Birdal Öztürk'ten uyarı: Sağlıklı nesil için spor

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk: "Spora yönlendiremediğimiz çocuklar, istemediğimiz alışkanlıklara yönelebilir"

Birdal Öztürk'ten uyarı: Sağlıklı nesil için spor

Son yıllarda yapılan yatırımlarla spor tesisi yönünden çağ atlayan ülkemizde veliler ve öğretmenler başta olmak üzere herkesin gençleri spora yönlendirmelerinin önemini anlatan Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, "Sporun yarışmacı yönü ve sağlık için faydalarının yanı sıra, onları kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmadaki önemini asla unutmamalıyız. Çocuklarımız, gençlerimiz her zaman sporla iç içe olmalıdır" dedi.

Geleceğin teminatı olan gençlerin hem de bedensel ve zihinsel gelişimi sağlamak için sporun etkili olduğuna dikkat çeken Müdür Birdal Öztürk, "Şunu herkes çok iyi biliyor ki, gençlerimizi spor sahalarına, salonlarına çekemezsek onları başka alanlara itmiş olabiliriz. Yeni alışkanlıklar edinebilir; bunlar internet bağımlılığı da olabilir, uyuşturucu da. Veya kahve köşelerine sığınabilir, istemediğimiz bir gerçekle karşı karşıya kalabilir" ifadelerini kullandı.

"Birbirinden modern tesislerle dolu olan ülkemizde gençlerimize sporu sevdirerek onları spora yönlendirmek, sporcu sayısı ve gençlik merkezleri üye sayılarını arttırmak için yoğun faaliyetler gösteriyoruz" diyen Müdür Öztürk, şunları söyledi: "Bu anlamda İl Müdürlüğü olarak, onların ilgisi çekebilecek yeni projeler geliştiriyoruz. Artık gençlerimiz tesislere daha fazla geliyor ama asla yeterli değil. Spor yapmayan çok sayıda çocuğumuz, gencimiz var."


 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber