Boğulmak üzere olan kişiyi ambulans şoförü kurtardı

Rize'de, serinlemek için denize giren ve boğulmak üzere olan kişiyi olay yerine ilk ulaşan ambulans şoförü kurtardı. Alınan bilgiye göre, Fener Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde 22 yaşındaki Şerif Başar, serinlemek için denize girdi. Çevredeki vatandaşl

Boğulmak üzere olan kişiyi ambulans şoförü kurtardı

Rize'de, serinlemek için denize giren ve boğulmak üzere olan kişiyi olay yerine ilk ulaşan ambulans şoförü kurtardı.

Alınan bilgiye göre, Fener Mahallesi’nde dün akşam saatlerinde 22 yaşındaki Şerif Başar, serinlemek için denize girdi. Çevredeki vatandaşlar, gencin, denizde batıp çıktığını görünce 112 Acil Servis'e haber verdi. Olay yerine yönlendirilen İl Ambulans Servisi Başhekimliği'ne bağlı Merkez 1 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda görevli personellerden ambulans şoförü Yakup Kopuz, gencin denizde çırpındığını görünce, kıyafetleriyle beraber denize girdi. 

Kopuz, Şerif Başarı'ı denizden çıkarmayı başardı. Olay yerinde bekleyen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Başar, yine kendisini denizden çıkaran şoförün kullandığı ambulansla Rize Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

-"Her hastaya kendi yakınımızdan da daha yakın bakıyoruz"-

Ambulans şoförü Yakup Kopuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, olarak olay yerine gittiklerinde, vatandaşlarla beraber denizde bulunan kişinin yerini tespit etmeye çalıştıklarını belirterek, "Ondan sonra zaman kaybetmeden hemen suya girdim. Yaklaşık 3 metre derinlikte bulunuyordu. Tek dalışta çıkardım. Akabinde gence olay yerinde ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansımıza, oradan da en yakın hastaneye götürdük" dedi.

Gence ulaştığında kendinde olmadığını ve bilincinin kapalı olduğunu söyleyen Kopuz, şöyle devam etti:

"Oraya gittiğimizde çevredeki vatandaşlar çok telaşlıydı. İyi yüzme bilen kimse de yoktu. Cesaret edemediler. Kaybolan birini kurtarmak için o an hiçbir şey düşünmeden direkt suya atladım. İyi yüzme bilmemin cesaretiyle boğulan genci kurtarmak için denize girdim. Olay yerine ekip olarak erken varmamızın da çok etkisi oldu. Çünkü çocuk en fazla 5- 6 dakika kaldı diye tahmin ediyorum. Biz hastaneye ulaştırdıktan sonra kendine gelmişti. Tedavisine devam ediliyor. İnşallah tam anlamıyla sağlığına kavuşur. Allah yardımcısı olsun."

Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe de örnek bir davranış gösteren başta Kopuz olmak üzere, sağlık ekibine teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber