Bir harf yüzünden hayatları kararan hâkim ve savcı çifti hukuk mücadelesini kazandı

Nihayet ‘adalet’ yerini buldu! Bir harf yüzünden hayatları kararan hâkim ve savcı çifti hukuk mücadelesini kazandı.

Bir harf yüzünden hayatları kararan hâkim ve savcı çifti hukuk mücadelesini kazandı

Trabzon Tonya’da görev yapan hâkim Adalet ve eşi savcı Mehmet Tanrıöver, 15 Temmuz’dan bir gün sonra gözaltına alındı, meslekten ihraç edildi. 7 ay tutuklu kalan Mehmet Tanrıöver hakkında kanıt olarak gösterilen ihbarda, soyadındaki bir harfin karıştırıldığı ortaya çıktı.

AYLARCA TUTUKLU KALDI

Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminden bir gün sonra, Trabzon’un Tonya ilçesinde görev yapan hâkim Adalet Tanrıöver ile savcı Mehmt Tanrıöver gözaltına alındı. Adalet Tanrıöver o dönem hamile olduğu için serbest bırakılırken, eşi Mehmet Tanrıöver ise FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklandı. 7 ay tutuklu kalan Mehmet Tanrıöver ile eşi Adalet Tanrıöver hakkında Samsun 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

‘R’ VE ‘N’ HARFLERİ KARIŞTI

İddianamede; Antalya’da yaşayan bir kişinin, başka bir Cumhuriyet Savcısının eliyle kendisine FETÖ kumpası kurulduğu iddiası bulunuyordu. Yapılan yargılamada şikayet edilen savcının Mehmet Tanrıöver değil, soyadı ‘Tanrıöven’ olduğu belirlendi. Bir harften kaynaklı hatadan dolayı şikayetin sehven Mehmet Tanrıöver hakkında yapıldığı ortaya çıktı. Tanrıöver çiftinin yapılan yargılama sonunda ayrı ayrı beraatlerine karar verildi.

FETÖ/PDY İLE İLİŞKİLERİ YOK!

Son iki yıldır Trabzon Barosu eski başkanlarından Avukat Veysel Malkoç ile birlikte Trabzon Barosu’na bağlı olarak avukatlık yapmakta iken Danıştay'ın, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile herhangi bir irtibat ya da iltisaklarının bulunmadığının tespiti yönünde vermiş olduğu karar üzerine Mehmet Tanrıöver'in Tonya Cumhuriyet Savcılığına, eşi Adalet Tanrıöver'in ise Tonya Hakimlik görevlerine iadesine karar verildi. Tanrıöver çiftinin Tonya ilçesinde göreve başlamaları bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber