"Bir tık yukarıya çıkaracağız"

Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitim Derneği 4. toplantısı Ramada Otel'de gerçekleştirildi.

"Bir tık yukarıya çıkaracağız"

HABER61 - HABER SERVİSİ

OSMED'in 4. Toplantısı Trabzon'da Ramada Otel'de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Mustafa Aksu, "Karadeniz OSMED'i yaklaşık 1,5 yıl önce kurduk. Açılımıda “Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitim Derneği” olarak geçiyor. Bununla ilgili Antalya ve Bodrum'da fuarlarda bulunduk. Eğitim açısından çok önemli bir yer olan ve satın alma müdürlerimiz oldukça faydalandığı bir fuar gerçekleşti. Bodrum'da fuara gittiğimizde tedarikçi firmaların birçok faydasını gördük. Ama en çok eğitim tarafından faydalandım. Profesörler, çok büyük bir su damıtma firmasının genel müdürü ve mühendisleri geldi. OSMED'in eğitim tarafında daha çok önem veriyorum. Trabzon'umuzda harika tesisler açılıyor. Ama hepimizin sorunu şu: eğitimli insanların çalıştırabileceği ve kendi dalında en iyi yerlere gelmiş insanlar var fakat bilginin paylaşılması konusunda sıkıntılar var. Ben o fuarda birçok seminere katıldım ve bilgilendim. En son bir hafta önce mini toplantı yaptığımızda çok iyi fikirler ortaya çıktı. Kesinlikle Trabzon Türkiye'de turizmde ikinci üçüncü sıradadır. Ama bir adım atılmalı. Sizlerin tecrübe ve bilgilerinizle olacak." dedi.

OSMED Trabzon Şubesi’nin başkanı Tayfun Eğrioğlu, "Yaklaşık üç yıldır bu işi yapıyorum. OSMED bir Otel Satın Alma Müdürleri ve Eğitim Derneği'dir. Bundan üç yıl evvel bize bir davet gönderdiler. Fuarda çok güzel bir etkinlik yapmışlar ve tedarikçi firmalarla satın alma müdürlerini bir araya getirmişler. Bu fikir ilk orada oluştu. O zaman 15 kişiydik. Ama bugün görüyorumki sayımız artıyor. Satın Alma Müdürü olarak ilk kez Ramada Otel'de işe başladım. İlk zamanlarda tedarik konusunda çok zorlandım. Sezonun ortasında işe başlamıştım. Bu dönemde oradan aldığım bilgiler bana çok yardımcı oldu. Trabzon'da aradan bir yıl geçtiğinde yanımızdaki 5, 4, 3 yıldızlı otellerde tanıdığımız yoktu. Firmalar ancak 3-4 yıl sonra yanımıza geliyordu. Bu anlamda sıkıntı yaşadım. Sonra burada bir dernek kurduk. Bizde Antalya'daki gibi firmaları biraraya toplayarak bir sinerji yaratmak istiyoruz. Bir otelde satın alma denildiğinde içine tüm departmanlar giriyor. OSMED olarak 4. toplantımızı yapıyoruz. 4. toplantıya ev sahipliği yapmaktan onur duydum. Bu işi bir tık daha yukarıya çıkarmak istiyorum. Antalya'da yapılan fuarın bir benzerini biz burada yapabiliriz diye düşünüyorum. Burada firmaları biraraya toplayarak bir sinerji yaratalım istedik. Bu sebeple toplantımızı gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

BU DERNEK ÇOK KONUŞULUR

Tayfun Eğrioğlu'nun başkanlığında OSMED'in yönetiminde Salih Zeki Kartal, Ersoy Çakıroğlu (Alesha Otel), Murat Malkoç (Aksu Çay), Mustafa Aksu (Aksular Otel), Yasin Kamaoğlu (Mell Boutique Hotel), Tuncay Karataş (Sera Lake Otel) gibi güçlü isimler yer alıyor.

Toplantıya katılan isimler:

Liko Apart Otel - Mualle Çelebi
Radison Blu Hotel - Kenan Göktuğ Tütenk
Cephanelik Hotel - Ahmet Sarı
Aselsa Hotel - Haluk Demir
Sunay Karataş - Executive Chef Ramada 
Azra Suite Otel - Cemal Nadir Ali Yazıcıoğlu
Royal Comfort Hotel - Serhat Köse
Alesha Suite Hotel - Ersoy Çakıroğlu- Sena Alioğlu
Novotel - Tuncay Beyaz - Erdal Oskay
Aksular Otel - Mustafa Aksu
Panagia Otel - Metin Türkyılmaz
Sera Hotel - Tuncay Karakaş -
Cebeci Otel - Muzaffer Çebi 
Grand Vaves Otel - Emre Sarı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber