Bifera Köprüsü açıldı! Komedi gibi şikayet...

Araklı'da Tarihi Pervaneköy Köprüsü yeniden kullanıma açıldı. Bazı vatandaşlar yaya ulaşımı için yapılan köprüden modifiyeli araç ile geçmeye çalışınca " araç geçmiyor" diye şikayetçi oldu.

Bifera Köprüsü açıldı! Komedi gibi şikayet...

Trabzon’un Araklı İlçesi Dağbaşı Yolu üzerinde bulunan Tarihi Pervaneköy (Bifera) Köprüsü’nün restarasyon çalışmaları sona erdi ve kullanıma açıldı.


Türkiye'de ki tüm tarihi kööprülerin restarosyanlarında olduğu gibi Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda olan Bifera köprüsü, Karayolları Müdürlüklerince Uzman Mimarlara hazırlatılan Resterasyon Projeleri, Karayolları Genel Müdürlüğü'nün onayı sonrası Kültür Varlıkları Koruma Kurulu'nda onaya sunulmasının ve bu onayın alınmasının ardından yapılmaya başlandı.,

Edinilen bilgiye göre Köprünün Restarasyon çalışmalarının başlamasına kadar her iki yönde %26 eğim bulunan köprü batısından geçen karayolu kotunun yükseltilmesi nedeni ile üzerine dolgu yapılarak  bu kod seviyesine çıkartılmış ve ulaşım sağlanmıştı.

Köye ulaşım sağlayan tek köprü olması nedeniyle Restarasyon projesi de bu kodlara sadık kalınarak hazırlanmış ve Trabzon Kültür Varlıkları Kurulunca onaylanan projelere göre yapılmıştır.

Modifiyeli araçla geçemedi şikayet etti: 

Öncelikli olarak Yayaların ulaşımını sağlamaya yönelik olarak resterasyonu yapılan köprüden modifiyeli araçla geçmeye çalışan kişi aracının altının eğimde yere vurması üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü'ne "araç geçemiyor" şikayetinde bulunarak Traji Komik Bir Türkiye gerçeğini bir kez daha gündeme getirdi.


bifera köprüsü araklı da açıldı
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler