Boztepe’deki otel inşaatı Ortahisar’da gündem oldu

Turgay Şahin; Buna oy veren AK Partili meclis üyeleri şimdi ellerimiz kırılsın diyorlar!

Boztepe’deki otel inşaatı Ortahisar’da gündem oldu
Haber61/Haber Servisi
Levent USTABAŞI

 
Ortahisar Belediye Meclisi’nin eylül ayı ikinci toplantısında Pelitli Mahallesi havaalanı karşısındaki TOKİ’nin yaptığı yeni alışveriş ve sosyal tesislerin yanındaki MTA’ya bitişik olan sağlık alanı olarak belirlenen arazi satılması kararı alındı. 2 bin 271 m2 olan arazinin 10 milyonun üzerinde değeri olduğu ifade ediliyor. Daha önce bu alanı Dünya Göz Hastanesi istemişti fakat belediye ile uzlaşı sağlanamadı. Mecliste bu alanın satılmasına CHPli meclis üyesi Turgay Şahin karşı çıktı Başkan Ahmet Metin Genç ise satılsın dedi. Fiyatı belirlenmesi için komisyona gönderilerek satışa çıkacak. 
 
ÇEREZ PARASI OLUR SATIŞINA KARŞIYIM

Satışla alakalı görüşünü belirten CHP Grup Başkanı Tugay Şahin, “Bu yeri gördüm güzel bir yer satılmasın. İmar planında sağlık tesis alanı olarak geçiyor. Şehrin en iyi yeri. Buradan elde edeceğimiz gelirle belediyeye çerez parası olacak. Bu büyük alan satmak yerine belediyeye ait sosyal tesis yapabiliriz. Fakir fukaranın kullanacağı bir düğün salonuna benzer sosyal alanda zaman geçireceği bir tesis yok. Bir kültüre dayalı bir merkez yapabiliriz. Neden bu satışa çıkıyor üzülüyorum” dedi.

Başkan Genç de bu alanlarda kültür ve sosyal tesis alanında yerler olduğunu ifade ederek, “Kendi imkanlarımızla belediyeyi fazla faiz yüküne sokmadan projelerimizi gerçekleştirmek amacındayız. 39 milyona ihale ettiğimiz yeri 20 milyonunu kullandık. Yeni büyüyen bir belediyeyiz. Daha sonra gelecek olan yönetimleri faiz sarmalarına bırakmak istemiyorum.” diyerek satılmasını destekledi.
 
BOZTEPE’DE O BİNAYI GÖRÜNCE ELLERİMİZ KIRILSIN DİYORLAR
 
Boztepe’deki otel inşaatını örnek gösteren Turgay Şahin bu cevaba tekrar şu sözlerle yanıt verdi; “Sattıktan sonra vatandaş orda imara uygun istediğini yapar zaten. Belediyeye yük olanların satılmasına tarafım. Ama geçmişte Boztepe’de bir belediye alanı satıldı. 2 ay yalvardım. Bana yerel gazeteler bile cephe aldılar o zaman. Ama şimdi hak verdiler. Oraya koca bir bina diktiler otel diye.. Şimdi eser ortaya çıkınca o dönem bu otele onay veren AK Partili meclis üyeleri bile ‘elimiz kırılsaydı’ diyorlar. Burada oturmuyorlar şu anda ama sağda solda görüştüğümüzde sohbette böyle diyorlar” diye konuştu. Şahin’in bu tepkisi de yeterli olmadı. 
 
Tartışma yaşanan alandaki otelin Radisson Blu Hotel adıyla 2018 yılının ikinci çeyreğinde hizmete girmesi planlanıyor
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber