haklı olduğumuzun kanıtı da buradaki tablo. Bir çok branşta sporcularımız madalya alıyor. Bundan 5 yıl önce dünya şampiyonasında 5 madalya alacağımızı söyleseler gülerdi. Busenaz Sürmeneli inşallah ikinci olimpiyat madalyasını takacaklardı. Burası spor şehri Trabzon, burada bu madalyaların değişik versiyonlarını görürüz inşallah.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler