Bomba kulis! İstifa furyası Trabzon'a mı sıçrıyor?

İstanbul, Bursa ve Ankara'nın ardından istifa furyasının Trabzon'a sıçradığı iddiası Trabzon gündemine bomba gibi düştü.

Bomba kulis! İstifa furyası Trabzon'a mı sıçrıyor?

İstanbul, Bursa, Düzce ve Niğde Belediye Başkanlarının istifalarının sarsıntıları devam ederken, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifasının isteneceği iddiası gündeme bomba gibi düştü. 



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talep ve uyarıları doğrultusunda İstanbul, Düzce, Niğde ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanları istifa ederken Ankara ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanları'nın da bir kaç gün içerisinde etmesi bekleniyor. Türkiye genelinde AK Partili belediyelerde kapalı kapılar ardında istifa tedirginliği yaşanırken, istifa furyasının Trabzon'a sıçradığı iddiası dikkat çekti. 


Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok fazla şikayet gittiğini ve Erdoğan'ın çok canının sıkıldığını yazdı. 


İşte Ahmet Takan'ın "Vee!.. Sıra geliyor Trabzon'a..." başlıklı köşe yazısı: 


"Metal yorgunluğu bahanesi ile vizyona konulan belediye başkanlarının istifası filmlerini bir süre daha izlemeye devam edeceğiz herhalde.

Havuz medyasındaki kalemlerin yazdığı gibi "Balıkesir belediye başkanı Ahmet Edip Uğur da istifa ederse metal yorgunluğu sürecinin büyükşehir ayağı tamamlanmış olacak" mı?.. Saraydan sızan haberler hiç de öyle demiyor. Çünkü, Beştepe'deki "metal yorgunluğu" toplantıları aralıksız devam ediyor. Kellesi koparılacakların listeleri yeni gelişmelere göre güncelleniyor. Bazı sürpriz ilçe belediye başkanları koltuktan uçurma için sıralarını beklerken bazı büyükşehir belediye başkanları fabrika ayarlarına geri döndürüldü ve şimdilik kaydıyla listeden çıkarıldı. Örneğin, daha ilk günden istifa listesinde olan Gaziantep büyükşehir belediye başkanı Fatma Şahin  aradaki girişimcilerin sayesinde geçici bir süre için koltuğunu kurtarmış sayılabilir. Saraydaki kaynağım, listelerin güncellendiği son toplantıda R. Erdoğan'ın Gaziantep belediyesi hakkında FETÖ iddiaları ile ilgili sunulan dosyalar için "Onları koyun bir tarafa. Bizi yanılttıklarına inandım. Şu anda bir şey yapmayacağız"  dediğini aktardı.

Brezilya dizisi tadında "metal yorgunluğu" fırtınasında yeni bomba Trabzon'da patlayacak gibi görünüyor. Saray'dan bilgi aldığım kaynağım, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun da "istifası alınacaklar"ın arasına girdiğini söyledi ve şöyle dedi:

"Trabzon'dan gelen ve yoğunlaşan şikayetler reisin çok canını sıkıyor. Gümrükçüoğlu tek başına hareket ediyor ve kimseyi takmıyor. Sivil Toplum Kuruluşları başkandan memnun değil. Devamlı şikayet ediyorlar. Başkanın kalemi kırıldı."

***

Hazırlıklı olun!.." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber