Bu da çay demleme eğitimi

RİZE Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan projeyle ülke genelinde sayıları 500 bini aşan çay ocağı ve kahvehane işletmecilerine ‘En iyi çay demleme ve sunum

Bu da çay demleme eğitimi
RİZE Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan projeyle ülke genelinde sayıları 500 bini aşan çay ocağı ve kahvehane işletmecilerine ‘En iyi çay demleme ve sunum’ eğitimi verilecek.
 
Rize Ticaret Borsası, Türkiye’de çay demlemede birbirinden farklı birçok yöntem kullanılması sonucu çayın tadında oluşan farklılıkları ortadan kaldırmak amacıyla ‘En iyi çay demleme ve sunum’ eğitimi projesi hazırladı. Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler, Büfeciler Federasyonu ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan proje ile ülke genelinde sayıları 500 bini aşan çay ocağı ve kahvehane işletmecilerine çay demleme ve sunum eğitimi verilecek. Eğitimlerde kaliteli çay kullanımı, demlemede kullanılan malzemelerin özellikleri, kullanılan su, demleme yöntemleri, demlenen çayın bekleme süresi, bardak seçimi, hijyen kuralları ve sunum konularına yer verilecek. Eğitimleri Rize Ticaret Borsası bünyesindeki çay tadımcıları uygulamalı olarak anlatacak. 
 
"FARKLI ÇAY DEMLEME ALIŞKANLIKLARI VAR"
 
Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan, Türk çay kültürünü oluşturmak ve farklı çay demleme alışkanlıklarını ortadan kaldırarak leziz çay içilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan projenin önümüzdeki günlerde hayata geçirileceğini söyledi. Çayın her ilde farklı usullerde demlendiğine dikkat çeken Türkiye Kahveciler Kıraathaneciler Büfeciler Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Alaattin Turanlı ise, “Her ilde farklı demlemeden dolayı çayda farklı damak tatları oluşmuş. Çayın doğru demlenmesi ile ortak bir damak tadı oluşabilir. Eğitimlerle bunun sağlanması hedefleniyor” dedi.
 
ÇAY DOLU TEPSİYİ HAVADA ÇEVİRİYOR
 
Rize Ticaret Borsası Genel Koordinatörü Hasan Önder, dünya genelindeki uluslararası çay tanıtım fuarlarına katılarak Türk çay kültürünün tanıtımını yapıyor. Katıldığı etkinliklerde 4 çay bardağı bulunan tepsiyi havada başarıyla çeviren Önder’in sunumu ilgi görüyor. Rize Ticaret Borsası olarak Türk çay kültürünün dünyada tanıtmak amacıyla yürüttükleri çalışmanın yanında ülkede de çay kültürünü anlatacak eğitimler planladıklarını ifade eden Hasan Önder, “Doğru çay demleme ve sunum alanında standardı yakalamaya çalışacağız” diye konuştu.
cay-002.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler