Busenaz'ın ikizinin hedefi şampiyonluk

Milli boksör Tuğçenaz Sürmeneli: "İkizim Busenaz'ın yolundan ilerliyorum. Onun gibi başarılı olmak için çalışıyorum"

Busenaz'ın ikizinin hedefi şampiyonluk

Hobi olarak başladığı boksta Balkan şampiyonu unvanını kazanan Tuğçenaz Sürmeneli, boksör olan ikizi Busenaz Sürmeneli gibi dünya şampiyonluğunu hedefliyor.

Trabzon Belediyespor sporcusu olan, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezinde çalışmalarını sürdüren 21 yaşındaki Tuğçenaz, kendi gibi boksör olan dünya şampiyonu ikizi Busenaz'ı örnek alıyor.

Boksa hobi olarak başlayıp milli takıma kadar yükselen Tuğçenaz'ın kariyerinde, büyük kadınlar Balkan şampiyonluğu, uluslararası Balkan üçüncülüğü, iki Türkiye üçüncülüğü bulunuyor.

Milli boksör Tuğçenaz Sürmeneli, bir organizasyona katılmak üzere geldiği Antalya'da, AA muhabirine, Trabzon Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda öğrenim gördüğünü söyledi.

İkizinin antrenmanlarını izlerken boksla tanıştığını anlatan Sürmeneli, bu spor branşına ilk adımını 7 yıl önce hobi olarak attığını bildirdi.

İkizi Busenaz'ın ardından dört yıl sonra ringlere çıkmaya başladığına değinen Sürmeneli, "İkiz kardeşimle arkadaş gibiyiz. Şu an araya antrenman kampları girdi. Biraz ayrılık oldu. Onunlayken zaman çok güzel geçiyor." dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler