Borçlarını yapılandıranlar dikkat - Son Gün Bugün

Borçlarını yapılandıranların yapacakları ödemeler için son günün 31 mayıs olduğu belirtildi.

Borçlarını yapılandıranlar dikkat - Son Gün Bugün

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman, kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde, 31 Mayıs Çarşamba gününe kadar yapmaları gerektiğini bildirdi.
 

Yaman, yaptığı yazılı açıklamada, yeniden yapılandırma uygulamasında ikinci taksitlerin ödenme süresinin ocaktan mayıs ayına ertelendiğini ve hem ilk taksit hem de peşin ödemelerini yapamayanlara yeni bir şans getirdiklerini belirtti.

Yaman, 6736 sayılı kanun ödemelerini yapmayan mükelleflerin, yapılandırmanın getirdiği imkanları kaybedeceğine işaret ederek, "Önümüzdeki ay başvuruları alınması planlanan yeniden yapılandırma uygulaması, geçmişte yapılandırılan ve ödemeleri devam eden borçları kapsamamaktadır. Dolayısıyla kanun hükümlerine göre borçlarını yapılandıran mükelleflerimizin, peşin veya ilk iki taksit ödemelerini her hal ve takdirde 31 Mayıs Çarşamba gününe kadar yapmaları gerekmektedir." ifadesini kullandı.

Kanun kapsamında ilk taksitlerini kasım 2016 ayında ödeyen mükelleflerin de ikinci taksit ödemelerini çarşamba gününe kadar yapacağını kaydeden Yaman, şöyle devam etti:

"Mükellefler tarafından yapılacak ödemeler nedeniyle vergi dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenebilmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanabilmesi amacıyla Ortahisar'da Karadeniz ve Hızırbey ile Akçaabat, Of ve Vakfıkebir'de vergi dairesi müdürlükleri çarşamba günü 23.59'a kadar açık bulundurulacaktır. İlk taksitlerini süresinde ödemeyen mükelleflerimiz ise ilk taksitle birlikte ikinci taksitlerini mayıs 2017 ayında ödemedikleri takdirde kanundan yararlanma hakkını kaybedecektir."

Yaman, özellikle birikmiş borçların ödenmesine büyük kolaylık sağlayan 6736 sayılı kanundan yararlanmak için tanınan bu son şansın kaçırılmaması gerektiğine dikkati çekerek, konu hakkında Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesi, vergi daireleri, mobil bilgilendirme stantları ve 444 0 189 nolu Vergi İletişim Merkezi'nden bilgi alınabileceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler