Bir kadının dramı: Üzerine kuma getirildi, satılmaya çalışıldı, evden atıldı

Trabzon'da yaşayan 43 yaşındaki Ayşe Tuncer'in dramı yürekleri dağladı.

Bir kadının dramı: Üzerine kuma getirildi, satılmaya çalışıldı, evden atıldı

Haber61 - Özel Haber

Adı Ayşe Tuncer….
 

43 yaşında 4 çocuk annesi…
 

Bu hikaye aslında onun 3,5 yıldır göremediği çocuklarını ve bu konudaki çaresizliğini anlatıyor. Ancak atlanmaması gereken bir nokta ise ona sahip çıkan ve bunu sadece annelik duyguları ile yapan arkadaşı Bahti Şen.
 

Ayşe Tuncer okuma – yazması olmayan, %62 engeli bulunan ve yıllarca eşi ile 4 çocuğuna hizmet etmiş bir anne. Ancak hayatı birkaç yıl önce eşi, kendisinden yaşlarca küçük bir kadınla birlikte yaşamaya başladı ve Ayşe Tuncer’i de birlikte yaşamaya yani başka bir deyimle kumayı kabul etmeye zorladı.
 

Nikahlı eşinin bu isteğini reddeden Ayşe Tuncer, eşi tarafından sokağa atıldı. Aylarca sığınma evinde kalan Tuncer, bir çok sıkıntılar yaşadı tüm bunlar yetmiyormuş gibi çaldığı tüm kapılar yüzüne kapandı. Üvey ablası ise Ayşe Tuncer’i para karşılığı bir başkasına vermeye çalıştı. O da kaçıp Trabzon’daki arkadaşı Bahti Şen’in yanına yerleşti.

Kısacası 3,5 yıldır süren çile dolu bir öykü.

Ayşe Tuncer’e evinin kapılarını açan Bahti Şen, yaşananları ve verilen mücadeleyi anlatırken göz yaşları içerisinde böyle anlattı “Ayşe Tuncer 3 sene önce kocası tarafından üzerine kuma getirilerek, sokağa atıldı. Kadın sığınma evlerinde kaldı oralarda rahat edemedi. Sonra üvey ablası tarafından tekrar satılmaya çalışıldı. Oradan kaçıp benim yanıma sığındı. Ayşe’nin %62 engeli var. Çocukları elinden alındı. 4 tane çocuğu var. Kocası boşanma davalarına gitmiyor. Mahkeme çocukların velayetini Ayşe’ye verdi. Fakat kocası çocukları vermiyor, kaçırıyor sürekli. Karakollara (Fatsa/Ordu) gidiyoruz, Ayşe’ye hakaret ediyorlar cahilliğini öne sürüyorlar. Kocası boşanmak için para istiyor ama Ayşe’nin durumu yok.”

Ve anlatmaya devam ediyor Bahti Şen;  “Mahkeme belgelerimiz ve engelli raporlarımız ile karakola gittik. Fatsa Emniyet Müdürlüğü’ne gittik, çocukları almak için. Bize orada hakaret ettiler. Hatta 2 polis hakkında şikayette bulundum Emniyet Müdürüne ve Kaymakama. Kaymakam bey çok yardımcı oldu. En son çocuğu Zehra’yı almak için yardım etti. Sonra tekrar gittiğimizde kovmaktan beter ettiler. Hakaret ettiler.” diyerek sözlerini şöyle tamamladı  “Ben Ayşe hanımın arkadaşıyım. Hiçbir akrabalık bağımız yok. Kocası engellidir ve cahildir diye çocukları vermiyor, adam da zaten çocukları üzerinden para kazanıyor. Sosyal hizmetlerden yardım alıyor o yüzden çocukları vermek istemiyor. Şu anda evde çalışmıyor, imam nikahlı karısıyla yaşıyor ve imam nikahlı karısından da 1 tane daha çocuğu var.” 

Ayşe Tuncer ise dili döndüğünce anlattı meramını. Ölüm tehditleri aldığını, icra ile çocuklarını almak için parası olmadığını anlattı.  “Ben kimseye zarar verebilecek durumda değilim” diye sürdürdü sözlerini “20 yaşında bir kadınla gitti. 5 ay çocuklarımın sesini dahi duyamadım. Büyük kızımı aradığım zaman arkada diyor ki “Annene söyle şuraya tek gelsin” beni öldürmesinden korkuyorum. 3,5 senedir çocuklarımı göremiyorum. Büyük çocuğumun sesini yine duyuyorum ama diğerlerini duyamıyorum. Farklı numaralardan beni arayıp tehdit ediyorlar “öldüreceğiz” diye. Akrabaları bana “Jandarma ile de gelsen çocuklarını göremezsin” diyorlar. İcra kararı ile gel çocuklarını al diyorlar ona da param yok. Polisler yerlerini biliyorlar ama söylemiyorlar. Ben kimseye zarar verecek durumda değilim.

Benim hiçbir şeye gücüm yok. Ne annem var ne babam var. Ben 1 senedir bu kadının yanında kalıyorum. Beni ameliyat bile yaptırdı. Gidecek yerim yok. Sonucu yetkililerden bekliyorum.” Şeklinde konuştu.

Tekrar mikrofonlarımızı Bahti Şen’e uzattığımızda da “Ayşe’ye yardım eli uzatılmasını istiyorum.” Diye giriyor söze. “ Gittiğimiz bütün kapılar kapatıldı. Kapatılmasını istemiyorum. Engelli kimselerin sokağa atılmasını istemiyorum. Sonuçta bir anne. Ne yapabiliriz? Bu kadının durumu kolay değil. Koca tarafından kuma getiriliyor üzerine. Kuma ile aynı evde yaşamaya zorlanıyor. Kocası boşanmaya gitmiyor. Tebligat gönderiyoruz onu da almıyor. Karakola gidiyoruz, bana devletin memuru hakaret ediyor. Devletin memurunun bize ne hakaret etmeye hakkı var ne de kovmaya. Ordu Fatsa Emniyet Müdürlüğü’nde Çocuklar karakolda, çocukları bize emanet etmeleri gerekirken Ayşe’yi kovuyorlar. İsterlerse dava açsınlar. Hiçbir şekilde geri çekilmeyeceğim, bu kadının hakkı ne ise onu arayacağım.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber