Böyle kapıştılar

Haber61/Haber Servisi   Trabzon’da gazeteler ‘cemaat’ tartışması başladı

Böyle kapıştılar
Haber61/Haber Servisi

Trabzon’da gazeteler ‘cemaat’ tartışması başladı. İlk ateşi yakan Karadeniz Gazetesi’nin, ‘Trabzon’da Gülen Cemaati Operasyonu’ başlıklı manşeti oldu. Manşet haberinde Trabzon’da bir cemaat operasyonu yapılacağı, bu operasyonun Trabzon’da tüm kamu kurum, üniversitelerde yapılabileceği, ayrıca Trabzonspor’a da uzanacağı ve Günebakış Gazetesi’nin sahibi Ali Öztürk’ün bu desteklerle yurt elde ettiği iddia edildi.

Karadeniz’in manşetin de şu ifadeler yer aldı

GÖZLATILAR OLDU

Ülkemizi tehdit altına alan ‘Fetullahçı Terör Örgütü’ne karşı başlatılan mücadelenin Trabzon ayağında da gözaltılar olduğu iddia edildi. Emniyete yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Trabzon’Da bir kısım iş adamının gözaltına alınarak sorgulandığı, bir kısmının ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

İŞDÜNYASI ŞAŞKIN

Emniyette gözaltında tutulan bazı iş adamlarının sorgusu sürerken, 1 kişinin Isparta’da yapılan cemaat operasyonu ile ilişkisi olduğu nedeniyle gözaltına alınarak, Ankara’ya gönderildiği öğrenildi. Cemaat’in Trabzon ayağında gözaltın devam edeceği söyleniyor.

HEDEF TRABZONSPOR

Cemaatin paralel yapı çerçevesinde Trabzonspor’a el attığı da gelen bilgiler arasında yer almakta. Paralel yapı ile ilişkisi olan isimlerin Trabzonspor yönetimde yer aldığı, dışarıdan destek gördüğü ve Başkan Muharrem Usta’nın listesini yaptığı iddiaları dile getirildi.

TARAFTAR ENDİŞELİ

Cemaatin Trabzonspor’un içerisine sokmak isteyenlerin ‘Başkan Muharrem Usta’yı Cumhurbaşkanı ile tanıştırarak onu yanılttığı’ iddiaları taraftarlarca tartışılmakta. Vatandaşlar; kimin Cumhurbaşkanı’nın yanında, kimin cemaatin yanında olduğu konusunda endişelerinin olduğu dile getirdiler.

ÜNİVERSİTELER

Cemaate karşı yapılan operasyonların bir başka ayağını ise bölgemizdeki üniversitelerin oluşturduğu iddiası da kulaktan kulğa yayılmakta.

Ülkemizin çeşitli üniversitelerinde  yapılan operasyonların bölgemizdeki üniversitelerde de de cemaate yakın isimlerin gözaltına alınması yönünde operasyonların süreceği iddia edildi.

BASIN AYAĞI

Fetullahçı Terör Örgütü’ne ‘himmet’ adı altında para toplayıp aklayarak, kaynak sağlayan Koza Holding’den kazanç elde edip, yurt yapan gazete patronunun da hedefte olduğu iddia edildi. Bu ismin Trabzonspor yönetimine, cemaate yakın isimleri de koydurttuğu bir başka iddia olarak gündeme geldi.

Karadeniz’in bu manşetine karşılık Günebakış Gazetesi de “Yerel Karadeniz Gazetesi asparagas haberiyle algı operasyonu yapıyor. Trabzon’da  Karadeniz operasyonu’ başlığıyla ağır eleştirilerde bulundu.

Günebakış manşetinde şu ifadeleri kullandı;

Trabzon üzerinde paralel yapı algılı operasyonu…

Yerel Karadeniz Gazetesi dün yılın asparagas haberine manşetinde imza attı. Trabzonspor’un 3 aylık yönetimi üzerinde algı operasyonu yapmak Trabzonspor yönetimi üzerine cemaatçi gölgesi düşürmek isteyen gazete baştan sona yalan iddialarla toplum önüne çıktı. 

Operasyonu emniyet değil bir gazete yapıyor

Trabzon Emniyet Müdürlüğü tarafından paralelci iş adamlarına yönelik henüz bir operasyon yapılmamışken algı operasyonu yürüten gazete gözaltına alınan isimler isimler olduğunu, kimilerinin serbest bırakıldığını ileri sürerek tam da paralel yapı gazetelerinin yaptığı benzeri bir algı operasyonu yürüttü.

Usta, Tayyip Erdoğan ile 24 yaşında cemaat yokken tanıştı

Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’yı Cumhurbaşkanı ile paralelcilerin tanıştırdığını iddia eden gazete döneminin belediye başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Usta ile 24 yaşındaki genç bir hekimken tanıştığını, İstanbul Büyükşehir Sağlık A.Ş’yi Usta’nın kurduğuna Fransız kaldı.

Usta’ya bir dönem önce ‘Tayyip Erdoğan’ın adamı diye karşı çıkmıştı

Usta’nın bir dönem önce ‘Kulübü Tayyip Erdoğan’a teslim edecek’ gerekçesiyle seçtirilmediğini, yine bu dönem Usta’ya karşı Tayyip Erdoğan karşıtlarının cephe oluşturduğunu görmeyen gazete, Trabzonspor Başkanı ile Hükümet ilişkilerini bozmak için operasyon yapıyor.

Koza Madencilik’in ne başında ne sonunda kimseyi tanımazken 

Gazetemizin İmtiyaz Sahibi ismini vermeden yaptırdığı öğrenci yurduna Koza Madencilikten bağış aldığı yalanını yazan gazete bir algı oluşturarak hayatında cemaatin hiçbir unsuruyla ilişkisi olmayan gazetemiz sahibini hedef yapmak istiyor.

Ergenekon zihniyetli gazete kime iftira atıyor?

Paralel örgütle ilgili 7 manşet 26 sürmanşet 166 haber yapmışken Koza Madencilik kapatılırken darbenin bir parçası olan İpek Grubu’nun yayınlarına tavır alan 17-25 Aralık darbesine darbe diyen Günebakış’ı itibarsızlaştırmak isteyen Ergenekon zihniyetli ve içine sözcü kaçmış gazeteyle hukuk önünde hesaplaşacağız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler